FrkPersson

www.frkpersson.blogg.no

Jenter..


(Bildet er hentet fra Google)

 

Fortell en jente at hun er vakker og hun vil tro det i et øyeblikk. Fortell en jente at hun er verdiløs og hun vil tro det resten av livet...

 

De stygge tingene man sier til andre er de man husker lengst. Det skal ganske mange fine kommentarer til for å gjøre opp for en dårlig. Vi vet det alle sammen, at vi trenger bekreftelse, at vi er usikre, at vi føler oss dårligere enn alle andre. Vel bortsett fra Carl Aksel i paradise da kanskje. Men de fleste, de vet det. Å høre noe stygt om seg selv er ganske vondt, så prøv å huske det neste gang du har behov for å kommentere klærne til jenta som gikk forbi, eller håret til han fyren som spanderte en drink i baren. Hva er vi egentlig uten hverandre og hva er vi hvis ingen andre bryr seg? 
 

Inspirasjon

Litt vårlig inspirasjon. Blir så glad av shorts og bar asfalt! Nå har jeg hørt at det er meldt snø? Det liker jeg ikke! Jeg trives så godt sånn det er nå, og er så klar for å ta i bruk solbriller! Stemmer for sol og ikke mer snø! Hva tenker du? Begynner du å bli klar for sol og vår, eller vil du ut på enda en skitur?
 

Ødelagt liv, ødelagt hjerte


(Bildet er hentet fra Google)

 

Gud fader som i himmelen bor

Blundar och sover sött

Vem bryr sig om ett par trasiga skor

När man är gammal och trött?

 

Vem bryr sig om hur dagarna går?

De vandrar som dem vill

Medborgare om etthundra år

Finns du ej längre till

 

Då har nån annan tagit din stol

Det vet du inte av

Du känner varken regn eller sol

Ner i din mörka grav

 

Dette skrev Cornelis Vreeswijk i en vise som heter: Somliga går med trasiga skor. Han filosoferer også i sin tekst at: "Gud fader som i himmelen bor, kanskje vill ha det så".

 

DET tror ikke jeg...

 

Faktum er vel egentlig at vi alle går i ødelagte sko. Ødelagte liv, ødelagte hjerter. Det kan kjennes som vi stadig kjemper i motvind og det er lett å kjenne at alt er håpløst. Ingenting leder noe sted. Det er også mye mulig å leve i fornektelse om sine sko. Man anser at de er hele - til og med finpussede! Men egentlig så er de uten skosnører og sålen er slitt ned til nesten ingenting. Vi kan titte på andres liv og beundre deres vakre sko i ekte skinn. Seneste mote! Tenk om man hadde sånne sko! Men Gud Fader i himmelen ser alle med ødelagte sko, og han vil ikke ha det sånn. Det er nettopp derfor Gud Fader i himmelen tilbyr helt nye, blanke sko. Men man må da erkjenne sine ødelagte sko og ikke holde fast på dem... Skoene er i dette tilfelle selvfølgelig ødelagte sjeler, og de nye skoene er Jesus som døde for oss på korset. Kort og godt innebærer det at skomakeren har åpent døgnet rundt, og absolutt alle er velkomne til å bytte ut sine sko, uansett hvor ødelagte de er - helt gratis!

 

(Fritt oversatt tekst hentet fra ljuspastigen.blogspot.no)

 

DU SOM OPERER DEG OG FIKSER PÅ ALT..

Du som operer deg og fikser på alt. Er det sånn det er å være deg?Bildet er hentet fra Google

 

Jeg er ikke noe bedre selv, jeg ser alle feil og ikke så mye som er rett. Jeg er langt ifra perfekt, du er kanskje ikke helt perfekt du heller? I streben etter dette perfekte, glemmer vi det unike ved oss selv. Men hvem definerer hva som er perfekt og ikke. Er alltid det perfekte silikonpupper, fillers, operert nese og blekede tenner? Hvem har skapt nåtidens idealer som mange strever sånn med å leve opp til? Hvorfor er vi ikke fornøyde med sånn vi er skapt, er vi ikke perfekte akkurat sånn vi er?

GJESTEINNLEGG

(Teksten er skrevet som et gjesteinnlegg av min venninne, feminist og veganer, Monika.)

 

Kjønn er ikke bare kvinne og mann, kjønn er ikke hva man har mellom beina.

Du har juridisk kjønn, bilogisk kjønn og kjønnsidentitet.
Noen definerer seg som kvinner, menn eller intersex. Andre identifiserer seg som transsex, eller "gender fluid". Og det er helt greit. Menn kan ha vagina, og kvinner kan ha penis. Det er også helt greit. De normene vi vokser opp med, og kjønnssteriotypiene setter oss i båser som gjør det vanskeligere å leve ut hvem vi egentlig er. Om du definerer deg som mann, men ikke liker fotball eller trening,er det helt greit. Om du griner av en film, eller fordi noe har skjedd - så er du ikke noe mindre mann. Om du definerer deg som kvinne men ikke liker shopping og sminke - er du ikke noe mindre kvinne av den grunn. Og du ikke vil ha barn, så er du ingen dårlig kvinne.Forventingene som er knyttet til kjønn, påvirker oss alle i stor grad. Forventinger, krav og utseende som påvirker hverdagen vår. Kjønn er ikke det som definerer oss. Det er bare en del av oss. 

 Jeg er ikke først og fremst en jente, men en person.

Med kvaliteter og egenskaper. Muligheter. Og jeg nekter å få mine muligheter begrenset av hva slags kjønn jeg er. Dessverre er det ofte sånn i dag. Kvinner blir sett på som det "svakeste kjønn". I mange land er det få utdannede kvinner - enten fordi de ikke får lov, eller fordi de blandt annet må være hjemme fra skolen når de har mensturasjon - fordi de ikke har råd til bind og tamponger. Kvinner er ofte offer for menneskehandel, og vold. Man hører ofte begreper som "kaster som ei jente", "løper som ei jente" - som om jenter automatisk er dårligere. Men det er vi ikke. Om vi fokuserer litt mindre på hva vi har mellom bena, eller hvordan vi kler oss - og heller fokuserer på hva slags personer vi er for de rundt oss - og hvordan vi kan hjelpe best mulig. Om vi utvider ideen om hva kjønn er, og gir rom for alle mulige kjønnsuttrykk - vil det gagne alle..
 


 

SJØLVASTE PÅSKEAFTEN!

Sitter hjemme med ei venninne, en kompis og katten da. Idag er det jo sjølvaste påskeaften! Jeg har tatt det meget pent hele dagen, har bare vært på butikken en tur, så ikke så mye å skrive hjem om.. Det er rett å slett påskeFERIE for alt det er verdt. Hva gjør du i påsken? Hva skal du ikveld? Her kommer kveldens antrekk. Hva syns du?
Cardigan Gina Tricot, Crop Top Gina Tricot, skjørt Nelly, armbånd CMYK  

Du er fin som du er!Bildet er hentet fra Google

TRONDHEIM 2016!

Jeg og ei veninne skal til Trondheim 31.mars-3 april. Jeg gleder meg masse! Men jeg lurer på, hva burte vi gjøre i Trondheim? Nidarosdommen og Tyholt tårnet er allerede i planene, men tenker mer på om det er noen steder i sentrum/museer steder man bør besøke? Noen som vet?

SOLARIUM OG SOLARIUMSKREMER!

Her kommer en slags anbefaling av solraiumskremer. Poenget er at man kan se på skjema hva som anbefales for din hudtype, hva du tåler av sol og hvilken krem akkurat DU bør bruke. Selv har jeg god erfaring med bruk av solariumskremer fordi huden blir skinnende og myk og man blir intensivt brun:
 

Spilleliste påsken 2016!

 

UuxTn5vC8VM
 
    
 

 


 
4cWg8xTpLVk
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag og solariumskremer


Bildet er hentet fra Google


Var på Brun og Blid Langhus og tok sol idag, alltid like digg det. Tok ikke så lenge da, så vet ikke om jeg har fått noe mer farge, men det hjelper jo litt. Jeg har tatt lite sol den siste tiden i forhold til hva jeg pleier. Jeg har egentlig brukt å ta annenhver uke ca 30 minutter av gangen, men nå tar jeg ca 20 min max en gang i måneden. Jeg har begynt å ta solarium med solariumskrem slik at huden min får masse næring, i tillegg bruker jeg enten sminke med solfaktor eller solfaktor 30 i ansiktet slik at det er mest mulig beskyttet. Jeg er mest bekymret for å få rynker, men er jo bra å være litt forsiktig for andre grunner også. Mine favoritt solariumskremer er blant annet: Chicks on Speed Her, Xtra Black Cacao Bronzing Solarium Butter Her og Infinite Black Her. Når man bestilller fra sol-krem så legger de ved en ekstra prøve på en annen solariumskrem i bestillingen slik at man blir kjent med andre typer. Det syns jeg er veldig bra hvertfall. 

 

Psykiatri og tvang

Bildet er hentet fra Google

 

Jeg kommer ikke utenom tema psykiatri og tvang. Av og til er det bare tilfeldigheter som avgjør hvem som fortsatt er her og hvem som ikke er det. Jeg har selv mistet flere jeg har brydd meg om i systemet. For hvem skal trå til å gjøre tøffe valg når familie/venner ikke strekker til? Det må være rom for å innføre tvang i de tilfeller der det står om liv og død og der personen/personene ikke vet bedre selv. For det er faktisk mulig å ha det SÅ vondt, at man bare vil dø. Og det er faktisk mulig å få det SÅ mye bedre, at man orker å leve. Er ikke den enkeltes liv verdt det, at systemet får en smekk på hånden innimellom fordi man har brukt tvang i feil tilfeller? Jeg skjønner ikke logikken her. Tenk om de som nå er borte, hadde vært i live og hatt det bedre, er ikke det alt som burde bety noe? Hvor blir det av den hjelpen man burde få i 2016? 

BETAKAROTEN OG BRUK AV SOLARIUM 

Når jeg var yngre ble jeg alltid solbrent og flasset mye. Jeg ble aldri skikkelig brun og den fargen jeg fikk om sommeren var veldig rødbrun. Jeg har nå lang erfaring med bruk av betakaroten. Jeg startet på betakaroten i 2010 og har hatt veldig god effekt av det. Jeg har prøvd forskjellige typer, alt fra betakaroten på VITA, LIFE og uttallige nettsider. Jeg vil si at den absolutt beste er den fra betakaroten.no, du finner den HER. Dette er vel og merke, ikke et sponset innlegg, jeg skriver dette fordi jeg syns det er så bra. Det er faktisk slik som de sier i reklamen, at man får dypere, jevnere og en mer varig brunfarge ved bruk av betakaroten, hvertfall kan jeg si det om denne typen, da jeg selv har den erfaringen. Jeg pleier å begynne å ta betakaroten i mars/april og tar det til september. Hvis man tar mye solarium kan man kanskje ta det hele året, men jeg vil ikke anbefale hverken det eller bruk av solarium året rundt. Jeg tar selv solarium av og til, men passer på at det ikke blir for mye, da man bare får fet hud og mye rynker av det i tillegg til at det selvfølgelig ikke er bra for huden med så mye sol. Hvis man tar sol vil jeg anbefale og ta det på et brun og blid senter, da sengene der gir god effekt. Lykke til! 

Livet mitt er mye bedre med degMed katten min, senga mi, håndkrem, apple tv, opptakerboks, pepsi max, lyseblå red bull og jordbær. Avokado og blåbær, stimorol senses og balsam. Men mest av alt, med deg <3

Fotosession

Var ute å tok litt bilder idag. Her kommer resultatet. Jakke: H&M, Cardigan: Vero Moda, Top: H&M, Solbriller: Cubus, Bukse: Molly highwaist fra Gina Tricot Her, Sko: Nike air force one fra Zalando Her

Søndag!

Våknet med den her på hjernen idag tidlig... Hva skjer? Haha... Blir jo i superduper humør! love it!
 


 

Når du oppfører deg sånn, da kunne jeg ønske jeg ble sint!

Men jeg blir: lei meg, frustrert og likegyldig. Du tar bort alt som er rosa og gjør det hele ganske grått... Du maler livet mitt helt svart. Da liker jeg deg ikke lenger, da ønsker jeg ikke å være endel av deg. Du gir meg angst, du gir meg mørke tanker, du gir meg noia, du gjør meg trist. Du gjør at jeg ikke vet om jeg klarer å takle livet, du tar bort all glede. Du gjør at jeg ikke orker å ta vare på meg selv, du tar fra meg smilet og evnen til å le. Du gjør at jeg gråter og skriker i smerte, du gjør at jeg ikke sover eller sover altfor mye. Du gjør meg desperat, du tynger meg ned. Du gjør meg fortvilet og fullstendig tom inni meg. Du får meg til å ville hoppe fra kanten på et stup.

 

Det er deg, depresjonen.

SAVN

Etter sol, sommer, paraplydrinker og stranda. Jeg savner Tyrkiaturen 2012..

Fantastisk!

Det er FREDAG!

Det er fredag og påskeferie for noen. Jeg vet ikke om det kan bli mye bedre enn det! Jeg er hvertfall veldig happy! Bortsett fra litt møter og avtaler i begynnelsen av neste uke, så har jeg ingen planer og det føles HELT fantastisk! Men først! HELG OG FREDAG! Min absolutt favorittdag etter jeg sluttet å jobbe helger, da har man liksom hele helgen og masse digg tid foran seg. ENJOY!
 


 

DU SA JEG VAR OVERVEKTIG


Bildet er hentet fra Google

 

Ja det sa du faktisk. Når jeg var innom for noe helt annet. Hva veier du Linda? spurte du. -Vet du at du har en BMI som sier at du er overvektig? Du var ikke egentlig min lege, du var stand in for fastlegen min, en som skulle hjelpe meg når min egen lege var på ferie. Du visste sikkert ikke at jeg slet så mye som jeg gjorde. At jeg hatet meg selv og hadde hørt ting som blant annet: flytt på flesket! av en gutt når jeg gikk på ungdomskolen. Du visste nok ikke hvor tungt det var for meg, hvor feil det var av deg, og si noe sånt. Det er det jeg tenker idag, at du visste ikke bedre. Men du var den profesjonelle, du burde ha visst, det var du som skulle ta vare på meg og ikke ødelegge enda mer av selvtillitten min. For hva har det egentlig å si hva som står på den vekta? Den sier ingenting om hvor mye muskler du har eller beinbygningen din. Poenget er at denne BMI målingen er helt utenfor hva som burde bli målt hos folk. Den ser jo kun på høyde vs vekt, du som person, med din unike kropp blir ikke tatt i betrakning. Hvem er du som lege, som kan fortelle meg at min kropp ikke er slik den skal? Hvor går grensen mellom informativt og invaderende? 

HENGEPUPPER OG MUFFINMAGEDet har etterhvert kommet endel, hva skal man kalle det: ORD for å beskrive sider av kvinnekroppen som blir sett på som ikke så flatterende. Ord som hengepupper, muffinmage, grevinneheng og appelsinhud har blitt velkjente for en og enhver og det er ikke akkurat mangel på ord som skal beskrive deler av kroppen som ikke blir sett på som idealistiske. Men hvor kommer alle disse ord og uttrykkene egentlig fra, og hvem er det som bestemmer hva som er et ideal og ikke? Selv har jeg både strekkmerker, appelsinhud, grevinneheng, muffinmage og kjærlighetshåndtak. Men hva så? Kjærlighetshåndtak er jo egentlig et flott ord. Burte vi ikke være stolte av det vi har og lære å elske kvinnekroppen uansett hvilke ord/utsagn det brukes om den? Jeg er hvertfall stolt av meg selv, av andre grunner enn hvordan kroppen min ser ut, men jeg er også stolt at at jeg er helt unik og at kroppen MIN, den er det INGEN andre som har. Tenk så spesielt det er! Be proud! 

Hvor blir det egentlig av fettet når man går ned i vekt?

Skyller man det sakte men sikkert av seg når man dusjer? Svetter man det vekk? Blir det liggende i madrassen der man sover? Hvor blir det fysisk av fettet når man slanker seg? 

I en verden der fedme og overvekt har blitt en epidemi, er vektreduksjon noe som angår og opptar mange. Likevel er det få som faktisk vet hva som skjer med fettet som forbrennes.

Etter å ha møtt på mange misforståelser blant alt fra helsepersonell, ernæringsfysiologer og personlige trenere til mannen i gata, bestemte to australske forskere seg for å illustrere dette med et regnestykke.  

Ganske enkelt ville de finne svaret på følgende:

Om en person går ned ti kilo i vekt - hvor blir fettet av?

Folk flest tror at fett forsvinner ved at det gjøres om til energi eller varme, eller at fettmolekyler forsvinner ut av kroppen gjennom avføring, eller at fettet gjøres om til muskler, skriver forskerne i en artikkel som er publisert i British Medical Journal (BMJ).

I virkeligheten forsvinner det ut av kroppen som karbondioksid og vann, det aller meste pustes ut via lungene og resten forlater kroppen i kroppsvæsker som svette, urin og tårer.

Våre beregninger viser at lungene er det viktigste organet for dette, skriver Ruben Meerman og Andrew J. Brown, ved University of New South Wales, i British Medical Journal.

Fysiologiprofessor Jan Helgerud ved NTNU har forståelse for at de australske forskerne ønsker å oppklare dette spørsmålet. 

Men det er ikke snakk om å puste mer mens man hviler, for plutselig å se at fettet forsvinner. Spis mindre og beveg dere mer, sier han til ABC Nyheter. 

 

8,4 kilo blir CO2 som pustes ut

Menneskets fettceller lagrer såkalte triglyserider (tre fettsyrer + glyserolmolekyl), som inneholder tre typer atomer: karbon, hydrogen og oksygen.

Når man kvitter seg med fett må man låse opp bindingen mellom atomene i triglyseridmolekylene, en prosess som kalles oksidering. Da snakker vi om at fettet forbrennes.

Forskerne fulgte hvert enkelt atom ut av kroppen. De oppdaget at når ti kilo fett er forbrent:

 • Forsvinner 8,4 kilo ut via lungene som karbondioksid (CO2).
 • De resterende 1,6 kiloene blir vann (H20), som forsvinner gjennom urin, tårer, svette, pust og andre kroppsvæsker.

Beregningene viste også at for å forbrenne ti kilo menneskefett, som tilsvarer 94.000 kalorier, kreves det at man puster inn 29 kilo oksygen. Til sammen produseres 28 kilo CO2 og 11 kilo vann i prosessen.

Ikke noe av biokjemien i dette er nytt, men av en eller annen grunn ser det ut som om ingen har gjort dette regnestykket tidligere. Mengdene gir perfekt mening, men likevel ble vi overrasket over tallene som dukket opp, sier forfatterne av BMJ-artikkelen i en pressemelding.

Så da vet vi det! 

Egon dateIkveld var jeg på egon i Ski med ei venninne. Jeg vet ikke hva det er med meg og Egon. Det er dyrt der og sikkert ikke den beste maten sånn kvalitetsmessig, men jeg syns det er så koslig atmosfære der også syns jeg maten er god også. Jeg ender alltid opp på Egon når jeg skal kose meg skikkelig. Jeg spiste Quesadillas og det var utrolig godt, men det var ikke så mye mat? Eller er det bare jeg som er storspist? Kjøpt kyllingkebab der en annen gang og da syns jeg også det var litt i underkant lite mat. Når jeg kjøper tex mex burger for eksempel syns jeg derimot at det er nok mat. Men man skal vel ikke gå ut av en restaurant og rett på matbutikken? Jeg sier som Mayyo i paradise: men jeg klager ikke.... ;)

PREMIERE PÅ PARADISE HOTEL

Nå tenkte du vel at jeg skulle skrive om premieren av paradise hotel og det skal jeg også. Jeg har nå overvært første episode og den startet jo med et brak. Jeg tenker at jeg er ganske tolerant som person, men til og med jeg reagerer litt i starten av episoden på hvor drøyt det er mulig å få det. Jaja tenker jeg å ser videre, man må jo gi det en sjanse liksom.. Eller må man det? Uansett that's one for the books assa... Kommer jo til å følge med uansett, er jo bare for drøyt til å gå glipp av, eller noe sånt. Egentlig var jeg mest opptatt av selve paradise hotel låta av Sandra Lyng, for jeg elsker Sandra, syns hun er super nydelig, men har ikke hørt sangen enda. Så det var litt skuffende. Syns egentlig hele første episoden kunne vært en lang musikkvideoen av Moonrise. Det hadde vært kos. Men så, hva skjer på slutten av episoden? SANDRAAAA!!! Jeg ble drit happy.. Hva syns du om sesongens første episode?

Nye favoritter fra Gina Tricot.no


Molly highwaist Her

Molly highwaist Her

Vega kåpe HerEvelyn trenchcoat HerIsa top HerIsa top Her 


Ava top Her

UNDER FATTIGDOMSGRENSA

Bildet er hentet fra Google


Hvem skal ta vare på de som er fattige i Norge? Norge er et av verdens rikeste land. Hvordan kan det da ha seg at det blir flere og flere fattige her i landet? Og hvem er de fattige? For selv om vi bor i et land som er rikt, er det mange her i Norge som lever under fattigdomsgrensa. Og da mener jeg ikke bare narkomane og uteliggere, jeg mener folk akkurat som deg og meg, som sliter med å få endene til å møtes. En generell definisjon av fattigdom er manglende økonomiske forutsetninger for å kunne leve et fullverdig liv. Som regel benytter vi to mål for fattigdom: absolutt fattigdom og relativ fattigdom. I begge tilfellene blir det satt en fattigdomsgrense. De som ligger under denne grensen, blir definert som fattige. Dette er altså ikke synsing fra min side, det er tall som viser at 5-10% i Norge lever under fattigdomsgrensa. Tall som disse er allikevel litt misvisende fordi de ikke tar i betraktning de utgifter den enkelte husholdning har, slik at tallet på de som faktisk lever i fattigdom kan anslås og være endel høyere. Det er fint og gi, og vi må selvfølgelig ta vare på andre som lever i fattige land og som sliter, men av og til tenker jeg at vi kanskje burte bruke enda litt mer ressurser på å ta vare på de svakstilte her i vårt eget land. Jeg kjenner mange som tappert kjemper for å få pengene til å strekke til og hverdagen til å gå rundt. Samtidig er det mange som lever i velstand og som har til alt de trenger. Forskjellene her er relativt store. Fra vestkanten i Oslo til østkanten, fra milliardærer til uteliggere. Og det er mange som står opp hver dag og gjør en innsats, som står på suppekjøkken og driver diverse frivillig arbeid, men hva med alle oss andre? Hva kan jeg gjøre for å hjelpe? Hva kan du?

Å LEVE MED EN PSYKISK LIDELSE


Bildet er hentet fra Google

 

Jeg hadde det vanskelig helt fra barndommen, men jeg fikk ikke hjelp før jeg var i tjueårene. Jeg har alltid vært veldig selvstendig. Jeg var redd for at ingen skulle forstå meg eller ta meg på alvor, så jeg skulle klare meg selv. Men å gå alene med problemene i så lang tid, har ført til at jeg utviklet flere psykiske lidelser. Jeg har hørt at om man har flere en tre psykiske diagnoser så er man og regne som tungt psykisk syk. Jeg vil ikke definere meg selv slik, jeg syns jeg fungerer ganske godt på tross av alt. Jeg tenker at det er forskjellige målestokker for funksjonsnivå hos meg og hos deg. For noen er det faktisk en seier å klare å ta seg en dusj og ta på seg rene klær, for noen er det bra bare å komme seg opp av senga, for andre er det bra å ha vært på jobb i 16 timer, trent i 3 og sovet i 5. Vi er forskjellige. Alt er ikke likt for alle. Ta det som det er for deg og gjør ditt beste med det du har fått. Av og til er det så lite som skal til for at dagen din skal bli bra, andre ganger klarer man ikke oppnå noe hele uken. Men vet du hva, uansett så er det NOE, det er mer enn INGENTING. Og det, DET skal du være stolt av. 

Jeg er opptatt av at andre får hjelp tidlig, både med at de tør å snakke om det som er vanskelig og oppsøke hjelp selv, men óg at de som står rundt lettere kan forstå og fange opp at noe er galt. Jeg håper at andre skal slippe å gå alene med problemene og opplevelsene slik jeg gjorde. Alt jeg har vært igjennom som kunne gått galt. Det er viktig at du tar deg selv på alvor og lytter til hva som er bra for deg for du er unik, det er bare en av deg, ta vare på deg selv!

 

KYLIE JENNER LIPKIT!Produktene kostet opprinnelig 29 dollar, men ligger ute på Ebay til rundt 100 dollar stykket. HER. Eller hele settet: HER. Leppesettet inneholder såkalte liquid lipstick og fåes sålangt i 7 nyanser. 22, Koko K, Mary Jo K, Posie K, Candy K, True brown K og Dolce K. Les mer HER

 

Jeg venter til det er på lager igjen og har da planer om å bestille alle nyansene. Å kjøpe det nå, på ebay er jo ran spør du meg, så man får smøre seg med tålmodighet! 

 

 

Vinn produkter fra theBalm for kr 1.500!Fikk en mail fra Coverbrands idag om at jeg kunne vinne produkter fra theBalm for 1500 kr. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke deg inn på dette bildet og poste et hjerte i kommentarfeltet på bildet, så er du automatisk med i trekningen av produkter fra theBalm for kr 1.500! Hvis jeg skulle vinne lover jeg å legge ut produktene i konkurranser her slik at leserne mine kan få dem. Lykke til!

En natt på Ahus

Epilepsianfall
Bildet er hentet fra Google

 

Igår hadde jeg tenkt til å skrive noen innlegg til bloggen på kvelden, men det ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Jeg fikk et epileptisk anfall igår kveld. Det vil si, jeg har ikke epilepsi, men hadde et anfall som lignet på dette. Og jeg må bare si det til alle med epilepsi eller krampeanfall, dette er det verste etter å ha knekt fingeren som jeg har opplevd i hele mitt liv, og jeg har vært igjennom MYE. Nå var jeg riktignok bevisstløs gjennom store deler av det, og husker ingenting før jeg våknet opp i stabilt sideleie på gulvet. Men det å ligge der med total angst og ikke få puste mens hele kroppen gjør store rykninger, det er ekstremt ubehagelig og skremmende. Så all honnør til dere som går igjennom dette gang på gang, det er INGEN spøk! Og jeg skjønner ikke hvordan dere takler en hverdag med sånt, jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet...

 

Først ble jeg henta i ambulansen til Ski sykehus også dro jeg og broren min derfra og til akutt mottaket på Ahus. Der satt vi og ventet i noen timer før en lege fra nevrologisk kom og la meg inn. Halv tre inatt fikk jeg endelig sengeplass på et rom. Da var jeg så kvalm og hadde så vondt i hodet etter anfallet at jeg brukte flere timer på å klare å sovne. Jeg lå da på overvåkning på slagposten og lå der til jeg fikk dra hjem kvart på 2 idag. Da var jeg mildt sagt helt utslitt etter å ha tilbrakt kvelden og halve natten på akutten, uten mat og søvn. Broren min var med meg helt til jeg ble lagt inn for natten, hva jeg skulle gjort uten han det vet jeg ikke. Tusen takk hvertfall, du er virkelig verdens beste <3

 

Etter både elektroder på hodet, CT og diverse nevrologiske tester kom de frem til at de ikke fant noen forklaring på anfallet og som en følge av dette ENE anfallet mistet jeg i tillegg førerkortet. Bra døgn for meg med andre ord :)

'

Første bilde av kattungen min

Er hun ikke søt der hun ligger? Hun legger seg alltid ved siden av der jeg sitter, helt inntil meg. Sykt koslig! <3 

Negler akkurat nå!

Her er resultatet etter etterfyll og bytting av farge på Tl salongen idag. Jeg angret litt for at jeg ikke tok hvit med glitter oppå eventuelt bare helt hvite. Det ble kult, men kanskje litt for "kult" til et bryllup? 

NominasjonJeg mottok en nominasjon og tenkte å svare på denne. Var jo veldig hyggelig at noen i det hele tatt hadde lagt merke til bloggen min så må jo gjøre mitt. Tusen takk JulieWinge!

Her er reglene:

1. Nevn bloggeren som tagget deg og takk den for nominasjonen.

2. Svar på de 11 spørsmål som du blir stilt.

3. Nominer 11 nye bloggere og tag dem.

4. Gi de 11 spørsmål som de kan svare på.

5. Gjør de du har nominert oppmerksom på nominasjonen

 

Mine svar til Julie Winge:

 1. Hvorfor startet du å blogge (seff)? - Fordi jeg har for mye fritid
 2. Hva ler du av? - Thomas Gjertsen - Helt perfekt, neste sommer og ting i lignende gate
 3. Hva provoserer deg? - Når folk ytrer seg på en stygg måte
 4. Hva er dine 3 høyeste verdier? - Gjør mot andre som du vil de skal gjøre mot deg, vær god mot andre og ikke baksnakke andre
 5. Når står du opp om morgenen, seriøst!? Alt fra kl. 7 til kl. 12. Spørs hva jeg skal, men sover sjeldent lenger enn til kl 12
 6. Hva vil du bli når du blir ordentlig voksen? Det jeg er nå eller klinisk psykolog
 7. Blir du noen gang ordentlig voksen? Ja, er altfor seriøs :)
 8. Klarer du å la ting ligge uten å få dårlig samvittighet? (som oppvasken for eksempel?) Nei..
 9. Går du til nærbutikken i pysjamas? Ja
 10. Har du selvironi (trikset her er å være ærlig;) haha... håper det!
 11. Er du det? Så ærlig du kan? Nei ;)

 

Dette ble jo veldig kjedelig, men får skylde på spørsmålene :D Neida...

 

Jeg nominerer og rekkefølgen er ubetydelig:

 

angstogredsel.blogg.no

enrusavhengig.blogg.no

lisewolden.blogg.no

tankekaoset.blogg.no

sedet.blogg.no

conny77.blogg.no

msdyster.blogg.no

beonite.blogg.no

makeupbyjenny.blogg.no

sydenbarna.blogg.no

lykkemamma.blogg.no

 

Spørsmål dere skal svare på:

1. Hva er dine 3 beste egenskaper?

2. Hvis du skal beskrive deg selv med et ord hva ville du valgt?

3. Hvorfor blogger du på blogg.no?

4. Hvem ser du opp til?

5. Hva liker du ikke å gjøre?

6. Hvilke blogger leser du?

7. Hvis du kunne vært hvor som helst i verden akkurat nå hvor ville du vært?

8. Og hvorfor?

9. Hva er drømmen din?

10. Hvem betyr mest for deg i hele verden?

11. Hva er det verste du vet å spise?

Blue mondayIdag har jeg bare vært hjemme med katten, forutenom en liten tur på butikken. Hun piper når jeg går ut av synet og da får jeg så vondt i mamma hjerte mitt at det orker jeg ikke. Så da blir jeg sittende ved hun hele dagen. Hun er jo så søt og underholdende så er jo bare koslig, men imorgen må jeg ut i flere timer så er spent på hvordan det skal gå... Uansett, det må hun jo bare bli vant til med tanke på jobb også videre, men er en litt tilvenningsprosess da. Nå hadde jeg satt av hele helgen til hun for at hun skulle bli trygg på meg, men visste jo at jeg måtte tilbake til rutiner en eller annen gang. Imorgen skal jeg faktisk dra å fikse neglene til bryllupet til helgen. Jeg tror jeg vet hva jeg skal ha, og tror det blir hvite og to i sølv/glitter. Skal legge ut bilder imorgen. Jeg vet fortsatt ikke hva katten skal hete og det begynner å bli på tide nå, det står egentlig mellom Kiara, Kira, Tiara eller Tara. Hun er sånn spraglete tricolor, brun, sort, hvit så syns ikke hun er helt en Nala. Non stop hadde vært kult, men tror det er lettest med et kort navn når man skal rope hun inn og så videre. Nå må jeg kose litt med min navnløse katt for hun vil ha oppmerksomheten min og går oppå tastaturet hele tiden :)

OnklP - NOIA

Jeg har vært OnklP fan siden tiden i Dirty Oppland. Mamma mener jeg hører på for depressiv, trist musikk, men av og til trenger man bare en låt som setter ord på følelsene. Her er noen av mine favoritter som tar opp tema som paranoia, depresjon og angst. 
 


Har du noen favorittlåt fra OnklP?

Negler til bryllup!

Nå har jeg funnet masse inspirasjon som jeg vil dele med dere. Og hvis det er mulig å få noe input på hva jeg skal gå for så blir jeg glad for det. Det er jo ikke jeg som skal gifte meg, jeg er jo bare søstra til brudgommen så det skal ikke handle om mine negler liksom. Men er jo gøy å fikse seg litt. Alle råd/tips mottas med takk ;)

Hva syns dere?

Dikt om rus og alkoholproblemerBildet er hentet fra Google

 

Alene i en verden med krig og hat,
En sjel som sulter uten mat,
Gata er kald og tom,
Kan ingen unne han et rom.
I vinduene stirrer de på den ensomme,
Men ingen vil rope å be han komme,
De vet ikke hvordan det er å ikke ha noen å gå til,
For det er ikke det at han ikke vil.
Han har da også hatt en mor og en far,
Hus med senger, stoler, bord - ja til og med badekar,
Men faren var ikke snill og lykken tok slutt,
Moren endte på sykehus med et digert kutt.

Alkohol ble hennes hjelp gjennom denne tiden,
Problemene fikk hun takle siden,
Sønnen kom lengre og lengre unna henne,
Hvordan kunne hun føde han til en verden som denne.
Alkoholen ble en dal mellom han og moren,
Han skulka mye og gjorde det dårlig på skolen,
De nye vennene drev med ting han ikke hadde hørt om,
Men dagen da han også startet kom.
Amfetamin, kokain, jeg sier ikke mere,

En uskyldig pille blir alltid til flere,
Han var med på alt for å skaffe penger,
De brydde seg ikke om å sove i senger.
Moren fikk øynene opp og kastet han på dør,
Ønsket hun kunne få ting til å bli som før,
Vennene har sluttet og er nykter,
Men han fra fortiden enda flykter.
Nå kan du se han vanke med narkomaner,
Moren sitter hjemme og ingenting aner,
Hvor ble det av gutten med lyst hår og øyne blå,
Var det han hun i går på Plata så.
Hans stolthet er for stor for å oppsøke henne,
Innerst inne vil han la seg avenne,
Er redd for å bli dømt av sin egen mor,
Ikke engang sikker på hvor hun bor.
Atten lange år har gått,
Alle de tårene de har grått,
Moren alkoholiker og sønnen enda verre,
Sånn er livet for mange, dessverre

 

Teksten er hentet fra dikt.no

Paradise hotel 2016

Hvis du ikke allerede har fått det med deg er dette årets paradise hotel låt, av Sandra Lyng. Du kan også se Sandra i panelet der hun snakker om årets paradise hotel og video innspillingen Her

Hva syns du om Moonrise låta? Skal du se på årets paradise hotel?
 

Livet med depresjon..


Bildet er hentet fra Google

 

Livet mitt med depresjon? Det er tungt. Men hva så? Jeg ser også ting jeg ikke så før. Ting som gjør meg glad, som får meg til å smile, som får meg til å le. Jeg har alltid sagt at jeg gikk ikke inn i en tunnel, jeg ble født i en brønn. Jeg tror på at man kan være deprimert og likevel klare å se noe lys, at man befinner seg i mørket, men at det er mulig å skimte et lys helt der oppe i toppen av brønnen. Du ble kanskje ikke født i en brønn, du gikk kanskje inn i en tunnel. Vit at den tunnelen ikke strekker seg gjennom hele verden, den har en slutt akkurat som brønnen har en topp. Kanskje du går inn i en tunnel igjen, men det er et lys der allikevel. Et lys som er verdt alt, fordi det er den lille troen du har på at ting skal bli lysere, en gang i fremtiden. Hold ut!

Fasaden du tar påBildet er hentet fra google

Du vet den fasaden du tar på av og til, den fasaden som sier at: jeg har det bra, jeg er glad, jeg får det til. Den fasaden som sier at alt er bra når det ikke er det. Den fasaden du tar på på tilstelninger, bryllup og bursdager. Den fasaden som oppfattes som deg, men som egentlig er en maske. Du har mange masker. En maske som er sosial, en maske som er positiv, en maske som er likeglad og som er trist. Alle disse maskene er endel av det som er deg, den virkelige kjernen. Og du trenger disse maskene. For å føle at du er sosial, at du er positiv, likeglad eller trist. Men maskene du tar på er bare akkurat det. En maske, en illusjon, en fasade. De er ikke deg. Hvilke masker bruker du?
 

IKKE DØ!Bildet er hentet fra Google

 

Jeg ser du har det vondt og jeg ser at du strever, men livstråden med knuter er det du selv som vever. Jeg vet du drømmer om et annet, bedre sted, men før du finner dette må du selv finne fred. Ikke dø fra det livet du aldri helt fikk leve, ikke bli et menneske uten livstråd å veve. Så la meg vise deg hvordan, la meg hjelpe deg å forstå: At livet det skal leves - vent litt med å gå! Kanskje arrene i hjertet ditt aldri helt vil gro, men la meg hjelpe deg å glemme, del sorgen din i to.

Hva skal katten min hete?

Idag er en ganske bra dag, jeg skal endelig hente katten min hjem idag! Har kjøpt masse utstyr idag og nå er alt klart for kattungen. Det blir så kos! Jeg har tenkt litt på navn og tenkte på Coco, Nala, Chanel eller Lano, men det er jo jente, og Lano er kanskje litt guttenavn..? Noen som har noe forslag på navn til kattungen?

Livet i farger, eller sort/hvitt?

Slik ser det ut for meg, folk som lever livene sine i farger. Du ser dem på bussen, på toget, på trikken. I butikken og på gata. Du ser dem på treningsstudio og på kafè. Du ser dem særlig på sommeren og særlig på stranda. Alle disse glade menneskene som går rundt og lever livet sitt i farger. Jeg misunner dem fordi jeg ikke selv vet hvordan det er å leve med disse fargene. Jeg misunner deg som er optimitisk istede for pessimist, du som går rundt med et smil om munn istede for tårer i øynene. Jeg misunner din lykke, din latter og ditt brede smil. Jeg misunner deg det livet du har og alt du får til. Du burte være stolt av deg selv, vet du det? For du gjør mye bra og får til mye ting. Du sprer glede og gode ord. Du er heldig. Du tilfører noe.

 

Jeg, jeg lever livet i sort/hvitt. 


 

Til deg med angstEgentlig kunne jeg likesågodt skrevet til meg selv. På en måte er det det jeg gjør også. Jeg vet at det er mange som sliter med det samme, som pusher seg gjennom dagene som et tungt lokomotiv. Jeg vet det fordi jeg har vært der selv. Så mange ganger at jeg ikke har tall på det. Jeg vet hvordan det er når du bare vil komme deg gjennom dagen og starte en ny, når du ikke orker å være våken, men bare vil sove.

 

Jeg vet at det av og til føles utholdelig, og vet du hva? Det er det faktisk! Det kan ikke være meningen at man skal gå dag ut og dag inn med angst. Det vet du hvis du har opplevd det selv. Og ha det sånn hver dag, det er kanskje ikke så rart at man tar piller eller gjør andre ting for å døyve smerten. 

 

Angst gir sterk følelse av redsel, og at du ikke kan kontrollere det som skjer med deg. Noen ganger kan du oppleve det som om angsten kommer helt plutselig og uten forvarsel. Fysisk kan angst kjennes ved at du får hjertebank, skjelving, pustevansker eller at du tror du skal besvime eller kaste opp.

 

Angst er ubehagelig, men ikke farlig. Det finnes forskjellige typer angst, men fellestrekk er følelse av frykt eller sterkt ubehag. Angst kan være et tegn på at man har levd med for mye stress og belastninger over lang tid. Du kan bli kvitt angsten eller lære å håndtere den bedre, med rett behandling og ved hjelp av egen innsats.

 

Det finnes flere behandlingsmetoder for angstlidelser. Det er viktig at du finner en type behandling som passer for deg, og at du selv aktivt deltar i prosessen. Du må jobbe med å møte de situasjonene som for deg skaper angst. Noen klarer dette på egen hånd, mens andre trenger hjelp fra en terapeut. Snakk med fastlegen din om hvordan du kan få best hjelp.

 

Behandling for angst kan være egne treningsprogrammer hvor du «utsetter» deg selv for det som gir deg angst. Dette kalles eksponeringsterapi. En slik behandling kan også kombineres med samtaleterapi. Gjennom denne behandlingsformen vil du og terapeuten samarbeide om å bryte tankemønstrene som er med på å opprettholde problemene. Noen kommuner har tilbud om «Rask psykisk helsehjelp». Ta også gjerne kontakt med Angstringen som har selvhjelpsgrupper som mange finner det nyttig å delta i.

 

Øynene kan smile, munnen kan le, men angsten som kommer kan ingen forutse... 

Dagen derpå..

velger du denne?eller denne?Bilder er hentet fra Google

 

Det er de dagligdagse valgene som avgjør, men av og til har man bare lyst på en fet hamburger...

 

Kjære mammaTeksten er hentet fra Google

30 år, ikke 20!

Mojito og øl! Også på en tirsdag da! Har man bursdag så har man bursdag. Gratulerer til meg <:o)

Takk <3Levert på døren idag, fra min navne søster og beste jenta i hele Stavanger! Tusen takk babe <3

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits