FrkPersson

www.frkpersson.blogg.no

UKEN SOM KOMMER

 

 


 

MANDAG

Jeg våknet tidlig og dro for å tømme et tilhenger lass på dynga med noen andre som sjåfør obviously, siden jeg ikke kan kjøre selv... :P Også var vi å hentet pakker og veggplater også handlet jeg inn litt. Hadde faktisk nada i kjøleskapet, matskapet også videre. Jeg trenger lønn! Men ja det er over en uke til jeg får, så... Æææh.. Var så keen på å ta sol hvis jeg kunne få en gratis soltime av noen. Og det fikk jeg! Også ordne jeg noen ærender. Burte egentlig vært på Mosseporten, eller i Oslo, men kommer meg ikke dit. De er så utrolig sure på Ski så jeg orker bare ikke dra dit fordi jeg har hatt for mye dritt som har skjedd i det siste og fikser ikke sure mennesker nå.. Holder motet oppe! Men skjønner ikke at folk som er fiendtlige er ansatt i butikk.. That's the big question..

TIRSDAG

Jeg skal ut med A. Vi skal i et møte i Ås og ja, finne på noe, men vet ikke hva det blir enda.  Ta en kaffe et sted eller noe sånt.  Og poste noen pakker. De har sykt god salat på et sted  Ås sentrum så kanskje det blir lunsj. På kvelden får jeg besøk av ei dame som skal se igjen tøy og diverse jeg selger og hun skal faktisk få det hun velger ut. Føles litt bedre å gi det bort til noen man møter istede for en Uff kontainer. Men jeg kommer til å gi bort til Uff eller frelsesarmeen uansett, men har såpass mye så kan gjøre begge deler :)

ONSDAG

Jeg skal i gruppe. Som hver onsdag. Jeg vurderer faktisk å slutte eller bytte gruppe. Trives ikke helt... :( Men er liksom det som er gjøremålet mitt den kommende tiden. Gå i behandling og bli bedre så jeg kan konsentrere meg om resten av livet. Og da er det viktig at det har noe for seg og bedrer situasjonen. Akkurat nå føler jeg vel litt at jeg kaster bort tid... Kjipt

TORSDAG

I got nothing. Sjekka planen for uka nå og så at jeg hadde veldig lite som skjedde denne uka. Men det dukker som regel opp noe. Hvis ikke skaljeg ta noen telefoner og få ordnet opp i litt ting som trengs. Svare på finn annonser og mail's osv. Litt kontor arbeid.

FREDAG

Jeg skal ha fredagsrengjøring. Prøver å få det inn i ukes strukturen at jeg vasker på fredager men er så ofte i Lillehammer i helger så da passer det best å vaske typ onsdager så ja, blir ikke så strukturert. Men føles godt å ha det nyvasket til helgen syns jeg. Jeg håper jo at K skal komme hjem denne helgen, men det spørs om alt faller på plass så det går. Han har jo eksamen uka etter, så skjønner hvis han må prioritere å lese til den. Isåfall får jeg prøve å skaffe meg en hjemme og se på tv date eller noe sånt. Selv om jeg trives alene også så må ikke ha selskap, men hadde vært hyggelig å være litt sosial hvertfall ;) Godt for sjela si! Gleder meg til å se hva Skei og PT skal presentere på the stream! Jeg er sååå fan av de! Men syns de skal ha med hun jenta som synger på Målløs sangen hele tiden. Liker best dem sammen. 

LØRDAG
Kommer helt ann på økonomien og om K er i området. Men tenker at jeg hvertfall skal finne på noe på kvelden, men vet ikke helt hva enda. Sannsynligvis blir det å henge med noen, om det er K, Pappa i Oslo eller andre venninner. Vi får se. Legger som regel plan for lørdagen, på lørdag... så ja, er ikke så flink til å planlegge. Mye som skjer på impuls. 

SØNDAG

Jeg vil finne på noe koslig! Det ble ikke noe aktivitet forrige søndag, for jeg var så sliten. Men har lyst til å dra på kino å se blair witch. Kanskje spise middag ute. Får høre med folk om noen blir med :) Hvis jeg er uthvilt på dagen stikker jeg kanskje til Langhus og tar sol. Fin aktivitet på en søndag ;)

Til deg - AnoreksiaJeg vil gjerne dele en historie med dere om livet til en av mine nå nærmeste venner, som kjemper en hard kamp mot anoreksi. Jeg vet ikke i hvilken ende jeg skal begynne men la oss starte i 2011. Det var da vi møttes første gang, på akutt psykiatrisk avdeling. Jeg la merke til hun med engang. Hun hadde langt svart hår, svart kjole og jakke. Hun gikk selv, men det gikk ikke fort. Det var ikke vanskelig å se at hun slet med å putte den ene foten foran den andre. Hun røyket mye, og det var egentlig de eneste gangene jeg så henne, når hun gikk gjennom stuen og ut for å røyke. Jeg satt og så på tv eller spiste mat når hun gikk forbi. Jeg ante ingenting da om det livet du har levd og hva som plaget deg. Jeg reiste meg og åpnet den tunge skyvedøren sånn at du kunne komme deg ut. Den var for tung for deg. Du var veldig takknemlig og sa tusen takk hver gang. En gang fikk du ikke fyr på røyken og jeg hjalp deg og tenne den, da takket du flere ganger. Jeg husker ikke helt, men satt vi ute en dag og snakket sammen? Jeg så at du hadde mange hvite arr og jeg skjønte at du strevde med noe av det samme som meg. En dag jeg skulle gå opp til butikken gikk jeg til rommet ditt og spurte deg om jeg skulle kjøpe med noe, da ville du ha et interiør blad. Når du ble utskrevet så utvekslet vi telefon nummer og avtalte og holde kontakten. Du skulle videre på et sted som var bedre skikket til å hjelpe deg enn der vi var nå. Jeg tenkte at det var bra at du fikk hjelp og satt masse lit til systemet. Jeg fikk hjelp, jeg håpet du også gjorde det. 

Årene gikk og jeg hadde selv en tøff reise, inn og ut av forskjellige poster og institusjoner. Jeg hadde ikke glemt deg, jeg hadde bare nok med meg selv. En gang jeg var innlagt i Ski møtte jeg ei dame som kjente deg. Jeg spurte om hun hadde telefon nummeret ditt og fikk det. Jeg sendte deg melding med engang og forklarte hvem jeg var og spurte om du husket meg. Du svarte ikke på noen dager, jeg visste ikke hvorfor, men damen jeg var innlagt med hadde oppdatert meg litt om situasjonen din. Jeg skjønte at du var for dårlig til å svare meg. Noen dager gikk og jeg fikk svar, du husket hvem jeg var! Etter det snakket vi jevnlig, både via sms og på telefon. Du fortalte meg at du bodde på sykehjem nå fordi det ikke var noen andre som kunne ta imot deg. Jeg bestemte meg for å dra dit og besøke deg.Det var høst og ganske kaldt ute når jeg kom. Pleierne på sykehjemmet sa at du var ute å røyket. Jeg gikk ut og så deg sitte i rullestolen din. Jeg vet ikke om du hadde sagt at du satt i rullestol? Jeg tror ikke jeg visste det på forhånd, men jeg burte sikkert ha skjønt.. Jeg ga deg en stor klem. Du gråt.

Jeg besøker deg så ofte jeg klarer nå. Vi skriver meldinger og vi ringer hverandre. Altfor lite, men jeg prøver. Jeg håper du vet at jeg ser at du kjemper. Jeg ser at du sliter og er trøtt. Jeg ser at du har masse smerter. Jeg ser at du ikke vet om du klarer mer. Jeg ser det, jeg ser deg. Jeg vet også at jeg ikke er klar for å slippe taket, du må bare kjempe, om ikke for deg selv så for meg! Jeg skal være der med deg, og kjempe ved din side. Selv om jeg ikke er fysisk tilstede hele tiden så er jeg der alltid med deg i tankene. Jeg håper du vet hvor mye du betyr, jeg elsker deg jenta mi <3


 

UKEN SOM GIKK #8

                  

                                   


 

UKENS SOM GIKK #8


 

AKKURAT NÅ

Jeg sitter å ser på Oslo s på tv og prøver å holde meg våken en liten stund før jeg tar kvelden. Tror jeg sov til 5-halv seks tiden idag. Altså på ettermiddagen/kvelden. Jeg var litt sliten da for å si det sånn. Har nettopp spist hjemmelagd eplekake og middag. Digg! Fant ut at det var på tide og oppdatere bloggen nå. Har vært litt slapp i helgen så har litt og ta igjen for. Falt litt bakpå når blogg.no var nede her om dagen ;)
 

HØYDEPUNKT

Hmm... Må vel være å få kjøpt sin første bok! Kjøpte Sophie Elise sin bok Selvbilde. Og nei, jeg har faktisk aldri fått eller kjøpt meg en bok før. Foruten om pensumbøker da. Så dette var litt stort for meg i en alder av 30 år. Kanskje jeg begynner å lese bøker? Haha.. tviler. Men følte at dette var noe jeg ville få med  meg.

 
 

UKENS OPPTUR

Må absolutt være å se Moni igjen og halloween feiringen igår. Hun har vært på jobb i utlandet og har ikke sett hun på lenge! Også hadde hun klipt seg og tatt piercing i nesa og så veldig bra ut., og er alltid så sprudlende og sprer glede rundt seg. Love you Moni <3

 

UKENS NEDTUR

Oj det er mange ting! Jeg vet ikke hva som var verst, og få vite at jeg ikke får tilbake lappen etter 5 mnd som først antatt, få krav om tilbake betaling av bostøtte for hele 2015 (!) eller å dra fra K i Lillehammer på mandagen. Du kan velge ;) 

 

UKENS CRAVING

Jeg har spist så lite den siste uka, for formen har ikke vært helt på topp, så jeg har egentlig ikke hatt noen spesiell cravings som jeg har utført på en måte. Men jeg har hatt litt dilla på powerking. Energidrikk. Ikke at det er noe nytt, men må vel bli det jeg går for. Har drukket 1-2 hver dag.. haha

 

UKENS FAVORITT

Jeg har lagd meg sminkestasjon og har to av denne som jeg har sminken i. Utrolig digg å sitte på gulvet og sminke seg forran et stort speil. Love it!


UKENS INNKJØP

Har laget et eget innlegg om dette så her kommer bare et lite utdrag.


UKENS TANKE

Det er i motbakke det går oppover. Ja det kan jo faktisk bare gå en vei når man er på bånn... Det håper jeg hvertfall!
 

                       UKENS LÅT                           

VweO8znE5S4                                   

 

UKENS IRRITASJONSMOMENT

Fluer i taket! Og på pc'n. De smyger seg inn gjennom soveromsvinduet og flyr rundt halvveis i svime. Og du vet jo hvor vanskelig det er å fange fluer.. Huff! Jeg hater insekter! Skjønner ikke hvorfor de må være til. Jeg er for å utrydde de..  :O Spesielt edderkopper, veps, kakerlakker og tusenbein. Uff :S

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Nye innkjøp!

12 problemer alle med langt hår har opplevd!

Top model 2017

Models pose live outside and Evans store window to promote UK Plus Size Fashion Week

Jeg vurderer å søke meg på top model 2017. Nå har de jo begynt med modeller som er litt større enn size 0, så dette kan jo være noe for meg. Hehe... Hadde vært gøy å prøve da, men man må kanskje være ganske naturlig? Jeg har jo extension og vippeextension, men det kan jo fjernes. Verre med de tattoerte øyenbrynene. Det får jeg ikke gjort så mye med... Kan man generellt ha kroppstattoering og bli modell liksom.. Ellers er jo løpet kjørt før det begynner. 

XD

12 problemer med lange negler!

Å ha lange negler syns jeg er utrolig fint. Jeg har alltid hatt komplekser for hendene mine og mine pølsefingre og med lange negler syns jeg hendene ser litt mer slanke ut. I tillegg er det gøy å prøve ulike farger og fasonger og man føler seg rett å slett veldig fresh spesielt med et helt nytt sett. Også er det jo veldig feminint og har også sine fordeler. Men det er nok av utfordringer med lange negler! Her kommer en liste over de problemene jeg syns er mest utfordrende ;)

 

1.  Det er helt umulig å ta seg på et kjede. Å få tak i den lille låsen og faktisk klare å hekte den på, er mission impossible.


 

2. Det er utrolig vanskelig å åpne brusbokser og matbokser uten hjelp. Om du prøver å åpne opp på egenhånd kan du banne på at neglene knekker. Så om du er ute og skal drikke brus fra en boks, og ikke har noen å spørre, eller noe verktøy å bruke, er du sjanseløs. Jeg bruker alltid en kniv som verktøy for å åpne bokser. Man lærer seg noen triks etterhvert ;)


 

3. Å ta på linser er sinnsykt vanskelig. Selv bruker jeg ikke linser til vanlig. Takk gud. For det ville vært slitsomt med mine negler. Men jeg har noen fargelinser som jeg har lyst til å bruke, men det er et evig mas og jeg mister linsene typ 10 ganger før de faktisk fester seg på øynene.

4. Det er ikke bare kjeder som er vanskelig å ta på. Øredobber er nærmest umulig det også. Bakdelen til øredobben faller alltid "inni" neglen fordi det er helt umulig å holde den fast. Når man kjøper nytt sett med øredobber og det er sånn plastikkdings på baksiden er også denne helt umulig å få tatt av. Heldigvis bruker ikke jeg så mye smykker. Det er ikke forenlig med lange negler!

 
 

5. Hvis du mister en mynt eller bankkortet ditt på gulvet, kan du bare glemme å få det opp igjen. Dette gjelder mest om du har akryl eller gelenegler, siden de er tykkere er det umulig å få tak i tynne ting som ligger på bakken. Jeg har etterhvert lært meg noen triks og skyver mynten eller kortet mot skoen og vipper den opp. Det funker såvidt :D

6. Å kneppe igjen noe er umulig. Det er bare å glemme og kneppe igjen skjorter fremover.


 

7. Å ha på plasthansker fungerer veldig dårlig. De lange neglene borrer hull i hanskene, og før du vet ordet av det har du fått masse dritt inn i hansken.

8. Å skrive på et pc tastatur som ikke er flatt er helt umulig. Mac har helt flatt tastatur på sine stasjonære mac'er, og takk gud for det. Vanlige pcer derimot. De har som regel sånn tastatur som stikker opp, og de er helt umulige å bruke. Jeg kjøpte meg ny pc i sommer og den har ganske flatt tastatur selv om det ikke er mac. Var faktisk en av grunnene til hvorfor jeg valgte akkurat denne pcen. Tastatur på  vanlige stasjonære pc'er f.eks... Da må man bruke tuppen av neglene for å skrive ellers blir en K til en I eller O og det ser ut som man har skrevet i påvirket tilstand.


 

9. Du kan bare glemme å påføre sminke med fingrene. Til og med primer er vanskelig. Alt av produkter fester seg nedi neglene, og det blir bare griseri.

10. Hvis du trenger å feste en nøkkel på en nøkkelring, eller feste navntag på katten/hunden din sitt halsbånd, så må du bare spørre noen andre om hjelp. Det går rett å slett ikke ann med lange negler. Jeg har prøvd å bruke redskaper som for eksempel en kniv til dette, men den glipper bare av. Sist jeg skulle fikse halsbåndet til Kira fikk jeg butikkdamen til å feste på navnebrikken og ta av bjella. Haha.. Man kommer også langt med tang i forskjellige størrelser og tykkelser. Å ha masse verktøy av alle mulige slag er virkelig løsningen!

11. Å ta ut bankkortet i automater som ikke skyver ut kortet av seg selv er en utfordring. Som f.eks betalingsautomaten hos legen eller på solstudio... Ja jeg vet jeg må dra ut kortet og at det piper, men jeg trenger tid!

12. Kunne ikke unngå et litt ekkelt punkt. Det er nemlig umulig å klemme ut hudormer eller andre urenheter i ansiktet. Så da får jeg bare gå rundt med uren hud da... :P
 

 

Såeh... det er ikke så "praktisk" å ha lange negler. Men ja, det er jo så fint da! Og jeg elsker det! Og det er det som er viktigst, eller hva?

Nye innkjøp!

I det siste har jeg egentlig ikke shoppet så mye. Jeg må prøve å roe litt ned pga økonomi og faktisk også pga det ikke er bra med overforbruk med tanke på miljøet.. Men ja, jeg er sykt glad i å shoppe og kommer nok ikke til å droppe det helt. 

Fra Gina Tricot:Fra H&M:Fra Nelly:Fra BIKBOK: 

12 problemer alle med langt hår har opplevd!

1. Du blir blind i medvind! Men ikke bare er det plagsomt for en selv, men det lange håret kan også plage andre. Når det blåser, kan det lange håret treffe folk som går bak en på gaten - dødsflaut!


 

2. Håret blir nesten daglig dyppet i maten. Både når man lager mat, og når man spiser,

3. Håret setter seg fast i det meste. Langt hår er nesten alltid i veien, med mindre man sitter helt stille. For eksempel når man gjør husarbeid og når man pusser tennene. Ikke så rart at de fleste med langt hår setter det opp i en knute når de er hjemme.

4. Du har fyrt på håret ditt minst én gang i løpet av livet.

5. Du blir livredd for «edderkoppen» som ligger på gulvet.

6. Du har seriøst vurdert å barbere hodet når det er over 25 varmegrader ute.

7. Du får aldri nok strikker. Aldri.8. Jakten på splittede ender er evigvarende.

9. Håret er ALLTID hva som tar lengst tid om morgenen - spesielt hvis man har dusjet. Særlig hvis håret er tykt i tillegg! Da kan det gjerne ta fire til fem timer før det tørker ordentlig. Jada, det finnes hårføner, men det er ganske slitsomt å tørke langt og tykt hår i en halvtime! For ikke å snakke om hvor mye det sliter på håret å føne det hele tiden..

10. Enten om det er et høyt skrik eller et kort au - det er veldig vondt når håret setter seg fast på forskjellige steder. Knapper, dører, glidelåser, setebeltet, strikker og vesker. Enkelte må virkelig knyte håret opp igjen etter det har satt seg fast, og andre bare river det løs - og det har vi selvfølgelig forståelse for. Men husk at håret blir mer slitt om man river i det!

11. Du etterlater spor overalt. Alle mister litt hår hver dag - sånn er det bare. Problemet med å ha langt hår, og å miste hår, er at det syns så utrolig godt. Og alle vet at det er ditt. Klogger dusjen, setter seg fast i klær og ikke minst ekkelt. Jeg vil gjerne unnskylde på vegne av jenter med langt hår - de kan ikke noe for det!

12. Det er bare å glemme volum. Ariel i "Den lille havfruen" bruker et slags vidunderprodukt som ikke har nådd Norges grenser enda - det er jeg helt sikker på. Føne håret opp ned, utallige produkter som ikke funker, tupéring - ingenting fungerer. Det er også helt umulig å ha en form for frisyre. Til og med stramme hestehaler kan gjøre vondt utover dagen fordi håret er så tungt.


Men én ting er helt sikkert - ingen slår oss langhårede jenter i headbanging!

5 år????

Jeg var i kontakt med nevroklinikken på a-hus idag. Jeg skulle spørre legen om han kunne søke så jeg får lappen tilbake i desember for da er det 5 mnd siden siste anfall. Og det var det han sa da jeg hadde første anfall at hvis det gikk 5 mnd uten anfall kunne han søke spesielt om å få lappen tilbake tidligere. Men så sier legen nå at siden jeg har hatt flere anfall så går ikke dette og at normen er at man ikke får lappen tilbake før etter 5 år når man har hatt mer enn et anfall... Jeg blir så deppa jeg... Er det mulig liksom. Det er jo et helt liv uten lappen liksom... Seriøst. Å bo i Follo uten lappen... Det er et evig mas.. nei vettu hva, det må bare skje noe så jeg hvertfall får lappen tilbake etter et år slik som jeg først fikk beskjed om. Akkurat nå så tenker jeg at jeg driter i alt angående det der og bare tar livet helt piano. Det som skjer, det skjer. Hva skal man gjøre? Jeg gir opp hele livet mitt og orker ikke kjempe mer for ting. Får bare go with the flow.. Folk aner ikke hvor heldige de er, de som bare har sånne helt vanlige utfordringer. Som ikke er avhengig av noe, eller ikke har masse gjeld, psykiske eller fysiske utfordringer og listen er lang. For det finns faktisk sånne folk... Fuck them :D

Nye Venus swirl
 

PRODUKTBESKRIVELSE

Gillette Venus Swirl barberhøvel er en nyskapende høvel med flexiball-teknologi som gjør at ingen hår slipper unna! Høvelen har et bevegelig barberhode som følger kroppens naturlige konturer, samt et nytt håndtak som gir et mykt og behagelig grep. Det nye og revolusjonerende barberbladet har fem frittstående blader omgitt av fuktighetsgivende strips, som beskytter huden under barbering. Bladet er tynnere enn noen gang før, noe som gir en mer presis og komfortabel barbering.

 

MIN ERFARING

Denne høvelen er bare helt suveren! Det bevegelige hodet gjør at man kan dra høvelen opp langs bein uten å måtte skifte posisjon på høvelen når man kommer til knær og siden av knær. Den får med seg småhår alle steder under armene. Jeg er kjempe fornøyd! Den er også veldig skånsom mot huden fordi den gir fuktighet mens man shaver. Jeg er litt plaget med tørre legger etter barbering, men dette var ikke noe problem med denne, men heller ikke med de gamle høvlene til venus. Venus is tthe shit! Glem de reklamene som sier at Shai høvler er så bra for eksempel. Festet faller av og går i stykker med engang, dessuten tar den jo ikke med småhår. Jeg liker produktene til Shai, men høvlene er søppel...

Det eneste jeg syns var negativt med den nye venus høvelen er at de "gamle" høvlene har litt bedre grep på skaftet, siden enden på dem er litt bredere, så det var litt lettere å miste grepet på Venus swirl siden jeg er vant til den gamle. Vil allikevel anbefale alle Venus swirl og Venus O-lay og Venus sensitiv, til intim barbering, fremfor alle andre høvler jeg har prøvd. Ingenting er som herrehøvler fra gillett eller mach i forhold til å få med seg alt av hår, men da får man lett sår/kutt og huden revet av samtidig, og det er jo ikke noe særlig :P Dette skjer heldigvis ikke med Venus høvlene. Så her er man trygg fra masse arr på ankler og legger. Denne bør kjøpes og prøves!

 

Tøffe tider..Du vet når absolutt alt går feil, og samme hva du gjør får du bare dritt slengt etter deg..? Vel jeg har det sånn nå. Jeg prøver å prøver, men alt går imot meg. Når jeg tenker sånn at nå kan det faktisk ikke dukke opp flere prøvelser og negative ting så dukker det opp alikevel. Ting som jeg ikke visste at var mulig at kunne gå galt engang. Ting som er så latterlig ille at ja, jeg må faktisk bare le. 

Alikevel har jeg vært sterk for å være meg. Jeg er hjemme, jeg klarer meg selv. Dette tar jeg ikke så lett på, for det har vært altfor lange tider der det ikke har vært sånn. Jeg vet ikke om jeg vil si at jeg er så veldig mye bedre på en måte, for jeg føler at jeg har det på samme måte på innsiden. At det vonde fortsatt har tak og sitter i meg. Men det er hvertfall noe som har endret seg. Jeg husker ikke sist gang ting gikk så imot meg som det gjør i disse dager, men jeg våkner opp i egen seng, i egen leilighet og jeg overlever dette også. Nå skal jeg bruke den lille energien jeg har på å få til endringer med det som kan tas tak i. For uansett hvor tøft ting er, er det alltid NOE som kan fikses, som kan bli bedre, som kan endres, som man kan gjøre til noe bedre. Jeg nekter å gi opp. Jeg nekter å bare legge meg ned og synes livet er for tøft. Jeg vil bare skrike det ut: Fuck you!

 

-Live, Love, Laugh

Utdrag fra min personlige dagbok..1 august 2011

Føles ut som en grei dato å starte dagbok på. Helt utrolig hvor fort sommeren har gått. For min del har det vært veldig spesielt. Nå har jeg vært innlagt på dps'n i Ski siden april og før det var jeg 8 uker på akutt psykiatrisk så sommeren har ikke akkurat vært så veldig "normal" for meg. I våres husker jeg at jeg tenkte at jeg hvertfall ikke skulle være i institusjon om sommeren, det virket så langt frem i tid da. Så var den her plutselig og jeg hadde egentlig ikke gjort store fremskritt. Egentlig ganske trist å tenke på. Nå begynner folk på skole og drar tilbake på jobb etter ferie, mens jeg bare sitter her, i min egen fortvilelse... På tirsdagen fikk jeg et tilbakesteg og ble tvangsinnlagt på lukket avdeling på A-hus. Var merkelig å være tilbake der, og spesielt vanskelig de første døgnene fordi jeg hadde så tankekjør og var så langt nede. Idag fikk jeg endelig komme tilbake til Ski, men får ikke perm eller utgang de første dagene, så da var det plutselig ikke så mye bedre her enn på A-hus. Jeg skjønner at de ikke stoler på meg her, ettersom jeg har jugd og holdt tilbake endel. Men det er ikke så lett å dele alt når man er vant til å holde det inne og i tillegg ikke er i kontakt med sine egne følelser. Shit jeg skriver så hardt, får vondt i armen, er jo ikke vant til å skrive heller, noen år siden sist. Nå er det visst kveldssamling, får "lufte" mer imorgen...

 

5. september 2011

Fra ei venninne:

"Jeg vet du har vondt og jeg vet at du strever, men livstråden med knuter er det du selv som vever. Jeg vet du drømmer om et annet, bedre sted. Men før du finner dette må du selv finne fred. Ikke dø fra det livet du aldri helt fikk leve, ikke bli et menneske uten livstråd og veve. Så la meg vise deg hvordan, la meg hjelpe deg å forstå. At livet det skal leves - vent litt med å gå. Kanskje arrene i hjertet ditt aldri helt vil gro. Men la meg hjelpe deg å glemme, dele sorgen din i to"

 

 <3

Snart jul..?
Assa... når man sitter med ønskelisten i oktober... Da begynner ting og bli litt stress.. Men altså jeg forstår det, vi er en stor familie og mange gaver som skal kjøpes så det må spres litt utover året om man skal ha råd og tid til å kjøpe alle gavene. Jeg var innom nespresso butikken idag for å kjøpe kaffe kapsler og der sa de at de fikk inn julesmakene på mandag som kommer... Hehe så det er flere steder man er tidlig ute. Jeg sov nesten ikke idag så fikk gjort unna det jeg skulle, og hengt med A i noen timer før klokka var to... Det var litt merkelig å få unna alt man skulle på en dag så tidlig, så jeg har jobbet med ønskelista en stund nå. Har skrevet mange punkter, men er sånne kjedelige ting, hverdagslige ting man trenger. Skulle hatt noe mer spennende å ønske meg, men kjøper liksom det jeg finner som jeg liker selv så kommer ikke på noe. Ikke det at jeg unner meg så mye fancy ting heller, er jo masse tekniske ting jeg ikke har. Har litt lyst på en ipad, men man kan jo ikke ønske seg ting til tusenvis av kroner heller.. For jeg vil selvfølgelig ha fra apple og hvit eller rosefarget og ja... Hehe, mye krav ;) 

Idag spiste jeg nok en egen komponert salat fra lille persille. Den blir bedre og bedre for hver gang. Idag prøvde jeg et par nye ingredienser, noe svært vellykket, men søtpotetene kunne jeg spart meg for. Det er godt i fries og varme, men ikke så digg i båter og kalde fant jeg ut. På fredag har jeg enda en lunsj date på lille persille, og da skal salaten bli perfekt! For nå vet jeg akkurat hva som er godt og passer sammen og ikke :) better leva livet! 


 

Tok sol idag også, var utrolig digg, har ikke tatt sol på flere uker. Føler meg alltid så mye bedre i varmen og når jeg får litt farge på huden. Spørs om jeg ikke må til varmere land og sylfylte områder snart... Ganske snart faktisk... Har faktisk planlagt en tur med min mor som belønning for at jeg nå har vært skadefri i... Hmm... siden mars eller noe? WOW... aldri vært så lenge skadefri før *klapppåskuldra* :D


 

Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

grilla-laks-med-rastekte-gronnsaker-og-pesto

Det er jo så stas å grille! Men nå som det regner ute og har blitt ganske kaldt er grilling kanskje det siste du tenker på, men denne middagen er akkurat like fin å lage inne på kjøkkenet også. Bare bruk stekepanne eller grillpanne inne istedenfor.

Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Dette trenger du for å lage grillet laks med råstekte poteter og pesto til 4 personer
4-6 poteter (avhengig av størrelsen)
1-2 søtpoeter (avhengig av størrelsen)
8 små eller 4 store sjalottløker
salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
4 laksefileter
2 hele sitroner

Pesto
4-5 ss pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 ½ dl god olivenolje
50 g parmesan
salt
pepper
noen dråper tabasco
noen skviser sitronsaft

Vask potetene og skrell søtpoteten(e) og del dem i passe biter. Skrell løken. Er sjalottløkene store, deler du dem i to. Ha dette enten i en langpanne sammen med oljen og krydderet eller i en aluminiumsform som du kan sette oppå grillen. Stekeovnen eller grillen bør være rundt 225-240 grader. Stek til grønnsakene er gjennomstekte. Det tar et sted rundt 20 minutter.

Pensle laksefiletene med olje og dryss over salt og pepper. Er det skinn på laksefiletene, kan du gjerne la det være på. Gill laksen med skinnsiden ned -samme om skinnet sitter på eller ikke - i 4-5 minutter før du vender dem og griller i 2 på den andre siden.

Del sitronene i to og legg dem på grillen de siste 2-3 minuttene. De blir ekstra gode å skvise over fisken når de er grillet litt på forhånd.

Du får mest smak ut av pinjekjernene hvis du rister dem i en tørr panne i noen minutter før du har dem opp i food processoren eller morteren sammen med basilikumbladene. Kjør eller hakk til alt er i småbiter. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmesanen over, strø over salt, nykvernet pepper, tabasco og sitronsaft og kjør knivene rundt til det er godt blandet. Smak for å kjenne om noen av smakene må justeres litt.

Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Nyt middagen! 

Noe å tenke på?Dikt: Ukjent

11 saker som du ikke savner etter en øyelaseroperasjon

Høst, skarp klar sol og himmel og - briller?

 

Høsten er her med sine vakre farger, nydelige skarpe sol og himmel eller vind, blåst og regn. Uansett vær, briller eller linser kan være en real frustrasjon. Er det lav høstsol er det ikke like enkelt å bare putte på seg solbrillene. Eller om det regner??

 

1. Bade og svømme med linser eller briller 

Hvem vil ikke ta et avkjølende dypp uten å måtte bekymre seg over vann og salt på brillene? Det er mange som i stedet for briller heller bruker kontaktlinser når man bader. Men som du sikkert vet, er det ikke spesielt bra å bade med linser, selv ikke om man blunker. Så dersom du er en fisk i vann, da er faktisk øyelaser den eneste riktige løsningen.

 

2. Tomt for linseveske


 

Var det noen som at sommeren er «den frie årstiden»? Det kan nok være sant for mange. Men hvor bra stemmer det med å måtte ha full call på linsene dine 24/7?
Og om du bruker linser som krever linseveske, skal du altså passe på å ta den med deg også hele tiden hvor enn du er ? det kan jo ikke defineres som annet enn trøblete. Dessuten er det langt fra alle som har tilgang på eksakt den hygienen som er nødvendig for å holde øynene fri fra å bli irriterte på sommerferiens mange utflukter. Med en øyelaser kan du med godt samvittighet glemme alle gamle sorger og problem.

3.Ødelagte briller


 

Hoppe fra klipper? Fantastiske redninger i improviserte fotballmål på stranden? Ja, vi vet ? briller er i risikosonen med en gang vi snakker lek og morro. Kanskje kan man se på det som et offer du bare på være forberedt på kan skje? Dessverre  har det dog en tendens til å skje akkurat når det passer dårligst. Selvsagt finns det optikere på turiststeder også, hvor du kan bruke dine dyrbare ferietimer??. men hvor kult er det ? å bruke ferien hos en optiker ?

4. Trøtte og slitne øyne på grunn av linser


 

Hvordan har du det, sånn egentlig? Gråter du? Nei da, det er bare linsene mine??.. Sommeren er fantastisk på alle sett og vis, men det finnes en viss del av kroppen din som ikke deler denne generelle gleden med sommeren. Øynene er ekstra utsatte for sollys, vind, saltvann og søle. Mange opplever at det er lett å bli irritert i øynene av kontaktlinser. Spesielt når du er på reisende fot og det går lang tid mellom rengjøringene av linser og øyne.

Kontaktlinser kan beskytte øynene, men med hånden på hjertet ? Det er penere å beskytte øynene med et par råkule polariserte solbriller.

5. Dyre slipte solbriller


 

Ååå! For mange er sommeren den perfekte tiden for å forbedre sin personlige look med et par coole solbriller. Dessverre gjelder ikke dette for alle. La oss se her?? Valget står altså mellom et par teite clip-on-solbriller ? du vet, de der som pappa brukte  på bilferien ? eller alternativet er å investere i svindyre spesialslipte solbriller. Disse blir som regel såpass dyre, at du føler du må leve med de de nærmeste fire årene. Minst.

6. Kulisen på sommerfesten


 

Sommeren er perfekt for lange og herlige utendørsfester, hvilket er perfekt dersom man ser som en hauk. Men for oss vanlige, dødelige kan nattepartyene være et trøblete område om man bruker briller eller linser. Risikoen er helt klart tilstede for at du kan kysse en frosk i stedet for en prins! Risikoen for at det skjer, minker betydelig dersom du har et godt syn uten briller eller linser.

 

7. Striper fra sand på brillene


 

Gandalf og Sauron. Sherlock og Moriarty. Briller og sand. Ingen i denne samlingen bruker å trives spesielt godt sammen, slik er det bare. Og når det gjelder de der siste karakterene, bruker oppløsningen i kampen mot mørkets krefter bestå i å tørke av sanden med pussekluten. Ikke helt suksessfullt, det.

Resultatet er vi alt for godt kjent med. Riper og striper?..Skyller du dessuten brillene i saltvann, blir de kladdete og neste umulige å få rene igjen.

8. Den sørgelige pussekluten


 

Varm luft, støvete grusveier, en  og annen vannpytt. Sommeren har en fantastisk tendens til å feste seg på dine briller, noe som vanligvis skjer i rekordfart. Svaret på problemene er  å tørke,tørke,tørke, tørke?? Men i takt med at pussekluten blir  skitnere, tenderer griset seg bare til å spre seg mer og mer helt til brillene føles komplett innoljede. Og det var jo ikke akkurat sånn det var tenkt, eller ?

9. Lekker makeup - uten briller?


 

For minst halvparten av vår befolkning, er det her ett av livets store og uløste mysterier. Å kunne legge en fin makeup uten briller er nærmest umulig ? om du ikke vil se ut som noe hentet fra Walking Dead. Å gjøre en makeup MED briller er nesten like vanskelig?.og for å kritte tavlen ytterligere; Du vet vel at den sikreste måten å ødelegge kontaktlinsene dine på, er å kladde de ned med sminke ?

10. Miste linsen på dansegulvet


 

Dersom noen skulle få for seg å skape en toppliste over de mest kompliserte oppfinnelsene i verdenshistorien?? Ja, da er vi ganske sikre på at kontaktlinsen skulle plassere seg langt opp på seierpallen. ( Ikke for at noen skulle se dem, men i alle fall). Du som en eller annen gang har mistet linsene dine, vet hva vi snakker om. Alternativet er å fungere som en enøyd pirat, eller lete frem igjen de urgamle brillene dine som du har gjemt aller lengst bort i kommoden din.

11. Spesialslipte dykkebriller


 

Liker du å dykke, og forsøker du da  det nesten umulige trikset med å presse inn brillene dine i dykkermasken ?

Det finnes de som har tatt sjansen og skaffet seg spesialslipte dykkebriller til rundt 5 000,- Risikoen er selvsagt overhengende stor for at de ligger igjen hjemme i boden akkurat når du har sjansen til å gjøre et  impulsdykk. Da er et bedre råd å bruke pengene som  en del av en øyelaserbehandling i stedet for.

UKEN SOM KOMMER

 


 


 

MANDAG

Jeg og K skal ordne noen ærender på senteret også skal jeg skal ta toget fra Lillehammer og hjem.  Så er det bare å komme seg hjem fra Oslo og til Ski. Heldigvis blir jeg henta i Oslo for det er så stress å ta diverse busser for å komme seg hjem nå når det ikke går tog. Så er det bare å få pakket ut og legge seg til å sove ettersom jeg er litt syk og sikkert litt sliten etter reisen. 

TIRSDAG

Jeg skal ut med ei venninne som vanlig. Vi har fast date på tirsdager ;) Jeg har lyst til å ta sol hvis jeg er blitt friskere. Er så ubehagelig å ta sol når man er skikkelig forkjøla.. Også må jeg få handlet inn litt til uka og hente noen pakker på butikken. På kvelden må jeg få gjort ferdig ønskelista mi til jul, folk maser allerede... :P Men det er jo så vanskelig... Ønsker meg egentlig bare store dyre ting, ellers har jeg omtrent alt jeg trenger eller kan skaffe meg det selv. Hehe nå hørtes jeg bare spoiled ut, men er jo sånn det er når man er voksen..? Jeg kommer ikke på noe som jeg sånn helt vilt mye ønsker meg. Joda er jo noe men.. det er sånn typ vaskemaskin og ipad og det er jo altfor dyre ting så.. Gavekort på togreiser, butikker og solsentere det kommer godt med. Får smelle på sånne ting. Hva ønsker du deg til jul? Kanskje jeg kan få noen ideer...

ONSDAG

Jeg skal i gruppe samme hvor syk jeg er! Hehe, var jo ikke der forrige gang så jeg må bare få til å dra, men det burte gå bra. Er tross alt flere dager til. Annet enn det har jeg ikke så mye planlagt, men jeg må vaske leiligheten så spørs om jeg klarer å vente til fredagen og at det blir onsdagsrengjøring istede. Spørs på formen om jeg orker. Ellers må jeg vel kanskje ut å handle inn litt til de nye rommene. Tror jeg har bestemt meg for gulv, vegg og fliser nå, så da er det bare å gå til anskaffelse av det.  

TORSDAG

Jeg har et møte på dagen også tenkte jeg å se på interiør til de nye rommene. Lamper er vel det viktigste. Må ha noen skap over senga på det nye soverommet også og tenkte å ha sånn vegg til vegg hengeskap over senga på en måte, for er ikke plass til garderobeskap. Har ikke peiling på hvor de har sånt, men må vel klare å finne ett eller annet på Ikea. Blir vel å sjekke på nettet først og se hva de har før jeg eventuelt drar dit. Er jo et stykke fra Ski til Furuset der Ikea ligger. Hvertfall når man ikke har lappen og det ikke går tog... :D

FREDAG

Jeg skal i et møte og skal spise lunsj på lille persille i Ski.  Jeg har jo sagt før at jeg har fått helt dilla på den egenkomponerte salaten der... Bare å velge sine favoritter og bam... Så godt!  Hvis jeg ikke vasket leil på onsdag MÅ jeg gjøre det denne dagen! Også skal jeg se the stream og senkveld på kvelden. som vanlig.. Elsker fredager! <3

LØRDAG
Oj jeg har jo ingen planer og fotballsesongen er over.. hvordan skal dette gå? Jeg må legge en plan iløpet av uken. Men det er jo halloween feiring i Ski som alle andre steder, men jeg er ikke så fan av å kle meg ut... hmm... kanskje prøve å finne på noe  annet hyggelig. Dinner and cinema maybe.. Eller ta det på søndag evnt dra på besøk til søster i Nittedal eller papps i Oslo på lørdagskvelden. Igjen, kommer litt ann på togstreiken, for sånn det er nå er det bare kaos å dra inn eller om Oslo...

SØNDAG

Hviledagen! Spørs om jeg har noen hvile grunn, men har litt lyst til å sjekke hva som går på kino og ta med noen på det. Evnt se film hjemme hos noen. Vi får se, vi får se... Som regel er jeg bare lazy på søndager og orker/gidder ingenting. Hvis jeg er i det humøret og ikke orker å være sosial så stikker jeg å tar sol. Bli litt brun og blid på en slik trist dag.. ;)

UKEN SOM GIKK #7

          
                                           
 

UKENS SOM GIKK #7


 

AKKURAT NÅNettopp vært på dude burger og spist dobbelt cheddar og bacon burger med potetbåter, aioli og løkringer. Så godt a gitt! Nå sitter jeg og hviler litt før jeg skal begynne å pakke, for imorgen drar jeg hjem. Fikk endelig tatt meg en etterlengtet dusj idag og vasket håret til og med. Det var på tide!  Har vært så syk og sliten så har ikke orket omtrent noe de siste dagene.. Hehe, ikke at jeg gidder å vaske håret når jeg er frisk heller. Jeg må rette det når det tørker for det blir så krusete, så er bare et evig mas. Dere jenter som har naturlig rett hår aner ikke hvor heldige dere er! 

 

HØYDEPUNKT

Min svært så effektive lørdag, altså gårsdagen må være ukas høydepunkt. Selv med feber og vond hals, vasket jeg tøy, lagde mat, tok oppvasken tre ganger, etterfylte den oppblåsbare madrassen, vasket sengetøy, og converse skoene til K og de ble som nye. Føles bra å gjøre en innsats og få unna ting som ligger på vent. Jeg fløy att og fram og styra omtrent hele dagen også på kvelden så spiste vi så digg taco og så på Wallander. Mysigt!

 

UKENS OPPTUR

og være med K i Lillehammer hele uka.  Så koslig a gitt! KLISS KLISS

 

UKENS NEDTUR

Å bli syk! Nå er det lenge siden sist da så skal vel egentlig ikke klage, men er så slitsomt når man har feber og nyser hele tiden og kroppen verker... Godt det bare skjer sånn par ganger i året ;)

 

UKENS CRAVING

Havre fras! Sorry K, jeg har spist opp begge pakningene og brukt all melka de... XD 

 

UKENS FAVORITT

Wallander serien!


UKENS INNKJØPUKENS TANKE

Har man lyst så kan man unne seg lov. Noen ganger hvertfall. Hvis det bare er snakk om litt ekstra sjokolade :)
 

UKENS LÅT

Velkommen etter liksom... Men ja, denne har dukket opp på spillelista mi flere ganger siste uken så må være min ukes låt.

                                                               XA6UzrSLrAk

 

UKENS IRRITASJONSMOMENT

Forkjølelsen, jeg irriterer meg nemlig grenseløst over snufsing og når jeg selv må snufse og har den lyden skjærende inne i hodet mitt.. Uffamei.. Først gikk K og snufset og nå er det min tur. Ikke gøy. noen av delene. IRR!!!!!!

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Hjemmelaget pizza med kjøttdeig

20 ting menn aldri ønsker å høre igjen

Chicken tikka masala med raita og nan

KRIM

                                                                             


 

Idag er det jo lørdag, men for meg kunne det egentlig vært hvilken som helst dag for jeg er syk med forkjølelse og har ligget å sovet halve dagen. Så måtte jeg en kjapp tur på butikken og dermed er jeg helt utslitt nå. Man orker jo nada når man er syk annet enn å ligge i senga og se på tv :P I den forbindelse så har vi begynt å se på Wallander. Hva er livet uten litt krim si... Det som er bra med mye krim og da spesielt Wallander er at hver episode er som en minifilm og saken blir oppklart i løpet av en episode også er det nye saker i hver episode. Det liker jeg da. Samtidig gleder jeg meg til ny sesong av frikjent, for nå skal de visstnok endelig oppklare i hvem som er morderen. Jeg syns nesten det ble litt slitsomt at det dro seg ut så lenge med så mye forviklinger i sesong 1, for jeg skjønner ihvertfall ikke hvem som er morderen...?? Hvergang jeg tror at nå har jeg skjønt det blir teorien avkreftet. Slitsomt! Haha.. Men det er en bra serie altså.

Nå skal jeg straks igang med å lage taco. Så blir det vel å gjøre unna litt arbeid med å vaske klær og ta oppvasken. Det er helt greit å komme hjem av den grunn at jeg har oppvaskmaskin. Å ta oppvasken 3 ganger om dagen er ikke akkurat noe jeg trakter etter for å si det sånn... Og man må jo nesten ta oppvasken etter hver måltid hvis ikke så blir det så mye når man først må ta det, så føler ikke jeg gjør mye annet en å gå i sirkler med matlaging og oppvasktaking.. Haha.. Stakkars studenter! På mandag skal jeg hjem igjen da. Blir godt å se Kira igjen og håper jeg er mer frisk til turen hjem hvis ikke blir det fort en veldig slitsom tur. Men ellers er det ikke sånn hurramegrundt å dra hjem igjen heller. Men er jo der jeg har etablert meg med gruppe og møter osv, så enn så lenge så må jeg følge opp der ;) Syns egentlig det går overraskende fint å dra frem og tilbake. Det gjør at jeg blir flinkere til å legge avtaler og aktiviteter på de dagene/ukene jeg er hjemme, så føler at det er mer som skjer. Og i Lillehammer skjer det jo alltid noe. Er ganske stort studiemiljø her og har blitt kjent med ganske mange etterhvert, så det er kos :)

 

Nå var det veldig mye blabla her fra min side, ønsker deg en riktig god lørdag og helg! Håper du koser deg masse og tar vare på deg selv <3

Quote 

FAVORITT SUPPORTERSANGER!

Jeg har hatt noen cd'er opp igjennom med forskjellige fotball og supportersanger. Utifra det her ser det jo nesten ut som jeg er vålerenga supporter, men det må jeg bare påpeke at det er jeg IKKE! Men de skal ha for at de har flere fengende supportersanger. Her kommer omtrent alle mine favoritter: 
 
 
 JQKtcW-RRfA
 WPQZlPvc7t4

 uXuiDprHfaY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 
 
 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRAMADu har kanskje fått med deg blogg drama som har foregått spesielt den siste tiden? Folk krangler og lager drama hele tiden. Men jeg har ikke tenkt til å slenge meg på det dramaet der. Jeg har nok med mine egne ting X) Jeg har nemlig blitt syk, og idag skulle vi ha date night og ut å spise å sånt. K har lest til eksamen hele uken så har ikke vært så mye som har skjedd så vi tenkte å satse alt på en frikveld idag, men så er vi jo syke begge to, så jeg vet ikke om det bare hadde vært bedre å ha en taco kveld hjemme. Så vi får se. Nå skal jeg dusje og fikse meg også får vi se hva kvelden bringer. As long as I'm with you baby <3

  

Hjemmelaget pizza med kjøttdeig 

Temperatur

230 °C 

Steketid

15-20 min

 

Ingenting smaker som hjemmebakt pizza med ditt favorittfyll!

 

Ingredienser:

 

Antall:  langpanne

 

600 gram hvetemel 
pose Idun Mors hjemmebakte - Pizzagjær 
4 1/2 dl vann 
ss olivenolje 
1 1/2 ts salt 

Slik gjør du:

 1. Bland mel, gjær og ca 3/4 av væsken.
 2. Elt 5-8 minutter i kjøkkenmaskin på lav hastighet. Du kan selvsagt også bruke en sleiv og håndkraft.
 3. Spe på med væske litt etter litt til du får en smidig deig, som ikke er klissete. Ha i salt til slutt.
 4. Hev deigen ca. 30-45 minutter.
 5. Pizzabunnen bakes ut i ønsket fasong og tykkelse. Bruk gjerne godt med mel til utrulling.
 6. Ha på ønsket fyll.
 7. Stekes i midterste rille i forvarmet ovn på 230 °C i ca. 15-20 minutter.

20 ting menn aldri ønsker å høre igjen20 TING MENN ALDRI ØNSKER Å HØRE IGJEN

Enkelte ting kvinner sier, gjør menn ekstra irritert. Her er listen over de 20 tingene menn aller helst vil slippe å høre igjen.

"SYNES DU JEG ER TJUKK?"

Alle menn bør være obs på aldri å svare på dette lurespørsmålet. Her kan det være vanskelig å vinne uansett hva du svarer.


"DU SKRIVER BRA TIL Å VÆRE MANN. . ."

Dette kan tas som et kompliment, men det kan også tas som en fornærmelse. Det kommer helt an på hvordan du tolker det.

 

"SI NOE DA. . ."

Sier du dette, blir han enda stummere. Det gir helt motsatt effekt.

 

"HVEM SNAKKER DU MED?"

Før han rekker å legge på, slenger den nysgjerrige (og sjalu) kjæresten dette spørsmålet i fleisen på ham. Ikke lurt!

 

"RYDD OPP ETTER DEG!"

Denne kommandoen har mora hans lirt av seg flere tusen ganger. Ikke rart han ikke ønsker å høre det fra kjæresten!

 

"DU SKAL UT MED VENNINNA DI IGJEN?!"

Dette spørsmålet gjør at han får lyst til å gå ut enda oftere! Spørsmålet "ser du fortsatt på fotball?", er vel så irriterende.

"JEG BRYR MEG IKKE . . ."

Et lite tips her: Denne setningen får det til å høres ut som du faktisk bryr deg ? mye. Denne får alle menn til å tie.

"JEG ER KLAR OM NOEN MINUTTER!"

Liksom! Når en mann hører en kvinne si dette, vet han at han har en lang ventetid foran seg!

 

"DU BURDE KLE DEG MER SOM . . ."

En superstilig skuespiller ? bortsett fra at kjæresten ikke ser ut som den skuespilleren i det hele tatt, og definitivt ikke har like tykk lommebok!

 

"ALLE VET AT DU ER SKIKKELIG . . ."

Denne uttalelsen er full av antydninger. Her starter du en krangel med vilje!

 

"DU MINNER MEG OM EKSEN MIN."

Uff da ... det er aldri særlig smart å kaste ordet "eks" rundt seg når man skal fornærme noen.

 

"DU SKJØNNER DEG IKKE PÅ MEG!"

Denne setningen kan gjøre menn så forbanna at det dreper ethvert ønske om å prøve å forstå seg på kjæresten.


"HAR DU IKKE SPIST NOK NÅ?"

"Pass på dine egne saker" er svaret kvinner kan forvente seg hvis de sier ting som dette.

"VI BURDE KANSKJE FÅ OSS ABONNEMENT PÅ TRENINGSSTUDIO, ELLER HVA?"

Dette er en mindre diskré måte å komme inn på emnet trening (og vekt), som aldri er særlig lurt!

"DU SYNES IKKE JEG ER VAKKER!"

Når en kvinne lirer av seg denne typen "fiskespørsmål", kommer det gjerne en lang liste med alle manglene hennes. Men det hun egentlig ønsker å høre er hvor vakker hun er. Så utrolig irriterende!

 

"TA TIL VENSTRE HER! HØR DA!"

Menn hater å spørre om veien, men de hater råd fra passasjersetet enda mer.

"VI KAN DRA PÅ SHOPPING!"

"Nei, vær så snill!" tenker han. For menn er ikke shopping noen morsom aktivitet, men et gjøremål!"VI MÅ TA EN PRAT . . ."

Denne uttalelsen er en klassisk start på en lang og kjedelig aften, og får gjerne menn til å tie!

"ELSKER DU MEG?"

Dette spørsmålet er mer en bønn enn et spørsmål: "Si at du elsker meg! Fortell meg igjen! Si det tusen ganger til!"

"ER DET ALT DU HAR Å SI?"

Denne er også velkjent i krangler, og skikkelig kjip.

 

 

 

Chicken Tikka Masala med raita og nan

Det indiske kjøkken har mye godt å by på. Jeg synes imidlertid det kan være vanskelig å finne gode oppskrifter, men takket være tips fra en god venninne fant jeg denne gode oppskriften på kylling tikka masala. Oppskriften er hentet fra NRKs «Matlyst» og kokken er Niru Kumra. Oppskrift med video finner du her. Oppskriften gjengis også nedenfor, med tilbehør som kan serverte til. Til 4-5 porsjoner trenger du omtrent:

Marinade til kyllingen

 • 1 dl yoghurt naturell
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • 1 ss frisk ingefær, revet
 • 3 ss sitronsaft
 • ½-1 ts salt
 • ½ ts chilipulver
 • Ca ¾ ts malt korianderfrø
 • 1 ss frisk, finhakket koriander
 • 3 ts tandoori masala
 • 1 kg kyllingfilet, i biter

 

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i 2-4 biter (à ca 50 gram). Legg gjerne filetene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst et par timer, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet ved marinering mer enn et par timer). Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter.

Sausen

 • 4 ss olje
 • ½ ts malt spisskummen
 • ½ ts muskatblomme
 • ½ ts malt muskat
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • 1 ss revet ingefær
 • 150 gram tomater, finhakket
 • 1 ss tomatpurè
 • ½ ts gurkemeie
 • Salt og chilipulver etter smak
 • 1 ss rømme
 • 1 dl fløte
 • 10 cashewnøtter, finmalt (kan sløyfes)
 • 1 ss koriander, finhakket

 

Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. Nyt den deilige duften og rør godt sammen. Tilsett så hakkede tomater (du kan gjerne benytte hermetiske tomater uten tomatjuice), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett de ferdigstekte kyllingfiletene og marinaden. Smak eventuelt til med salt og chilipulver. Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Som tilbehør serverte jeg raita, en grønn salat, basmatiris, mangochutney og nanbrød:

Raita

 • Ca 250 gram tyrkisk yoghurt
 • Ca 1 plommetomat, i bittesmå terninger
 • Ca ¼ agurk, i bittesmå terninger
 • Ca ¼ rødløk, i bittesmå terninger
 • Frisk koriander, finhakket
 • Salt og pepper
 • ½ -1 ts spisskumminfrø, ristet

 

Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av spisskummenfrøene. Smak til med salt og pepper. Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne og strø oppå raitaen rett før servering. (Alternativt kan du strø finsnittet koriander på toppen, slik jeg har gjort her.)

Salat

 • Grønn salat, snittet
 • Agurk, i terninger
 • Plommetomat, i terninger
 • Rødløk, i terninger

 

Bland sammen ingrediensene til salaten. Drypp eventuelt over litt god olivenolje.

Tilbehør

 • Basmatiris, kokt etter anvisningen på pakken
 • Mangochutney
 • Nan

 

Server kyllingretten sammen med ris, salat, raita, mangochutney og nan.

Enjoy!

 

 

(Oppskrift og henvisning er hentet fra Trinesmatblogg.no)

This time 5 years ago..

 

that's a pretty big trunk
on my Lincoln town car ain't it
big enough to take these broken hearts
and put em in it..
now I'm driving round
on the boulevard trunk bleeding
and every time the cops pull me over
they don't ever see them
they never see them

and I've got this black suit on
roaming around like I'm ready for a funeral
5 more miles till the road runs out

I'm about to drive in the ocean
imma try to swim from something
bigger than me
kick off my shoes
and swim good
and swim good
take off this suit
and swim good
and swim good
good

got some pretty good beats
on this 808 CD, yeah
memory seats I'm sitting on stay heated
i would've put tints on my windows
but what's the difference?
if i feel like a ghost no Swayze
ever since i lost my baby
I've had this black suit on
roaming around like I'm ready for a funeral
one more mile till the road runs out

I'm about to drive in the ocean
imma try to swim from something
bigger than me
kick off my shoes
and swim good
and swim good
take off this suit
and swim good
and swim good
good

I'm going off
don't try stopping me
I'm going off
don't try saving me
no flares
no vest
no fear
waves are washing me out

I'm about to drive in the ocean
imma try to swim from something
bigger than me
kick off my shoes
and swim good
and swim good
take off this suit
and swim good
and swim good
good

Du tente stjernene..

SONY DSC


Du tente stjernene

så jeg skulle finne trøst

Jeg ante ikke at det var så vakkert.

Du tente månen

så jeg skulle finne frem.

Jeg ante ikke at jeg var fortapt.

Du tente solen

så jeg skulle bli varm.

Jeg ante ikke at jeg var så kald.

Du tente alle lys

så jeg skulle se meg selv.

Og det var da jeg så at

jeg bare hadde vært

et skall..

UKEN SOM GIKK #6


                                                                                 

 

UKENS SOM GIKK #6


 

AKKURAT NÅ

Sitter å ser på tv og prøver å oppdatere bloggen samtidig. Har spist gresk salat nettopp og sitter å nyter et par mellombarer (barer med nøtter og havre kjøpt på Kiwi, utrolig gode!) Vært dårlig på å blogge de siste dagene. Men nå er jeg igang igjen!  Litt enklere å holde det igang når jeg er hjemme og det ikke er like mye som skjer enn når jeg er i Lillehammer og sammen med andre hele tiden. Så da gjelder det å få til å prioritere det, ikke at  jeg tror det er noen som lider om jeg ikke blogger på noen dager heller.. Haha.. I wish.. Neida, joda...

 

HØYDEPUNKT

Å se K igjen! Nå har det gått over tre uker siden sist. Altfor lang tid! Kjærleik <3

 

UKENS OPPTUR

Å få besøk av Moni på torsdagen og det å dra til Lillehammer på lørdagen. Plassen måtte nesten deles på de to... 

 

UKENS NEDTUR

Hva med hele forrige mandag... Jeg reiste til Oslo for å dra til frisøren, endte opp med gult hår og når jeg endelig kom meg hjem på kvelden etter å ha stått opp ventet på busser halve dagen på grunn av tog streiken, havnet jeg i en stor krangel med et familiemedlem. Altfor deilig start på uka :) 

 

UKENS CRAVING

Gresk salat! Har spist så mye gresk salat den siste uken at jeg snart svetter ut fetaost... Æsj, det var en ekkel tanke... Håper ikke det går ann??

 

UKENS FAVORITT

 

UKENS BILDE

Dette bildet er så fint og trist på samme tid. Føler det illustrerer hvordan man blant en million andre (millioner av sandkorn) kan føle seg helt alene. Samtidig kan man sitte og se utover havet og kjenne vinden i håret og egentlig ha det bra selv om man sitter der alene. Det er den følelsen det ga meg da. Mulig jeg legger for mye i det, hehe ;)

 

UKENS TANKE

Man blir hva man spiser OG IKKE spiser. Truth!
 

UKENS LÅT

Dette er jo tragisk, men jeg er ærlig. Dette er min uke's låt... :P Den er jo fengende da... Sett bortifra egentlig HELE teksten.. hmm

                                                       PK6Hiv62OuI


 


UKENS IRRITASJONSMOMENT

Tog streiken.................! Å ta buss til Vinterbro også en annen videre til Oslo og da havne på bussterminalen så man må komme seg derfra og til Oslo s og ja. Det gikk ganske bra TIL oslo, for det var utenom rushen. På vei hjem var det helt kaos. Stakkars dere som pendler hver dag... Takknemlig for at det ikke gjelder meg! :D

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

THAIGRYTE MED STRIMLET SVINEKJØTT

 

GRESK SALAT

  

INGREDIENSER

 • 1 pakke små tomat
 • 1⁄2 stk agurk
 • 1⁄2 stk rødløk
 • 1 pose romanosalat mix
 • 1 glass fetaost i olje
 • 1 glass sorte oliven (lite glass)

 

SLIK GJØR DU

1. Skjær tomat og agurk i skiver, og løk i ringer.

2. Bland sammen alle ingredienser. Legg salaten på en tallerken og ha på litt av oljen fra fetaosten.

 

Kjapt, enkelt og kjempe godt!

back in LillySatt på med noen i familien til Hamar på lørdag og ble henta av K der, så dro vi til Lillehammer. Så nå har jeg vært i Lily i snart to dager. Helgen ble med andre ord ikke helt som planlagt, men enda bedre! Jeg hadde jo håpet at K skulle komme på besøk, men planen var jo uansett å dra til Lillehammer, så det ble bare litt kjappere enn planlagt. Igår lå vi å sov omtrent hele dagen. Jeg hadde sovet dårlig natt til lørdag og stod opp forholdvis tidlig på lørdagen også ble det sent lørdag kveld for vi var ute i Lillehammer med noen venner. Perfekt søndag med andre ord, jeg rakk jo ikke kjede meg! Hehe ;)

Idag har jeg lagd gresk salat til middag, jeg har fått skikkelig dilla på det. Er jo så godt også litt mer sunt enn mye annet. Men imorgen tror jeg at jeg må lage noe ovnsbakt laks eller lignende for nå har jeg spist ulike typer salat omtrent hver dag i flere uker så er litt keen på noe ordentlig meddah... Egentlig har jeg ganske lyst på noe med kylling, men vi får se hva det blir til. Chicken tandori f.eks det hadde vært godt... Mye bra man kan lage altså. MATMATMAT... nesten så jeg har en matblogg for tiden, haha! Kommer mer rosa-innlegg etterhvert her. Jeg må bare komme inn i rutine for å blogge her i Lilly. Nå har jeg omtrent bare sovet i halvannet døgn så.. Kanskje få tatt noe antrekksbilder å sånn en av dagene, det er lenge siden nå! Skal prøve på det, men kan ikke love noe. Får se hvordan selvtilliten fungerer utover uka. Jeg vet det er populært med mye bilder, men ikke så enkelt når man ikke er så fornøyd med seg selv. Hardt liv! ;D 

KYLLINGSALAT MED KAPERS OG VALNØTTER

Kyllingsalat med kapers og valnøtter

Med kyllingfilet, strimlet kyllingkjøtt eller rester av en grillkylling har du grunnlaget for en kyllingsalat som kan varieres på uendelig mange måter ut fra hva du har i kjøleskapet akkurat denne dagen.

INGREDIENSER

 • 150 g kyllingfilet
 • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
 • 1 stk strimlet vårløk
 • 1⁄4 stk strimlet paprika
 • 1 ss kapers , godt avrent
 • 1 ss grovhakkede valnøttkjerner
 • 2 ss friske urter (persille, basilikum e.l)

Soyadressing:

 • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
 • 1⁄2 ss sesamolje
 • 1 ss rapsolje

 

SLIK GJØR DU

 1. Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.
 2. Skjær kyllingfileten i strimler. Bland strimlene med halvparten av dressingen.
 3. Stek strimlene raskt i en varm stekepanne til de er gjennomstekt og har fått farge.
 4. Bland salatingrediensene på en tallerken. Vent med valnøtter og urter.
 5. Fordel kyllingbitene på salaten, sprinkle resten av dressingen over og dryss hakkede valnøtter og urter på toppen.

Har du rester av kylling kan du varme dem i en stekepanne med litt av dressingen, eller legge dem rett i salaten og helle all dressingen over.

NEW IN

Got to love høsten og lag på lag med klær ;) Har itillegg fått så dilla på gull og rose fargede kurver, pynteputer, rammer osv. Er så kult. Jeg er vanligvis veldig sølv menneske når det kommer til interiør, men gøy å mixe litt! Her kommer det jeg har bestilt på nett eller kjøpt i butikk i det siste:
 

THAIGRYTE MED STRIMLET SVINEKJØTTFå ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. 

 

INGREDIENSER

 • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
 • 2 ss olje
 • 1 stk løk i båter
 • 2 båt hakket hvitløk
 • 1⁄2 ss olje
 • 2 ss rød karripasta
 • 2 boks lett kokosmelk
 • 1 dl vann
 • 2 stk gulrot i staver
 • 1 pk frisk babymais
 • 1 stk grønn paprika i biter
 • saft og skall av 1⁄2 stk lime
 • 1 ts sukker
 • 2 ss soyasaus
 • 200 g fiberris
 

SLIK GJØR DU

 

DU TRENGER: SVINEKJØTT I STRIMLER, OLJE, LØK, HVITLØK, OLJE, RØD KARRIPASTA, LETT KOKOSMELK, VANN, GULROT, FRISK BABYMAIS, GRØNN PAPRIKA, LIME, SOYASAUS, SUKKER, FIBERRIS.

Slik gjør du:

 

1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side. 

 

2. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.

Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken.

3. Kok ris etter anvisning på pakken. 

4. Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.

 

5. Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus. 

Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.

 

Server den smakfulle gryta med ris. 

Vem kan segla förutan vind?Vem kan segla förutan vind?
Vem kan ro utan åror?
Vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar?

Jag kan segla förutan vind,
jag kan ro utan åror,
men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar.

DAGENS ANTREKK

Jeg har vært i gruppe og møte idag, stressa hjem med bussen, men hadde selvfølgelig glemt å handle. Så hoppet av halvveis og fikk handlet og kommet meg hjem. Farget en jeans og ryddet litt også dro jeg og mamma til hjem&hobby ved vinterbro for å se på veggpanel. Fant et par som var aktuelle. I tillegg lånte jeg med meg et stykk laminat gulv. Ikke at vi skal kjøpe gulv på hjem&hobby, men greit å bli litt inspirert av fargekombinasjonen ;) Over til noe helt annet, her kommer dagens antrekk:

Topp Her / Cardigan Her / Skjerf Her / Leggings Her / Sko Her

UKEN SOM KOMMER

                                                                                 

 


 

MANDAG

Jeg har vært hos frisøren og tatt ut gammel extension og montert på nytt. Det var litt ekstra stress ettersom det er tog streik, så har brukt stort sett hele dagen til det. Også var jeg innom Vinterbro senteret og handlet inn så jeg kan lage meg gresk salat hjemme. Blit litt dyrt å kjøpe det ute hver dag :O 

TIRSDAG

Jeg skal ut med ei venninne. Vi har ikke spikra en plan enda, men tror vi skal innom Bikbok siden de har 40% på alle ordinære varer imorgen! (Dette er for kundemedlemmer for resten av dere er det 30% og det gjelder såvidt jeg vet i hele Norge) Utenom det så hadde det vært digg å få tatt sol også skal jeg hente noen pakker på posten, gjøre litt ærender osv. På kvelden har jeg time for å etterfylle vipper. Er ikke så lenge siden jeg gjorde det, men hun jeg går hos reiser på ferie på onsdag, så må passe på! Og da er vel klokka innenfor leggetid når jeg kommer hjem, så ja, det var den dagen ;) MEN jeg skal ta opp landskampen og se den i reprise. Det blir vel en sen kveld da...

ONSDAG

Jeg skal i gruppe først også skal jeg spise lunsj også i et møte. På kvelden har jeg ingen planer og skal bare ta livet med ro. Det som er planen hvertfall, men dukker som regel opp noe jeg må gjøre. Som å levere returpakker på posten... Haha! Evig styr! 

TORSDAG

Jeg skal henge med ei venninne og jeg aner ikke hva vi skal enda. Men planen blir til etterhvert. Hadde vært koslig å spise lunsj sammen også har jeg litt lyst til å trene på en eller annen måte. Så en aktivitet av noe slag. Vi skal henge sammen en stund så bruker nok dagen sammen med henne til forskjellige ting.

FREDAG

Jeg skal i et møte, også håper jeg K kommer hjem for helgen?? Det er oktoberfest i Ski, så jeg vet ikke om jeg skal på noe på fredagen der, men tror jeg satser på lørdagen hvis det i det hele tatt blir noe, fordi jeg må opp forholdsvis tidlig på lørdag på grunn av match.. 

LØRDAG
Jeg skal på siste hjemmekamp for Follo for sesongen! Pre-vors på Børst som vanlig etterfulgt av to ganger 45 minutter match. På kvelden aner jeg ikke. Kommer litt ann på om K er her eller ikke. Men det er jo oktoberfest hele helgen, så kanskje jeg/vi må sjekke ut det... eller tror jeg det blir å lage no god mat og slappe av med en film hjemme, eller ut å spise i Ski også kino kanskje? Mange ideer, aner ikke hvordan det blir :D

SØNDAG

Denne søndagen altså... Igår (altså søndag) tok jeg bussen til Langhus for å ta sol og det gikk ganske greit og gjorde at jeg hadde en aktivitet og ikke lå på sofaen hele dagen, så noe sånt noe kan jeg tenke meg å gjøre. Eller bare ha serie/film maraton og bestille noe digg mat... Kanskje begge deler.. Jeg håper K er her i helgen så jeg kan bli med opp til Lillehammer på kvelden og vil da være på Lillehammer en stund. Vi får se!

 

FØR og ETTER extension!

Var hos frisøren min idag. Jeg går til Ifra på studio afrika på majorstuen i Oslo. De er spesielt gode på pris og  har masse ulike extensionsmetoder. Man kan også bestille hår på nettet og sette på i salongen, eller kjøpe hår i salongen å sette på et annet sted. Jeg har veldig tynt og kort hår naturlig så er litt utfordrende å skulle få et perfekt resultat, men de er utrolig flinke på studio afrika og tilpasser seg så godt de kan mitt hår slik at extension skal synes minst mulig samtidig som det skal bli et pent resultat. Her kommer noen FØR bilder:

og ETTER:

Så det var resultatet av denne mandagen! Jeg har mer eller mindre brukt hele dagen på å komme meg til og fra Oslo og i frisørstolen. Det er jo tog streik nå, så måtte ta buss herfra til Vinterbro, vente på Oslo bussen der og ta den til bussterminalen, gå til t-banen, ta t-banen også gå til frisøren. Også det samme hjem igjen. Stakkars dere som pendler fra Follo til Oslo i disse dager sier jeg bare. Det gjelder heldigvis ikke meg lenger! :) 

UKEN SOM GIKK #5 

UKENS SOM GIKK #5


 

AKKURAT NÅ

Sitter å ser opptak av dr.phil. Ja jeg har mangel på bedre ting å gjøre.. Men jeg har vært litt rundt omkring idag da. Tok bussen til Langhus og tok sol på brun og blid og vært på Balkan i Ski og kjøpt kebab pizza. Nam altså.. spiste det igår og da fikk jeg helt dilla så måtte ha det idag også. Kjøpte riktignok en medium pizza for jeg trodde den var sånn.. ja medium? men det var kjempe stor :D haha så blir restepizza imorgen da. 

 

HØYDEPUNKT

Må ha vært kampen igår, når vi ledet 5-0 til pause. Første omgang var bare helt king og et stort rush! For en stemning og for en gjeng! Gleder meg allerede til neste helg og siste hjemmekamp for sesongen 

 

UKENS OPPTUR

At jeg har gjennomført våken natta og undersøkelsen på A-hus. Den oppturen å være ferdig med hele greia. Tror aldri jeg har sovet så godt som jeg gjorde på onsdag dag når jeg kom hjem fra A-hus. Hvertfall ikke siden jeg var liten og ble vekt til nyttårsaften. Den søvnen etter nyttårsaften... It was AMAZING!

 

UKENS NEDTUR

De fikk inn feil farge på extension mine så jeg måtte vente enda lenger med å skifte det ut. Nå er festene så langt ute at det ikke går å rette det uten at de smelter sammen... HÅR KRISE!

 

UKENS CRAVING

Egen komponert salat fra lille persille... med de største fetaost bitene ever... Åh.. så digg!

 

UKENS FAVORITT
Orange bandana fra glitter... Så kult! Jeg har snart alle fargene, men bruker det kun en sjelden gang da. Jeg må begynne å sette fokus på å gå med det... :D
 

UKENS BILDE
 

UKENS TANKE

Du kan ikke regne med noen andre enn deg selv
 

UKENS LÅT

k7_rutCu14U


UKENS IRRITASJONSMOMENT

Håret mitt! OMG, jeg klikker snart! Godt jeg skal til frisøren imorgen for å si det sånn. Håret mitt er fullstendig kaos og kråkereir uten sidestykke. Er som å ha en mopp på hodet. Haha.. nok syting ;)

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Kjøttsaus pizzaiola

UKEN SOM GIKK #4

TREND: Strykemerker

MATCH DAYIdag var det matchday for Follo - Grorud og jeg var på oppvarming på på Børst sportsbar i Ski i forkant av kampen. Derfra dro vi til parken (ski stadion) og stod og heide på Follo som ledet 5-0 til pause...! Fantastisk god stemning og vi i followers holdt koken hele kampen. Til slutt ble resultatet 5-1 til Follo, etter en meget ufortjent straffe imot seg. Etter kampen dro vi å feiret med spillerne, spiste tidenes beste kebabpizza og så på landslagskampen som ikke endte så bra.. Men var NESTEN fullscore i fotballverdenen min idag da.. Nå er jeg hjemme igjen etter en forrykende dag og skal bare slappe av med stream og tv serier. Her kommer et lite bildedryss:

 


 

FAVORITTER FRA NELLY

Hvor mange kjoler trenger man egentlig spør du? MANGE sier jeg.. ;)

Egentlig er jeg på jakt etter strikkegensere, men finner ikke gensere jeg liker noe sted. Nå har jeg til og med vært i butikk både igår og idag og det er jo ingenting å hente. Har funnet to gensere i alle butikkene på hele Ski storsenter og Vinterbro.. :O Så da blir det kjoler og sko da :P 

DET ER FREDAG!


Det er fredag og jeg har nettopp tatt fredagsrengjøringen. Er så deilig med nyvasket leilighet, men fysj så kjedelig det er! Jeg var oppe forholdvis tidlig idag og var en tur på Ski storsenter med ei venninne og lillesøster. Jeg leter som en gal etter nye gensere, for jeg har jo ikke noe å gå med for tiden, men fant bare en genser da, og den var ikke sånn perfekt den heller. Bare helt ok liksom. Det var forresten den her fra Gina Tricot:

 Du finner den Her

 

Nå skal jeg vaske tøy også skal jeg bare slappe av resten av kvelden. Kanskje lage meg en ny spilleliste. Det er jo omtrent like vanskelig som å finne en fin genser, er jo ikke bra musikk for tiden! Spiller bare 90 tallsmusikk og gamle spillelister for tiden. Hehe, musikkindustrien må skjerpe seg før jeg går tom for låter å spille... YES..

UKAS FAVORITTER!

Fått litt dilla på sånne korte baggy gensere. Jeg gikk jo omtrent bare med crop tops i sommer og har nå videreført det inn i genser typen. Haha... Litt satt i et spor kanskje.. :P Men de er jo så comfy. 
 

DAGENS ANTREKK

Utrolig at det bare er onsdag idag, og at klokken bare er 18:11. Jeg har hatt et veldig rart siste døgn. Jeg hadde time på A-hus idag tidlig, der jeg fikk festet elektroder til hodet og skulle sove i 45 minutter. På grunn av undersøkelsen kunne jeg ikke sove inatt, så dermed har jeg døgnet, og ja, jeg føler det burte vært hvertfall torsdag idag, og siden jeg aldri la meg igår, stod jeg helle aldri opp på dagen, så føles som en uendelig lang dag. Klokka burte minst vært ellve på kvelden.. Hehe.. Uansett, når jeg kom hjem fra A-hus la jeg meg til å sove i noen timer før jeg dro til Ski for å fikse en knekt negl på Tl salongen. Her kommer dagens antrekk:

Bomberjakke Her / t-skjorte Her / Leggings Her / Sko Her

Kjøttsaus Pizzaiola

30-10-07: Kjøttsaus Pizzaiola. FOTO: INKOGNITO
 

Per porsjon: 326 kcal.  Andelen grønnsaker registreres automatisk i arbeidsboken under mengde grønnsaker per dag.164 g grønnsaker

Deilig kjøttsaus som også kan brukes som fyll på pizza, i piroger og på varme smørbrød.

 

 porsjoner

 

Kjøttsaus Pizzaiola

 • 500 g karbonadedeig
 • 1 stk løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 stk gulrot
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 3 ss tomatpuré
 • 1/2 ts grovmalt pepper
 • 1 ts salt
 • 1 ss hakket frisk basilikum
 • 2 dl vann
 • 400 g kokt fullkornpasta

 

Kok pastaen som anvist på pakken.

Brun karbonadedeigen på middels sterk varme. Finhakk hvitløk, løk og gulrot og tilsett dette i karbonadedeigen sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.  

 

Server kjøttsausen med pasta og salat.

UKEN SOM GIKK #4 

UKENS SOM GIKK #4


 

AKKURAT NÅ

Sitter å ser på "Helt magisk" på tv og koser med Kira. Det programmet er bare for morsomt.. Uff! Det går på Max by the way. Kira har vært ute lenge idag og syns nok det har blitt litt kaldt ute nå, for hun var ikke helt fornøyd når hun kom inn og ligger som slakt på sofaen nå. Lille jenta mi begynner å bli stor! Blitt sånn ungdomskatt nå og er ikke katteunge lenger. Hun blir faktisk 10 mnd den 21 oktober! Hjelp! Tiden går så fort!

 

HØYDEPUNKT

Må vel bli lørdagen, fikk gjort en rekke ærender, shoppa og fikk fikset negler, også var det boksekampen på kvelden. Var skikkelig spennende, men litt kjedelig at det varte så kort da! Jeg er sånn generelt ikke så glad i boksing som sport for jeg syns det er litt fælt hele greia, men dette var jo et historisk øyeblikk og gikk meget pent for seg :) 

 

UKENS OPPTUR

En ellers kjedelig søndag ble begivenhetsrik da jeg dro på Egon og spiste og så kongens nei på kino men noen i familien. Good times!

 

UKENS NEDTUR

At vi ikke vant i kampen mot Alta. Follo altså, ikke jeg... Men hadde vært godt med 3 poeng. Ble et da! Er jo verdt noe det og...

 

UKENS CRAVING

Jeg vet det er litt spesielt, men: Wasa rugsprø havre. Jeg mauler knekkebrødene, altså uten pålegg hver  gang jeg får lyst på noe godt. Så digg!

 

UKENS FAVORITT

Denne genseren fra H&M. Så digg stoff inni! Perfekt nå som det begynner å bli litt kaldt ute.
 

UKENS BILDE 

UKENS TANKE

Man er ikke gammel når man blir spurt om legitimasjon på en mandag. 
 

UKENS LÅT


UKENS IRRITASJONSMOMENT

Det går ikke å bære brus, energidrikker, kattesand og kattemat på bussen på engang! Det er FOR tungt! Jeg må ha sertifikatet...! Eller fast sjåfør ;)

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

UKEN SOM KOMMER

OSLO!

Biff med bakt potet og grønnsaker

TREND: Strykemerker

Idag prøvde jeg meg på den nye trenden og feste strykemerker på klær. Det finnes jo diverse ferdige klær med lapper på, men da jeg så dette på God morgen Norge for litt siden, ble jeg så inspirert av den bomberjakken som hun motedama hadde på og ville lage en lignende, Jeg kjøpte denne grønne bomberjakke på H&M til 299 og pimpet den opp med strykemerker som jeg kjøpte for ca 100 kr på Panduro hobby.  Dette er jo en ganske clean look, men man kan utfordre seg selv mye mer og feste på diverse lapper på olajakker, skinnjakker, jeans, skjørt osv. Slik ble resultatet på det jeg gjorde idag:

FØR:

ETTER:
 

Ps: Det kan lønne seg å kjøpe med lim som du kan lime stryekemerkene på klærne med slik at det holder litt bedre enn bare å stryke på med strykejern. 

Søndag, fotball, dinner på Egon og kino!Søndager kan enkelte ganger være ganske bra også. Nå sitter jeg å ser senja-follo kampen også skal jeg på Egon og spise også på kino å se kongens nei etterpå.

 

 

Dere kan se traileren under her på Kongens nei. Jeg har hørt mye bra om den så jeg gleder meg. Søndager er perfekt som kinodag!

 TRAILER PÅ FILMWEB HER

NYE NEGLER!

Mistenker at jeg har hatt den fargen her før? Jeg vet ikke, men har nok hatt noe lignende ihvertfall, så det var kanskje ikke det mest spennende valget, men det ble nå sånn da :) Vet det er litt off season og ha så lys knall farge nå, men jeg kler rett å slett ikke mørke farger... Kanskje svart, men ikke sånn mørke rødt, rosa, lilla osv. Ser så blek ut på henda.. XD Helt sant! Funker rett å slett ikke.  Har sittet og holdt på med negler i 4 timer idag, så er rimelig lei akkurat nå.. haha, ting tar tid! Her er noen bilder:

Hva syns du?

A GHETTO LIFE

Et bilde sier mer enn tusen ord sies det..

Urban Nairobi, Kenya, Africa

 

 

Men disse ordne i sangen til K koke - coald roads sier det ganske bra

 

 

"Who can you trust when it gets on top
When you got no home no dough stuck out on these cold roads
Not a damn soul cos nobody cares
I look around and nobodies here
Sometimes I really needed help and nobodies there
I rely on nobody I swear
I got dry tears up in my eyes
Dark night sitting down thinking bout my life

Where did I go wrong
Shit just isn't right
I been hurting for so long I'm sick of all the strife
I?d be lying if I said I wasn't frightened for my life
Putting in block work fighting to survive
Not enough Gwop earned Shottin to get by
So just to get by I got my freedom on the line
I?m addicted to the grind
Struggling got me sitting doing time

My lifes hard I ain't asking for no cuddles fam
Na I'm just asking you to understand
Come and see the way I'm living damn
Shits different got me pissing with my stick in hand
Fuck slippin I'd rather make it click and bang
All this murder talk can really make me go and stick up man
All this on my head and the Feds wanna pick up man
I'm on the low from the po in their pick up van..."

 
 
 

Av og til kan alt virke så utrolig overfladisk og bagatellmessig. Det er folk som sulter ihjel, som lever i voldelige relasjoner, som risikerer å bli skutt på gata og som er så fattige at de ikke kan mate sine egne barn. Når man tenker på sånt så blir alt annet mindre viktig syns jeg. Jeg føler selv at jeg har følt på ganske mye i livet. Jeg er kanskje ikke mørkhudet og har opplevd rasediskriminering eller oppvokst i ghettoen i Brooklyn. Men jeg har ikke hatt det så lett jeg heller. Har kjent på både fattigdom, kulde, sult, mobbing og traumatiske hendelser. Jeg skriver ikke dette for å få trøst eller støtte, jeg bare vil vi skal tenke oss om. Om hvor heldige vi faktisk er som lever i dette landet og har det såpass bra som vi har det. For selv om det ikke er lett så kunne det vært så mye verre...  ♥

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits