FrkPersson

www.frkpersson.blogg.no

Sjakk-VM 2016Sittet å sett på sjakk VM på VGTV siden kvart over sju nå. hehe ;) Og nå er det innspurten! Gud så spennende det er! Jeg skjønner jo ingenting av reglene å sånt, altså jeg aner ikke hvor brikkene kan flyttes og jo mer de snakker og kommenterer jo mer klør jeg meg egentlig i hodet. For de snakker gresk.. Men er fortsatt så spennende :D Fikk litt dilla etter at jeg var i Lillehammer og K satt og så på det. Da ble jeg litt engasjert også og siden det var den store finalen ikveld så måtte jeg bare se på. Er jo nå det er skikkelig spennende da, kanskje vært det hele tiden for de som er ordentlig inni det, men for meg som er sånn passe engasjert så er det sluttspurten som er mest gøy. Flere som ser på sjakk VM?

Årets julekalender

Er så i tvil om hvilken julekalender jeg skal kjøpe. Har sett på den fra makeupmekka med forskjellig sminke i, men jeg har jo egentlig altfor mye sminke og var egentlig ikke noe jeg trengte i den kalenderen.Så så jeg på bodyshop sin kalender, den virker ganske bra, og finnes i ulike versjoner. Men jeg bruker aldri bodyshop produkter så vet egentlig ikke om jeg liker dem eller trenger dem..  hehe.. Også er de jo utrolig dyre da :OSå så jeg på makestyle sine julekalendere. Denne
Og denneMen ja, jeg klarer ikke bestemme meg... Tidligere har jeg hatt ulike typer godteri/sjokoladekalendere som smarties, kindermaxi, haribo og vanlig sjokoladekalender. Men i år ønsker jeg en litt mer nyttig kalender så må bli noe produktkalender av noe slag. Siste dagen å bestemme seg på, ja vet jeg er sent ute.. Men innen kvelden er omme skal jeg hvertfall ha bestilt en kalender ;) 

 

Hvilken kalender pleier du og ha? Hvilken har du i år?

UKEN SOM KOMMER 


 

MANDAG

Vi sov så lenge at jeg faktisk fikk vondt i hodet... Tror klokka nærmet seg tre før vi stod opp sånn ordentlig. Så dro vi ut å kjøpte kaffe mocca og handlet inn litt på butikken. Etter det startet jeg med maten. Lagde kalkunfilet, fløtegratinertepoteter, grønnsaker og saus. Ble veldig bra :) Mette og fornøyde så satt K seg ned med dataspill mens jeg har jobbet med blogg, sett på tv og pakket litt. Jeg drar hjem igjen tirsdag kveld.  Vi så ferdig sjakk sendingen også så vi en film før vi tok kvelden. 

 

TIRSDAG

K var på skolen også dro vi sammen ned til Strandtorget hvor K klipte seg og jeg kjøpte tyggis, mandariner og kaffe mocca Nå skal jeg se litt tv, pakke ferdig også ta toget hjemover etterhvert. Da bruker jeg resten av dagen/kvelden på å komme meg hjem med diverse tog og buss, hehe :) Når jeg kommer hjem må jeg selvfølgelig pakke ut for det klarer jeg ikke å ha liggende til dagen etter også må jeg kose masse med Kira som har vært uten mamman sin i nesten en uke.. Men hun blir godt ivaretatt hjemme altså ;) 

 

ONSDAG

 

Jeg skal  i et møte tidlig på morgenen og omtrent rett derifra i gruppe også må jeg hente noen pakker på posten, handle inn matvarer og mat til Kira også må jeg bruke kvelden på å prøve å finne garderobeskap til gangen og det nye soverommet og en seng. Også henge opp litt stæsj og gjøre litt i orden i leiligheten. Akkurat nå er det ting overalt ,så må sortere og ordne opp i det så godt det lar seg gjøre :)

 

TORSDAG

Jeg har time til fysioterapeut så jeg skal ta buss til Ås for å komme meg på den timen. Bortsett fra det har jeg ingen spesielle planer, men tenker at jeg bør fortsette ryddingen fra gårsdagen og få levert eventuelle returer på posten. Slitsomt å ha esker og poser liggende hjemme. Må bli kvitt det med engang ;) Hehe. Kanskje jeg må dra ut å kjøpe inn garderobeskap og seng hvis jeg fant det dagen før.

 

FREDAG

Hvis jeg av en eller annen utrolig grunn har klart å la være å vaske leiligheten frem til fredag så skal jeg hvertfall gjøre det denne dagen! Siden jeg ikke var hjemme forrige helg så fikk jeg ikke vasket så det trengs veldig. Jeg har egentlig sånn greie om at det må vaskes minimum en gang i uken og helst to, så det å gå en uke UTEN å vaske er helt forferdelig. Jeg må alltid ha det helt ryddig og rent rundt meg. På kvelden skal jeg ha tv-kveld as normal :) 

 

LØRDAG

Tror snekkern kommer og skal jobbe ferdig med oppussingen. Så jeg bør ha skaffet skap og sånt så han kan hjelpe meg å montere. Ellers har jeg ikke så mye planer enda, blir nok en veldig rolig helg, med ikke så altfor mye som skjer. Vi får se. Jeg er bare mest gira på å bli ferdig i leiligheten og komme i orden i løpet av denne uka. Så får vi se om jeg får ønsket mitt oppfylt ;)

 

SØNDAG

Kommer litt ann på hvor mye solarium det ble de foregående dagene, men hvis jeg ikke har tatt sol så kan det hende jeg drar å gjør det. Denne søndagen er det jo søndagsåpent også så kanskje jeg drar å handler inn noen julegaver. Men tror egentlig jeg prøver å legge det til en litt mer rolig dag. Mandag eller tirsdag kveld typ klokka 20 er fint ;) Er seriøst så kaos i Ski for tiden og er ikke akkurat noe bedre ved juletider, da er det bare totalt sirkus.. Bare tanken på det gjør at jeg tenker at jeg må sperre meg inne og vekk fra alt det maset. Jeg orker ikke.. :P Julekaos ass.. Godt det bare er engang i året! ;)

 

 

 

UKEN SOM GIKK #12 

UKENS SOM GIKK #12


 

AKKURAT NÅ

Prøver hardt å få oppdatert bloggen med dette innlegget samtidig som jeg lager kalkun middag.. Også på en mandag da si. Nå er det jul og nyttår på engang. Neida det er bare kalkunfilet. Sunt og utrolig godt så det er det bare å kjøre på med oftere!  Så nettopp på klokka og nå er det dags for dagens episode av hotel cæsar. Hverdagsglede altså.. haha! xD Da blir det kalkun middag og cæsar ;)

 

HØYDEPUNKT

Å komme til Lillehammer og se K stå og vente på meg på stasjonen onsdag kveld. Åw..

 

UKENS OPPTUR

Absolutt helgen. Vi har kost oss så masse i hverandres selskap. Bare slappet av med filmer og serier og ledd og kost oss. Oppturen var nok alikevel lørdagen. Vi hadde en hjemmekveld, var oppe sent og så masse filmer sammen. Skikkelig avslappende dag med bare kos.

 

UKENS NEDTUR

Torsdagen kunne kanskje gått bedre. Trenger ikke gå inn på det, men var også masse bra med denne dagen. Desverre endte det litt skeis denne gangen. Men da må man bare se videre og ta det som lærdom ;)

 

UKENS CRAVING

Kanelknuter fra circle-k. YAMMIIII

 

UKENS FAVORITT


UKENS INNKJØP

UKENS TANKE

Det er i motbakke det går oppover..

                

      UKENS LÅT       

       

UKENS IRRITASJONSMOMENT

Det må vel bli håret mitt som er helt kaos for tiden. Floker er en ting, men dette er mer sånn baller/nøster baki hodet. En mix av at håret er altfor behandlet (remind me på å ikke gå for så lyst igjen) må jo være noe med kvaliteten, og været som ikke er bra for hverken hud eller hår.. Bare å pakke seg inn i skjerf og pøse på med spray balsam..

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Kaffe, sol, kino, love, Lillehammer..

Kreolsk laks

Fullkornswrap med svinekjøttdeig

  18-06-10: Fullkornswraps med svinekjøttdeig. FOTO: ALF BØRJESSON
 

Per porsjon:

 • 442 kcal
 • 111 g grønnsaker

 

Taco med en ny vri, verdt å prøve!

  porsjoner

 

Fullkornwraps med svinekjøttdeig

 • 400 g kjøttdeig av svin
 • 1 pose fajitaskrydder
 • 2 ss mais
 • 1/2 stk rødløk
 • 4 ss salsa
 • 4 stk salatblader
 • 2 stk tomat
 • 4 ss revet lettere gulost
 • 2 ss salatbønner
 • 4 stk tortillalefse, Fullkorn

 

Varm stekepannen og stek svinekjøttdeigen på middels varme.

Tilsett kryddermiksen med litt vann som anvist på posen og la det koke i tre minutter.

Finhakk løk og tomater. Legg mais, løk, salatbønner, tomater og revet gulost i små skåler.

Varm tortillalefsene som anvist på pakken.

 

Guacamole a la Tex Mex

 • 1 stk avokado
 • 3/4 stk tomat
 • 1/2 stk lime
 • 1/2 stk rød chili
 • 1 ss finhakket koriander
 • 1/2 ts salt

 

Mos avokadoen med en gaffel. Del tomaten i to, ta ut kjernene og skjær den i små terninger. Finhakk løken. Bland avocado, tomater, finhakket løk og koriander. Press i limesaft og smak til med litt salt. Tilsett finhakket chili hvis du ønsker den litt sterkere.

Fyll de varme tortillalefsene og server med salsa og guacamole ved siden av.
Tips: Guacamole kan brukes til taco og fajitas, og passer fint som dip til grønnsaker. Avocado inneholder masse sunt fett som er godt for hjertet.

 

(Oppskriften er fra greteroede)

20% RABATT PÅ ALT HOS NELLY!


 

På fredag var det jo black friday og i den forbindelse har Nelly 20 % rabatt på alt! Dette tilbudet har vart hele helgen og gjelder frem til midnatt idag. Jeg klikket hjem mine favoritter som jeg la ut i en post på fredag. Jeg ville bare kjapt påminne dere om dette salget før det går ut idag! Søndag er sånn dag da jeg ofte ikke har så mye å gjøre og blir derfor ofte en typisk nettshoppingsdag for meg, men nå har jo jeg allerede shoppet, så jeg bare blar litt rundt for å få inspirasjon.. *kremt* xD 

Uansett... Dersom du vil unne deg noe nytt, har noen julegaver igjen å kjøpe, kanskje til og med en liten førjulsgave til en du er glad i? Oppgi koden «BLACK20» når du kommer til "kassen", for å få -20% på alt Her!  God shopping!


 

Kreolsk laksTid: under 30 min. Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Server kjapp og enkel kreolsk laks sammen med grønnsaker. Passer perfekt på travle dager. 

Ingredienser til 2 personer: 

1 pk rett i ovnen-laks kreolsk

1 pose grønnsaksblanding

1 pose potetbåter

1 pose Toro mild fiskesaus til laks 

20 g margarin

2 dl melk

3dl vann

1 ts salt

1 ts timian

2 ts grillkrydder

smør til steking

 

Framgangsmåte:

Varm ovnen til 200 grader. Fjern plasten, plasser formen midt i ovnen og la den stå i 15-20 minutter.  Ta potetbåtene i en ildfast form, krydre til med salt og timian, og sett inn i ovnen ved siden av laksen. Bruker ca like lang tid.

Stek grønnsakene i panne med smør og litt krydder etter ønske. Jeg brukte litt salt og ganske mye grillkrydder siden jeg elsker smaken av dette.

Bland sauseposen, vann og melk, kok opp i et minutt og tilsett smør. La sausen koke i ca 5 min.

Server den bakte laksen oppå grønnsaksblandingen med potetbåter og saus. 

 

(Oppskrift: Egen)

Kaffe, sol, kino, love, Lillehammer..Jeg og K dro til byen idag og fant en koslig liten kafe der vi kjøpte kaffe, jeg såklart kaffemocca, har fått helt dilla også spiste vi et lite måltid. Etter at maten var konsumert gikk vi til Mysun solstudio og tok sol i noen minutter også stakk vi på kino og så: Fabeldyr og hvor de er å finne. Utrolig kul film, vi ble underholdt hvertfall! Den filmen bør dere faktisk se hvis dere liker litt sånn Harry Potter aktige filmer da. Altså litt sånn eventyr filmer. Jeg satt der hvertfall med uggsa mine og følte meg som om jeg var en i gjengen xD Haha.. Neida det heter jo at det er en familiefilm så den er ikke bare for 12 år gamle barn ;) Men det var ikke veldig mange andre voksne der som ikke var ifølge med et barn da for å si det sånn.. Nå driver jeg å mekker laks med potetbåter, grønnsaker og saus. Digg middag og en søndag verdig! Første søndag i advent tenk på det! Utrolig hvor fort det går mot jul nå, jeg føler meg ikke beredt i det hele tatt... Men skal hvertfall sette opp advendtstjerner i vinduene. Tror det blir det når det kommer til julepynt. Er ikke sånn helt inn i det der..

 

Ha en kjempe fin søndagskveld, jeg skal hvertfall kose meg med laks, K og farmen!

LunsjdateVar på lunsjdate med K idag på cafe OPUS på Strandtorget. Vi vurderte først den i sentrum, men tenkte at det var litt lettere med parkering på senteret, noe det ikke var.. Hehe.. K bestilte hamburger og brus og jeg Club sandwich Italy, brus og kaffe mocca. Det var som vanlig kjempe bra, så har ingenting å utsette på den daten. Etter maten dro vi på butikken og handlet inn mat for resten av helgen også kjørte vi et par venner som skulle på julebord, til byen. Vel plassert i hver vår stol sitter K og venter på at sjakkpartiet skal starte og jeg catcher opp med litt serier. Fikk blant annet ikke sett torsdagens episode av frikjent så det må jo tas igjen ;) Såvidt jeg har funnet ut av så er siste episode av denne sesongen av KUWTK ferdig. Det vil si jeg har ikke sett noe etter episode 20 og ser ingen steder at det er en episode 21, så det slutter vel på 20 da.. Men ser andre skriver at de ser på serien og da tenker jeg, er det fler episoder jeg ikke har fått med meg eller er det bare de som henger litt etter.. Velvel.. Jeg ønsker meg fler episoder xD Nå skal vi se noen filmer sammen og kose oss med litt godteri, chips og brus.

Ønsker dere en riktig god lørdag ♥

 

Hjemmelaget hamburger!

16-06-10: Hamburger. FOTO: INKOGNITO
 

Per porsjon:

 • 398 kcal
 •  81 g grønnsaker

 

Hjemmelaget hamburger er enkelt å laget og sunn favorittmat for både store og små.

 

 

 porsjoner

 

Hamburger

 • 600 g karbonadedeig
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1 1/2 ss potetmel
 • 1 dl vann
 • 1 ss flytende margarin
 • 2 stk tomat
 • 1 stk bladsalat
 • 1 stk løk
 • 4 ts sennep
 • 4 stk grove hamburgerbrød

 

Bland karbonadedeigen godt med salt, pepper, vann og potetmel. Klem farsen ut til fire store runde hamburgere, og stek dem i en varm panne med margarin.

Varm brødet forsiktig i stekeovn eller i en brødrister.

Skjær tomat og løk i skiver. Legg på salat, hamburger, tomat og løk og smør til slutt på sennep.

 

Server burgeren med rikelig grønn salat til.

 

(oppskriften er fra greteroede)

Black friday favoritter!

Her har jeg plukket ut mine favoritter i alle black friday tilbudene som florerer på nett! Dette er fra Nelly, Bikbok, Cubus og makeupmekka, i den rekkefølgen ;)
 

Så mye fint og gøy! Får se hva jeg ender opp med innen dagen er omme! <3

Ytrefilet med timianbakte rotgrønnsaker

30-10-07: Honningglasert ytrefilet med timianbakte rotgrønnsaker. FOTO: INKOGNITO

Per porsjon:

 • 346 kcal
 • 109 g grønnsaker

Ytrefilet med smakfullt tilbehør.

 

 

 porsjoner

 

Ytrefilet

 • 600 g ytrefilet av storfe
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper

Rotgrønnsaker

 • 400 g høstens rotgrønnsaker
 • 600 g mandelpotet
 • 12 stk cherrytomater
 • 3 stilk frisk timian
 • 1/2 stk sitron
 • 1 ss olje

Sitrussjy

 • 1 stk lime
 • 1/2 stk sitron
 • 2 ss honning
 • 4 dl buljong

 

Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ønsket størrelse. Vask potetene og skjær dem i båter. Råstek grønnsaker og poteter i olje. Smak til med salt og pepper. Finhakk timian og press saften av sitron. Ha dette over grønnsaksblandingen. Legg grønnsakene i en ildfast form og stek dem i ca 20 minutter. Strø litt salt og pepper på filetene. Varm olje i en panne, og stek dem raskt på hver side. Legg filetene og cherrytomatene i den ildfaste formen sammen med grønnsakene, og la dem steke med de siste 5 minuttene. Press saften av sitron og lime, og bland med honning og buljong. La det koke i ca 5 minutter. Server kjøttet på en seng av rotgrønnsaker med sitrussjy, og pynt med timian.

AKKURAT NÅ

Lengter jeg etter..

K som er på skolen. Jeg har shinet hybelen og ryddet litt i skap og sånt.  Prøver å holde meg busy, men miss u

 

Ønsker jeg meg..

En digg lunsj og kaffe...

 

Hører jeg mest på..

CHn7w3o22PA
 
Pz_JbLLcFj0
 
IaSpZ_2OZRQ

 

Blir jeg fascinert av..

Andre bloggere og hvor flinke utrolig mange er... wow.. Med bilder og ideer og alt. You go guys!

 

Drømmer jeg om å reise til..

Bare et varmere strøk, så fint kalt: "syden". Egentlig det samme hvor bare det er varmt der og jeg kan bli brun og slurpe drinker på stranda.. xD


 

Blir jeg provosert av..

Folk som slenger dritt til andre, og spesielt til kjente personer som de ikke engang kjenner. Slutt og uttale deg om ting du ikke vet noe om!

 

Blir jeg inspirert av..

Julen!

 

Liker jeg best å..

Shoppe xD

 

Ønsker jeg å bruke mer tid på..

K og M


 

Gleder jeg meg til..

K kommer hjem og vi skal dra å ta sol og shoppe.. Haha


 

Ønsker jeg å lære meg mer om..

Blogg oppsett og sånne ting. 

 

Trenger jeg..

K, kaffe og mat.. :P

 

Ser jeg helst på..

Home and away, hotel cæsar, greys anatomy, syrror, KUWTK, butched, Oslo s... Ja var det jeg kom på i farta.. 
 

Spiser jeg helst..

Salater, helst med varm kylling, på en eller annen restraurant... mmmmm nam

 

Gråter jeg av..

Savn, konflikter, familie...

 

Ønsker jeg å forbedre..

Vekta og bloggingen min


 

Smiler jeg av..

Nye pakker med klær, sko, ting og tang eller sminke, musikk, K/venner, Snapcat filter, tv-serier

 

Kler jeg meg helst i..

Baggy joggebukse, crop top hettegenser og uggs

 

Snakker jeg helst om..

Akkurat det som måtte falle meg inn.. Som regel alt og ingenting..

 

Tenker jeg tilbake på..

Tyrkia turen 2012 og 2013...


 

Vil jeg få orden på..

Klær som skal kastes, gis bort selges, få unna ting jeg ikke skal ha..

 

Føler jeg meg..

Sulten

 

Liker jeg ikke..

Å stå opp tidlig, hodepine og usunn mat

 

(Oppsett hentet fra Arielsoylandos.blogg.no)

Lun tomatsalat

16-06-10: Tomatsalat. FOTO: INKOGNITO

Per porsjon:

 • 182 kcal
 • 197 g grønnsaker
 • Hjertevennlig

 

En lun, smakfull og hjertevennlig rett som kan spises som en egen rett med godt brød til, eller som tilbehør til kjøtt- eller kyllingretter.

 

 porsjoner

 

Lun tomatsalat

 • 8 stk tomat
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss margarin, mykt
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1 ts hvitvinseddik
 • 2 stk avokado
 • 2 ss hakket frisk basilikum

 

Skjær tomatene i store biter, skrell og hakk hvitløk. Stek tomatene og hvitløken på svak varme i en panne med margarin i ca 5 minutter. Tilsett eddik, sukker, salt og pepper. Del avocadoene og skjær dem i terninger. Ha dem i pannen. La alt bli skikkelig gjennomvarmt og dryss over basilikum før servering.

 

Server tomatsalaten til kjøtt eller kylling, eller som en egen rett med godt brød til.

 

(Oppskriften er fra greteroede)

Winter WonderlandNå sitter jeg på toget på vei til winter wonderland, (Lillehammer) for litt under ei uke. Jeg dro hjemmefra i joggesko og ankelsokker i solskinn og ankommer snø, slafs og minusgrader. Det kan bli litt overgang, men jeg har faktisk med meg varme sko altså. Bare ikke vanntette.. ehm... Har kjørt tog i 15 min og jeg er allerede skikkelig togsyk.. Uff a mei. Hodet dunker og magen ruller rundt. Life! Jeg skal faktisk kjøpe meg pizza i kafeen og kose meg som best jeg kan. Har to lange timer foran meg ;) Men alt er verdt det og mer enn det når K står i enden av tog turen... Åw, kjærleik <3

Inneklemt pitamiddagPer porsjon:

 • 372 kcal
 •  88 g grønnsaker

 

 En kjapp og god middag på travle hverdager!

 

 porsjoner

 

Inneklemt pitamiddag

 • 2 stk fullkornspita
 • 250 g grillet kylling, ferdig renset
 • 1/2 stk rød paprika
 • 1/2 stk agurk
 • 4 stk salatblader
 • 1 dl kesam Mager
 • 1/2 stk rødløk
 • 1/2 stk sitron
 • 1/2 ts salt

 

Varm pitabrødene som anvist på pakken. Bruk gjerne fullkornspitabrød fra frysedisken. Del kyllingen opp i mindre biter. Skjær paprika og agurk i staver, og finhakk løken. Bland sammen kesam, finhakket løk og kyllingbiter. Press over sitronsaft, og smak til med salt og pepper. 

 

(Oppskriften er fra greteroede)

UKEN SOM KOMMER
 


 

MANDAG

Jeg hadde en dag uten noe planer og sov derfor lenge. Var litt sliten etter helgen så var godt å få noen timer ekstra søvn. Utover ettermiddagen begynte jeg selvfølgelig å kjede meg litt så jeg tok bussen til Ski og tok sol.  På kvelden så jeg på tv, home and away, hotel cæsar, farmen og diverse ellers. Høres jo ut som jeg bare ser på tv2, men ser mye på max også ;)

TIRSDAG

Jeg stod opp og tok en etterlengtet dusj og vasket håret. Tror det er en kombinasjon av flere ting, men håret mitt blir altså fett så fort. Jeg pleier å vaske det ca to ganger i uka, men egentlig trenger jeg å vaske det hver dag.. Det går jo ikke ann.. Da ville jeg brukt en evighet i dusjen i løpet av et liv. Og å dusje er noe av det kjedeligste jeg vet og ikke minst slitsomt. Fysjamei xD  A kom og hentet meg i 12 tiden også dro vi til Ski. Skulle egentlig ta sol, men etter å ha ordnet et par ærender endte det med at vi stakk på kafè istede fordi det er så innmari stress å komme seg ut av Ski storsenter for tiden, er altfor mye folk og busser og biler på engang. Men jeg bestilte meg mat og det tok litt lengre tid enn planlagt så endte med at jeg måtte få maten i papp beger også måtte vi bare forlate restrauranten for å rekke å komme oss ut av senteret før rushtrafikken. Haha, jeg spiste søtpotet pommes frites løpende ut på vei til bilen. Men godt var det! Salaten jeg hadde kjøpt spiste jeg når jeg var kommet hjem mens jeg så på fredagens episode av Skam. Også dro jeg tilbake til Ski og tok sol, for det rakk vi ikke på dagen, fikset en overaskelse til K og kom nettopp inn av døra hjemme.Nå skal jeg se dagens episode av home and away, pakke ferdig til jeg drar imorgen og kose masse med Kira siden jeg blir borte i nesten en uke. Blir treats og patè og alt på hun idag <3

ONSDAG

Jeg skal i først i gruppe også skal jeg rett derifra i et samarbeidsmøte. Hadde egentlig glemt hele møtet som skulle starte 14:15, men så minte A med på det og da fikk jeg fikset så møtet ble flyttet til kl 14 slik at jeg skal kunne rekke toget til Lillehammer. Phju! Så jeg skal korte ned møtet litt og løpe til stasjonen for å først ta et tog til Oslo s også toget videre derifra til Lilly. På togturen tenkte jeg at jeg skulle sitte og blogge litt og se på forrige ukes episode av Greys anatomy. Må nesten ha en episode av en serie til og se for togturen er jo over to timer. Det skal jeg fikse! Og hvis nettet er bra kan jeg se Home and away på sumo, men det funker som regel aldri på grunn av at nettet er for dårlig. Vi får seee! Når jeg kommer frem til Lilly antar jeg at jeg og K skal handle inn litt for de neste dagene også skal vi vel bare slappe av, kanskje se en film eller noe sånt. Jeg skal gi K overaskelsen og vi skal bare kose oss resten av dagen :)

TORSDAG

K skal på skolen og jeg skal stå opp og ordne meg. Kanskje ta litt bilder, oppdatere bloggen også kanskje dra inn til Lillehammar sentrum og ta sol og gå litt i gågaten. Vi får se hva K har lyst til også, men hadde vært koslig med en tur i byen. I Lillehammer er det masse snø nå og da er det litt hyggelig å gå rundt i gågaten der og vindusshoppe litt og kanskje ta en kaffe på et av konditoriene. Jøss, nå hørtes det ut som jeg er pensjonist, men ja.. haha

FREDAG

Black friday! Jeg skal selvfølgelig ut å shoppe! Hehe, skal ikke ha så mye assa, men blir vel en liten tur ned på strandtorget å se litt på de forskjellige tilbudene i butikkene. Jeg håper jeg får tak i et par småting som jeg trenger og handlet ferdig flere julegaver. På kvelden skal vi lage noe godt å spise og se The stream, senkveld, sånne ting. Skikkelig typisk Linda fredag. K skal vel sitte å game tenker jeg.. :D Ikke fullt så fan av Linda's tv kveld... :O

LØRDAG
Oj, K hva skal vi? Jeg aner ikke, vi har ikke snakket om det. Men enten filmkveld, kino eller en tur ut på pub kanskje? Er egentlig litt opp til K og spørs litt på hvem som er i Lillehammer i helgen og hva som skjer. Hender at jeg kommer til Lilly akkurat når alle har jobbhelg og da er det ganske rolig, så kan være jeg treffer på en sånn helg nå også.. :) Jeg har litt lyst til å finne på noe med K, men vet ikke helt hva enda. Føler kanskje vi kan spare kinoen til søndagen så kanskje noe annet enn akkurat det.. hmm tenketenke.. Er så typisk at man ender opp ute.Hva annet kan man gjøre en lørdagskveld liksom? Haha jeg har altfor dårlige ideer hvertfall. Teater eller noe, det hadde vært gøy. Eller konsert.. eller se fotball på storskjem eller.. ja.. bygge snøhule?

SØNDAG

K, you and me are going on a movie date! Det har jeg bestemt :) Er så mange filmer jeg har lyst til å se for tiden! Og vips så er de jo av film lerretet, så gjelder å passe på! Jeg elsker å gå på kino, men er faktisk ganske sjeldent... Blir liksom aldri til det selv om jeg hele tiden tenker at denne uka/helgen, da skal jeg på kino.. Men ja, denne søndagen skal jeg faktisk! Hvis vi ikke er veldig slitne etter lørdagen dah.. xD

 

Så! Det var min uke! Har du noen spesielle planer? Hva ser du frem til? Hva gjør du i helgene? Ønsker deg en riktig god uke <3

Todays gearIdag har jeg ikke gjort særlig mye.. Tok meg en helt fri dag så har bare vært en snartur i Ski og tatt sol og kjøpt energidrikker også har jeg begynt å pakke litt, for jeg skal til Lillehammer om to dager! Tror jeg da, hvis jeg får bare får kjøpt meg togbillett ;) Neida skal ordne det rett etter dette innlegget. Prøvde å bestille istad men da var det ingen ledige seter riktig vei og jeg kan ikke sitte feil vei for jeg blir så togsyk. Ja det er faktisk en ting det også. Engang jeg skulle ta toget fra Oslo til Haugenstua stod jeg å spydde i en av søppelkassene på toget for jeg ble så dårlig xD Haha, uff.. Det er ikke noe å tulle med altså. Blir flysyk også by the way og selvfølgelig buss/bilsyk og båtsyk, men det er jo mere vanlig kanskje.. Siden jeg bare har sovet lenge og slappet av idag så har jeg på meg et meget komfortabelt antrekk, kanskje ikke så veldig fint, men det er så digg at jeg måtte nesten linke til det. Sånn hvis du vil ha et digg, komfortabelt men samtidig litt kult antrekk en søndag f.eks ;) Eller bare en dag du skal på trening eller ta sol. Jeg er sikkert ikke alene om å ikke være så fan av å trekke på meg slimjeans etter trening eller solarium!

Genser Her / Joggebukse Her / Sko Her
 

Snapchat lately..
Jeg har fått helt dilla på snapchat filter. Velkommen etter liksom. Men er gøy når man slipper å se sitt eget vante tryne hele tiden. Da er det liksom greit å legge ut på mystory for det er jo NESTEN ikke meg.. ;) Prøver å være mer aktiv på sosiale medier for tiden. Ikke kommet så langt med instagram, men begynner å bli ganske flink her, på facebook og snapchat. Syns spesielt de dyregreiene er så utrolig sweet! Ser ut som jeg er typ 18 år på de bildene. Sett bortifra alle rynkene da.. Hmm... xD

Tabascoburger!Per porsjon: 458 kcal

Hot burgervariant med masse smak! Serveres med hot guacamole.

 

 

 porsjoner

 

Tabascoburger

 • 4 stk kyllingfilet
 • 1/2 ts salt
 • 4 stk polarbrød Extrem
 • 4 skive spekeskinke
 • 1 stk hjertesalat
 • 2 ts chipotle Tabasco

 

Grill kyllingfiletetene 2-3 minutter på hver side. Varm brødene på grillen. Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr stekepanne. Skyll salaten. Legg salat, guacamole, kyllingfiet, Chipotle Tabasco (mengde etter smak) og spekeskinke i polarbrødet.

Server med tomatsalsa eller grønn salat ved siden av.

 

Guacamole med hot vri

 • 2 stk avokado
 • 1/2 stk lime
 • 4 ss finhakket tomat
 • 1 ss vårløk
 • 1 ss rødløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 ss finhakket koriander
 • 1/2 ts salt
 • 2 ts grønn Tabasco

 

Mos avokado med gaffel. Finhakk tomater (gjerne smakstomater), vårløk, rødløk, hvitløk og koriander. Bland sammen. Smak til med presset limesaft, salt og grønn Tabasco.

 

(Oppskriften er hentet fra greteroede.no)

UKEN SOM GIKK #11 

UKENS SOM GIKK #11


 

AKKURAT NÅ

Sitter å ser på nattpatruljen og chatter med K som endelig har fått skiftet til vinterdekk på bilen! Nå er det bare noen dager til jeg reiser til Lillehammar igjen and I can't wait. Er litt trøtt idag selv om jeg sov lenge, men ble sent igår. Heldigvis slapp busssjåføren på nattbussen meg av like ved her så jeg sparte ganske mye tid og taxi penger ;) 
 

HØYDEPUNKT

Ukens høydepunkt var gårsdagen og konserten med M. Vi var å så Bastille i Oslo spektrum! Var så utrolig bra stemning og ja, var helt legendary! På den siste sangen der når de sang pompeii låta... Åh.. Stod bare å hoppet og danset som en villmann, stemning!

 

UKENS OPPTUR

Jeg hadde en tøff forrige uke og starten av denne var også ganske tøff. Fra og sitte på kafè i Oslo og gråte, ha flom angst hver dag og nerver i helspenn så ble ukens opptur definitivt  at slutten av denne uken var mer angstfri og formen er bedre :D

 

UKENS NEDTUR

Jeg skulle egentlig til Lillehammer og besøke K, men så ble ikke det noe av. Definitivt ukens nedtur :( Samtidig hadde jeg en veldig hyggelig kveld med M igår så har kommet ganske bra fra det. Nå ser jeg bare frem til neste uke og at jeg skal ta turen til Lillehammer på onsdag eller torsdag <3

 

UKENS CRAVING

Berthas kanelhjerter! Namnamnam

 

UKENS FAVORITT
UKENS INNKJØP


UKENS TANKE

Ikke si eller gjør som alle andre. Du må tenke sjæl.

                

                             UKENS LÅT                           

   Totally oppheng i den låten her. HAHA, velkommen etter liksom, men altså den er så fengende og har bra tekst. Ja faktisk!     

c_UZqBeNK5U


                  

UKENS IRRITASJONSMOMENT

Er dette med at videoer jeg deler ikke spilles av inne på bloggen men åpnes i youtube. Så irriterende...!

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Dagens...

Ingenting av verdi kommer lett..

Bastille i Oslo spektrum!Sitter og lader opp til konsert ikveld med laks og poteter :) Skal på Bastille konsert  i Oslo spektrum. Skal dit med Monika, (oss på bildene) blir så gøy! År og evigheter siden jeg var på konsert sist og selv om jeg kan kun en sang (haha) så gleder jeg meg skikkelig! Alltid like kos å henge med M :) Liten trøst for at det ikke ble noe av festival året vårt ;) 


 

Når du gråter for ingenting

(Bildet er hentet fra Google)

Snapchat filterDette er fra gårsdagen. Jeg hadde dusjet og sminka meg til og med. Noe som skjer en sjeldent gang som typ to ganger i uka xD Er jo så tiltak og vaske håret, tørke det og rette det OGSÅ fjerne gårsdagens sminke (for det har jeg selvfølgelig ikke giddet dagen før) og sminke seg på nytt oppå det hele. Anyhow (er det et ord?) jeg slang meg på denne snapchat-trenden. Men de jeg har sett som har brukt dette filteret ser ut som perfekte dukker. Jeg så jo bare snål ut. Haha! Forskjell på folk si! Nå skal jeg kle på meg noe annet enn det jeg har på som er fleece bukse.. ehm.. Har drevet å vasket leiligheten og fant ikke noe å ha på. Jeg står ikke opp nå altså, har allerede vært en tur i Ski og møtt ei venninne og tatt sol, men nå skal jeg dra til Vinterbro på jakt etter et par ting på dagens salg på Cubus. (Big smile day) Leter etter klær i de riktige størrelsene, det var selvfølgelig ikke de riktige på Ski så da må jeg prøve på Vinterbro ;) Etter det skal jeg hjem og vaske ferdig også skal jeg kose meg med The Stream. Jeg ELSKER fredager! Det eneste som er negativt er at det ikke går hotel cæsar.. haha.. uff.. Men ellers er det perF! 

Fred ♥

TACOSNURRER

 • Per porsjon:
 • 127 kcal

 

Deilige grove pizzasnurrer med tacofyll er like perfekt til fredagsmiddagen som til turmaten - og de blir garantert likt av alle i familien. Her er det bare å bake i vei.

 

 

 oppskrift

1 oppskrift = 18 tacosnurrer

 

Tacosnurrer, bunn

 • 3 dl vann
 • 1/2 pakke gjær
 • 2 1/2 dl grov sammalt hvete
 • 4 1/2 dl hvetemel
 • 1 ss olivenolje
 • 1/2 ts salt

Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

 

Fyll tacosnurrer

 • 400 g karbonadedeig
 • 1 stk pose taco spice mix
 • 1/2 stk løk
 • 1 stk liten boks mais hermetisk
 • 2 dl revet lettere gulost

 

Finhakk løken. Stek karbonadedeig og løk. Tilsett tacopulver og ca 1 dl vann i karbonadedeigen og la det koke i 5 minutter.

Kjevle deigen til en avlang firkant, ca 30 x 40 cm. Smør utover karbonadedeigblandingen, mais og revet gulost. Rull sammen til en pølse. Skjær pølsen i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg tacosnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss over litt ost. Etterhev tacosnurrene i ca. 10 minutter og stek dem på 225 grader i 10-15 minutter.

Én tacosnurr inneholder 125 kcal.

 

Server tacosnurrene med en stor deilig salat ved siden av.

 

GOD FREDAG!

 

(Oppskriften er hentet fra greteroede.no)

Ingenting av verdi kommer lett..Du kjemper en kamp om liv og død, du kjemper for melk og for brød.

Du kjemper en kamp for å overleve, du kjemper for å ikke bare sveve.

Men ingenting av verdi kommer lett, fortsett å kjempe for å holde deg mett.

Livet er ingen dans på roser, men livet kan gi kjærlighet som oser ♥

 

Dagens...Jeg stod opp klokken 8 og fikset meg før jeg tok buss og tog til Kolbotn for å dra i et møte som begynte klokken 10. Det varte en stund, men etter det så gikk jeg og byttet noe klær på Kolbotn senter også dro jeg til Ski, handlet litt og dro hjem. Var vel hjemme i 12 tiden så det var ganske tidlig. Nå har jeg drevet å pakket inn julegaver og plassert dem vekk så det er litt mindre rot her også har jeg pakket opp noen pakker fra posten med klær og sko og sortert hva som skal i retur og hva jeg skal beholde. Er litt av et prosjekt faktisk, hehe :) Sola skinte idag, det gjorde meg glad og dagen litt bedre. Er så stress når det regner syns jeg. Ikke særlig hyggelig eller fristende og farte rundt omkring da.. Nå sitter jeg å vurderer om jeg skal bli med M inn til byen på et event eller ikke. Skal, skal ikke lissåååm... Jeg har hvertfall en mye bedre dag idag enn de siste dagene, og takk og lov for det. Vet ikke hvor mange flere depresive gråte dager jeg orker å ha på rad og rekke... Haha.. Sola skinner, det gjør hvertfall meg glad! 

UKEN SOM KOMMER

                                                                           
 


 

MANDAG

Jeg var hos fysioterapeut i Ås og det regnet og jeg hadde bare på regnjakke så det var ALTFOR kaldt og hele dagen var egentlig bare dritt. Haha.. La ut et veldig personlig innlegg på bloggen og det ble litt for mye styr rundt det så jeg valgte å slette det. Så det gjorde ikke dagen så mye bedre å bli misforstått og at folk ble lei seg på mine vegne. Moralen er vel å ikke poste innlegg på virkelig dårlige dager og heller lagre de som utkast og lese igjennom og redigere litt på bedre dager. Men ja, jeg ville bare gi et ansikt til depresjonen. Så var det som var intensjonen bak innlegget, ikke at folk skulle bli lei seg <3

TIRSDAG

Jeg våjnet tidlig og jeg og A dro en tur til Ski for å hente en pakke også på Vinterbro senteret. Skulle handle noen små ting, men jeg fikk så angst mens vi var der så vi satt oss ned på Jordbærpikene og drakk kaffe og spiste litt mat istede for å gå i butikker. På ettermiddagen følte jeg meg litt bedre å dro til Kolbotn for å ta i bruk noen salgs kuponger jeg hadde der. Etter en kjapp handel dro jeg til Ski og tok sol også møtte jeg mamma og vi dro rundt for å finne lamper. Endte med å kjøpe både til gang og nye soverom. Er ikke sånn ordentlig fornøyd med gang lampen, men soveromslamper er awesome! Er sånn gitter aktig, riktig rustikk i rose/bronse farget. Helt ny stil enn resten av leiligheten. Hmm... Gøy det?

ONSDAG

Jeg stod opp tidlig, tross at jeg forsov meg i en time...(!) Dusjet og vasket håret og løp til bussen for å dra til Ski. Hadde time på Tl salongen for etterfyllingen av vipper og etter det var ferdig, vel over to timer senere... igjen (!) Så løp jeg videre til gruppe timen som heldigvis var i en bygning like ved. Etter gruppa stakk jeg en kjapp tur innom butikken og kjøpte energidrikker og tyggis også tok jeg turen til Vinterbro for å gå til negl time. Hadde to knekte negler og to som var litt "flakket" av, men negldesigneren tok full etterfyll på alle neglene og jeg betalte 0 kr.. Rimelig grei deal ;) Etter det tok handlet jeg litt mat også dro jeg hjem. Snekkern har begynt å legge gulv idag og det blir så fint! Stolt av smaken min altså.. haha.. Nå sitter jeg å ser reprise av million dollar listing New york. Love it!

TORSDAG

Jeg skal i et møte tidlig på morgenen, på Kolbotn. Også må jeg fikse litt returer av noe klær og ting jeg har kjøpt før jeg drar til Ski tar sol, handler og drar hjem. Kommer hjem tidlig iforhold til de siste dagene så tenker at jeg skal begynne å pakke inn litt julegaver for nå er det bare rot her, og jeg og rot.. går ikke overens. Så må bare få det pakket inn og satt i boden til mamma. Haha, så får hun ha det rotet istedet ;) M lurte på om jeg ville bli med på noe event i Oslo på kvelden, så vurderer det. Isåfall skal jeg ta bilder og legge ut imorgen kveld ;)

FREDAG

Vettu, det er så rart, for på fredag må jeg kanskje ta fredagsrengjøringen inkludert to nye rom! Som om det ikke var nok fra før, haha! Jeg MÅ ha vaskehjelp! Ikke fordi jeg er lat, men jeg er ganske skrøpelig sånn fysisk sett så tar jo knekken på ryggen og beina med denna rengjøringen.. :P Neida, jeg klarer det enn så lenge, men hvis jeg får meg hus noen gang, DA skal jeg definitivt ha vaskehjelp! Etter rengjøringen skal jeg sortere litt tøy og ting og tang fordi jeg får besøk av ei dame som skal se igjennom det jeg selger. På kvelden skal jeg ha en skikkelig koslig tv kveld som vanlig hver fredag og se the stream og senkveld. Begynner å komme langt i sesongen på The stream nå, og det er så spennende! Hvem kommer til å vinne? Jeg holder en knapp på Skei og Pt <3

LØRDAG
Har ei venninne som er på besøk i Oslo området denne uken så vi skal kanskje møtes i Oslo og finne på noe. Koos! Håper vi får det til! Hvis jeg skal tørst skal inn til Oslo tenker jeg å dra så jeg rekker innom et par butikker i byen. Kan ikke bli så sent ute uansett for jeg må minimum ta siste toget hjem ;)

SØNDAG

Jeg skal sove lenge, dra til Langhus og ta sol også kanskje på kino på kvelden. Litt kort oppdatering om denne dagen, men tror det blir så greit og enkelt!  Jeg prøver faktisk å bli glad i søndager altså.. Men er ikke helt i mål enda xD

Ti ting du kan gjøre i høst!

Når høsten setter inn for fullt kan det være lurt å ha noen tips i bakhånd for morsomme ting man kan gjøre!

Lag kakao
Ingenting er vel mer høst enn å tulle seg inn i et varmt pledd med en god kopp kakao? Det er også veldig koselig å dra ut på kafé med noen gode venner, pluss at man da slipper å lage kakaoen selv for de som vil få den ferdiglaget.


(Bilde hentet fra Pexels)

Pakk deg godt inn
Nå er det på høy tid å finne frem gode og varme høstklær, og det finnes nesten ikke noe bedre enn ta på seg gode og varme sko, skjerf og tjukk jakke når høstkulda virkelig setter inn.

Tenn lys
Når man sitter med skole eller jobb og mørket senker seg, er det super koselig å tenne stearinlys. Det gir en helt egen stemning, og plutselig virker ikke høsten så kald og grå lenger.


(Bilde hentet fra Pexels)

Ha filmmaraton
Høsten er virkelig tiden for å samle alle vennene sine og arrangere et skikkelig filmmaraton. Finn frem god snacks og noe godt å drikke, for selv om mørket kommer fort betyr ikke det at kvelden må bli kort!

Gå tur i marka 
Noe av det fineste med høsten må være alle de vakre fargene som kommer frem. Nå er det bare å finne frem varme klær og komme seg ut på tur. I marka finnes det også en flust av sopp og bær som man kan plukke på veien. Her er det bare å nyte det helt til vinteren kommer.


(Bilde hentet fra Pexels)

Dra på helgetur
Om det er storbytur eller bare en liten tur på hytta er det mange muligheter for høstkos. På hytta er det ekstra koselig å finne frem ullpleddet og kaffekoppen, mens på storbytur kan man finne seg koselige steder og nyte høstsola.

Lek deg ute
Det finnes ingen aldersgrenser for å kunne leke ute. Samle en gjeng og finn en park eller et annet sted, nå er det tid for å ha det gøy! Boksen går og gi et lite vink er to morsomme leker for mennesker i alle aldre.


(Bilde hentet fra Pexels)

Les en bok
Nå er det på tide å finne frem favorittboka! Dette er definitivt årstiden for tulle seg inn i et pledd og lese en god bok.

Bak noe godt
Finn frem kjevla! Bruk høstens frukter som eple og blåbær til å lage eplekake eller blåbærpai, inviter venner på kake eller spis hele selv. Å bake kake er heller ikke så vanskelig, og lukten vil garantert gi deg vann i munnen.


(Bilde hentet fra Pexels)

Ta bilder
Om høsten er det så mange fine farger ute i naturen, finn frem kameraet eller mobilen og knips noen biler for å forevige et fint øyeblikk. Dette ere også den perfekte årstiden for å ha en fotoshoot med vennene dine, så trenger du et nytt profilbilde er det nå du bør slå til!

God høst!

 

(Listen er hentet fra radionova.no)

BEAUTYDAY Åh, jeg er en sånn mix av sliten, trøtt, glad og oppstemt.. Hehe.. Dagen idag begynte tidlig. Jeg var nødt til å dusje før vippe timen min i Ski, men forsov meg selvfølgelig så kom for sent. Men fikk vasket håret og dusja da og kom bare ti min for sent til salongen. To timer senere så hadde jeg fått etterfylt vipper og det ble så bra denne gangen! Er skikkelig fornøyd. Men det tok litt lang tid siden det var 6 uker (!) siden sist. Så måtte løpe derfra til gruppetimen. Det var to nye som begynte i gruppen idag og ellers god stemning og dialog i gruppa så det var ganske greit. Begynner å klare litt bedre å ta litt plass jeg også, så det går sakte men sikkert fremover. Rett etter gruppen var ferdig tok jeg bussen et par stopp til en nyoppstartet salong som heter beauty nest. Eller de åpner på lørdag, men jeg fikk time idag siden jeg har gått til legen der fast over litt tid. Noen hud behandlinger senere så var jeg på vei til Vinterbro og neglsalongen for å fikse et par knekte negler. Skikkelig beauty day idag ;) Heldigvis gikk det meste på reklamasjonsrett så kostet meg ikke så mye. Nå er jeg nettopp kommet hjem og har spist lakse middag. Jeg tror jeg kan si at jeg elsker laks. Det er altså så godt! Både stekt, grilla, kokt, røket laks og som sushi. Men aller best stekt eller grillet syns jeg da :) Nå skal jeg pakke opp noen pakker jeg har hentet på posten, med litt julegaver og diverse.

 

Have a great one ♥

Espresso house - Oslo!(Bilder fra Google)

Etter daten med A på dagen idag, der vi var på Vinterbro og ordnet et par ting og spiste lunsj på jordbærpikene, dro jeg en kjapp tur hjem med saker før jeg tok turen til Oslo. Drø først til frisøren på Majorstuen og lot henne se på håret. Hun var enig i at det var tørt og skadet og skulle sende inn en klage til leverandøren, så forhåpentligvis får jeg nytt hår i neste uke! Vi valgte da litt mørkere farger som ikke er like behandlet så har tro på at det skal bli mye bedre ;) Etter en kjapp tur der til vurdering så møtte jeg pappa på National også gikk vi på Espresso house. Utrolig koslig sted altså! Var jo rimelig fult der men vi fikk nå kapret oss et bord, spist og drukket litt kaffe. På vei hjem ringte mamma og sa vi måtte finne lamper til oppussingen og at det hastet, så møtte henne i Ski også dro vi rundt å så på lamper. Fant faktisk både til gang og soverommet. Ble to HELT forskjellige stiler, men ja.. hver for seg var de fine da! Haha... Handle på budsjett altså, går så der... xD Anyways, nå skal jeg se dagens episode av home and away og hotel cæsar :O dusje og legge meg! Opp tidlig imorgen og blir en lang dag med mye som skjer så best å være litt mer uthvilt enn jeg var idag.. Det har jo vært helt krise, for jeg har vært så sliten i hodet at jeg har gått baklengs.. Nesten da.. 

Ovnsbakt tandoorilaks med grønnkålsalat

Ovnsbakt tandorilaks

 • Per porsjon:
 • 432 kcal
 • Hjertevennlig

 

Spenstig ovnsbakt tandoorilaks passer kjempegodt sammen med smaken av grønnkål og ingefær!

 

 

 porsjoner


 

Ovnsbakt tandoorilaks med grønnkålsalat

 • 500 g laksefilet
 • 2 ss tandoorikrydder
 • 1 stk sitron
 • 200 g grønnkål
 • 1 ts revet ingefær
 • 1 stk eple
 • 2 ss olivenolje
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts pepper
 • 200 g nanbrød

 

Skjær laksen i porsjonsstykker. Vend stykkene i tandorikrydderet og legg dem i en ildfast form. Riv over sitronskall.

Stek formen i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til laksen er gjennomstekt og har en saftig rosa kjerne.

Bland grønnkålen med revet ingefær, eple, olivenolje og saften fra sitronen. Smak til med salt og pepper.

Server med salat og nanbrød til tandorilaksen.

 

(Oppskriften er hentet fra greteroede.no)

Tirsdag allerede?Skal ut med A idag. Vi skal innom Vinterbro senteret og på Kolbotn torg. Skikkelig digg dag med shopping og kaffe. Eller kakao, jeg har jo fått så dilla. Egentlig på alt som jeg aldri har syntes så mye om før. Kaffe mocca og kakao med melk. Hmm... Så digg og så usunt.. Ikke bra.. Haha.. Uansett, jeg er så trøtt idag. Har hatt en skikkelig merkelig natt og ikke sovet så godt og føler meg egentlig litt.. rar idag. Driver å hører på OnklP med låten Noia mens jeg sminker meg. Alt føles litt bedre når jeg hører den sangen. For en rar oppdatering dette var, men det er hvertfall ekte. Jeg er i en rar tilstand for tiden. Missing K og ja..

Ønsker deg en fin dag <3

Selfie ring light!

Endelig er den her! Min vanilla selfie ring light! Så nå blir det mye selfie's fremover ;) Hehe. Jeg har jo sånn mappe rundt mobilen så var litt spent på om den ville passe på telefonen, men det er sånn føyelig klemme på den, så passer selv om mobilen med deksel er litt tykk. Så det var supert! Jeg er skikkelig sucker for nye ting. Blir så glad når det kommer ting til meg i posten, hehe :) Selv om jeg betaler for det liksom. La oss håpe det blir verdt det! <3
 

Arrabbiata


 

Deilig hot pastarett med hint av Tabasco.

 

 

 porsjoner

 

Arrabbiata

 • 200 g pasta Penne (tørr)
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 stk sjalottløk
 • 1 ss olivenolje
 • 300 g hakkede tomater
 • 100 g bacon
 • 100 g sorte oliven
 • 2 ss grovhakket basilikum
 • 1 ts tabasco habanero
 • 1/2 ts salt
 • 20 g parmesan
 • 50 g spekeskinke

 

Sett på en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pasta skal kokes såkalt al dente, med en fast kjerne. Dette tar omtrent 8-12 minutter.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, kok opp og la det putre i 10 minutter. Smak til med salt og Tabasco.

Sprøstek bacon sammen med oliven. Stek noen skiver spekeskinke i en tørr stekepanne til de er sprø.

Bland sammen den kokte pastaen, tomatsaus, oliven og bacon. Bland inn grovhakket basilikum til slutt, og ha over sprøstekt spekeskinke og litt finrevet parmesan.

Server gjerne en grønn salat til retten. 

 

(oppskriften er hentet fra greteroede.no)

UKEN SOM GIKK #10
 

UKENS SOM GIKK #10


 

AKKURAT NÅ

Sitter å ser på Oslo s på MAX. Har ligget i senga stort sett hele dagen. Ikke sovet, men ligget å chattet med K og var så sliten så orket ikke stå opp :P Har ryddet litt og spist middag og sånt da, så har vært litt oppe innimellom idag. Solgte faktisk nettopp et par solbriller via finn. Var innom her og hentet dem istad. Digg når kjøp går igjennom altså.  Også holder jeg på med prosjektet å rydde i klær og sko som skal gis bort eller pakkes vekk i garasjen. Litt riski for da kan det jo bli ødelagt i løpet av vinteren. Får håpe det ikke blir så kaldt i år, hehe ;) 
 

HØYDEPUNKT

Må vel bli torsdagen. Jeg fikk ordnet så mye den dagen. Elsker når jeg klarer å være litt effektiv på en dag. Ikke så ofte det skjer, men føles bra når alt klaffer. Egentlig ble hele dagen et høydepunkt fordi jeg hadde hatt noen skikkelig drittdager dagene i forveien. Så når jeg våknet opp og var i bedre humør så føltes alt sykt bra! :D

 

UKENS OPPTUR

Gårsdagen var ganske bra. Var utrolig koslig å være med tantebarna på senteret, vi koste oss skikkelig! Også var det finale i skal vi danse og det var faktisk ganske bra.

 

UKENS NEDTUR

Mandag-onsdag... Haha.. for noen forferdelige dager. ALT var galt da liksom... :P

 

UKENS CRAVING

Pærer! Yummi

 

UKENS FAVORITT


 


UKENS INNKJØP
UKENS TANKE

Alt som er verdt å ha, er verdt å kjempe for
 

                       UKENS LÅT                           

           CHn7w3o22PA

                    

UKENS IRRITASJONSMOMENT

Alt støvet som kommer fra oppussingen og inn i resten av leiligheten. Må vaske daglig for tiden. Samler seg altså støv overalt.. Du vet det er ille når man må vaske plantene sine for støv liksom.. xD

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Ønskelista mi for november
Et indre jordskjelv

Svin tikka pita

No boyfriend, no life

No boyfriend, no life..


 

 ________

 

Haha, ikke at de to henger sammen. Men ble nå tittelen når man sitter alene hjemme en lørdagskveld. Uansett, det begynner å bli ferdig i gangen og det nye soverommet nå. Snekkern var her hele dagen og jeg måtte bare ut en tur for det er så mye støy og kaos. Så dro på Vinterbro senteret med mamma og to tantebarn. Vi handlet på Obs! Og jeg kjørte A rundt i handlevogn både der og i lekebutikken der hun prøvde ulike gyngehester også tok vi rulletrappen opp og ned, og opp og ned (alltid like stas) også kjørte de sånn bil som man legger på penger på så beveger den seg og sånn. Etter en runde så ropte N og A: mer,mer! Og jeg klarte ikke å si nei, tantehjertet mitt som inntreffer, så de fikk kjøre en runde til. Følte jeg bare stod der og trakk kortet, men de koste seg veldig da. Og kostet ikke så mye ;) Også kjørte jeg sånn handlevogn med bil under som de satt i hver sin tur til og fra bilen og det var jo også en suksess.

Åh uff.. er så koslig med de små der assa, jeg får jeg NESTEN lyst på barn selv. Men bare NESTEN.. haha! K er i Lillehammer og leser som en helt til eksamen, så føler meg litt alene for tiden. Avstanden altså.. Hadde jeg hatt masse venner her så hadde det vært en ting, men når man må tvinge folk til å være sammen med deg, er det rett å slett ikke så kos xD Jeg avtalte bowling og lunsj med pappa i Oslo imorgen, men er så sliten idag at jeg tenker bare blæ, orker ikke å dra til Oslo. Så får se hvordan morgendagen blir. Har egentlig mest lyst til å ta sol på dagen og gå på kino på kvelden. Og det passet ikke for pappa. Føler det er så mye som skal skje fremover. Må kjøpe garderober til de forskjellige rommene, laminat, fliser, seng... Jeg har sånn forretningside om at alt sånt skal være i en giga svær butikk rundt omkring i Norge. Mulig de har det i USA, men her i Norge er det ingen som har ALT på et sted av sånn byggevarer og innredning. Må liksom til 5 ulike steder for å handle inn når man pusser opp. Stress når man ikke har lappen altså. Å huff a meg nå var det mye syting. Jeg må ta meg sammen. Haha, jeg har det bra assa... ;D

God lørdag! Håper du koser deg masse idag ♥

Svin tikka pita

30-10-07: Svin tikka pita. FOTO: INKOGNITO

Enkel middag eller lunchvariant.

 

 

 porsjoner

 

Svin i pita

 • 200 g skinkebiff
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts pepper
 • 1/2 ss olje
 • 2 stk fullkornspita
 • 1/2 stk rødløk
 • 1 stk tomat
 • 10 skive agurk
 • 4 stk salatblader

 

Krydre biffene og stk dem på middels varme i en panne med olje, ca 2 minutter på hver side. Varm pitabrødene i stekeovn eller brødrister. Skjær løk, tomat og agurk i tynne skiver. Legg grønnsakene inn i pitabrødene sammen med skinkebiffen.

Bland sammen ingrediensene til dressingen, og fordel dressing i pitabrødene.

Server straks. 

 

Dressing

 • 2 ts tikka masala paste (indisk currypasta)
 • 1 dl yoghurt Naturell

 

Oppskriften er hentet fra greteroede.no

Dette bør du lese!

Er du lei av å høre at du burde ha lest Ibsen og Hamsun? Her er bøker fra A til Å som absolutt er verdt å lese, selv om de ikke nødvendigvis er på skolepensumet. 29 bøker du bør lese før du dør. Kanskje noe å ønske seg til jul? Lista er hentet fra side2.no og er fra 2007 :)

 

1.

 "American psycho - a novel" av Bret Easton Ellis

American psycho

a novel

av Bret Easton Ellis

 

2. 
"Bienes hemmelige liv" av Sue Monk Kidd

Bienes hemmelige liv

av Sue Monk Kidd

 

3. 
"Carrie" av Stephen King

Carrie

av Stephen King

 

4. 
"Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield

Den trettende fortellingen

av Diane Setterfield

 

5. 
"Elskede" av Toni Morrison

Elskede

av Toni Morrison

 

6. 
"Fluenes herre" av William Golding

Fluenes herre

av William Golding

 

7. 
"Garman & Worse" av Alexander L. Kielland

Garman & Worse

av Alexander L. Kielland

 

8. 
"Hundre års ensomhet" av Gabriel García Márquez

Hundre års ensomhet

av Gabriel García Márquez

 

9. 
"Ingen ny sjanse" av Harlan Coben

Ingen ny sjanse

av Harlan Coben

 

10. 
"Jernvognen - kriminalroman" av Stein Riverton

Jernvognen

kriminalroman

av Stein Riverton

 

11. 
"Koste-Kari og de andre ungene" av Astrid Lindgren

Koste-Kari og de andre ungene

av Astrid Lindgren

 

12. 
"Per Pusling" av Astrid Lindgren

Per Pusling

av Astrid Lindgren

 

13. 
"Labyrinten" av Kate Mosse

Labyrinten

av Kate Mosse

 

14. 
"Maskeblomstfamilien" av Lars Saabye Christensen

Maskeblomstfamilien

av Lars Saabye Christensen

 

15. 
"Nat Turners bekjennelser" av William Styron

Nat Turners bekjennelser

av William Styron

 

16. 
"Ole Brumm" av A.A. Milne

Ole Brumm

av A.A. Milne

 

17. 
"Parfymen - historien om en morder" av Patrick Süskind

Parfymen

historien om en morder

av Patrick Süskind

 

18. 
"Q og A - gutten som hadde svar på alt" av Vikas Swarup

Q og A

gutten som hadde svar på alt

av Vikas Swarup

 

19. 
"Roald Dahls beste" av Roald Dahl

Roald Dahls beste

av Roald Dahl

 

20. 
"Sofies valg 1" av William Styron

Sofies valg 1

av William Styron

 

21. 
"Tom Sawyer" av Mark Twain

Tom Sawyer

av Mark Twain

 

22. 
"Ut og stjæle hester - roman" av Per Petterson

Ut og stjæle hester

roman

av Per Petterson

 

23. 
"Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafón

Vindens skygge

av Carlos Ruiz Zafón

 

24. 
"Winonas visdom - om tilværelsens skjulte sammenheng - en indianerkvinne beretter" av Priscilla Cogan

Winonas visdom

om tilværelsens skjulte sammenheng - en indianerkvinne beretter

av Priscilla Cogan

 

25. 
"Yatzy" av Harald Rosenløw Eeg

Yatzy

av Harald Rosenløw Eeg

 

26. 
"Zahir" av Paulo Coelho

Zahir

av Paulo Coelho

 

27. 
"Æsops fabler - 20 udødelige klassikere" av Æsop

Æsops fabler

20 udødelige klassikere

av Æsop

 

28. 
"Øst for Eden - bd. 1" av John Steinbeck

Øst for Eden

bd. 1

av John Steinbeck

 

29. 
"Åndenes hus" av Isabel Allende

Åndenes hus

av Isabel Allende

 

Stress,stress,stress og litt egenpleieIdag har jeg stressa rundt. Jeg stod opp tidlig og var så trøtt at jeg halvveis i svime dro til negl timen min på Beautynails på Vinterbro. Hadde knekt to negler så fikk ordnet opp i det. Etter det dro jeg å handlet også hjem med varene. Skiftet klær, for jeg hadde jo kledd på meg i søvne og fikk slengt på litt sminke før jeg dro til Ski for å rekke et møte. Etter møtet dro jeg hjem for å vaske leiligheten, og ja... Jeg er nettopp ferdig :P Var så møkkete pga oppussingen så følte jeg måtte støvsuge og vaske overalt i alle kriker og kroker og flere ganger på samme steder. Men nå føles det veldig bra da, for nå er det rent og pent og jeg kan bare kose meg resten av kvelden. Jeg har fortsatt ikke noen plan for resten av helgen. Har stresset så mye den uken her så har ikke rukket å tenke på det før NÅ! Hehe, 

Hva skal du i helgen?

Tacosalat

16-06-10: Tacosalat. FOTO: INKOGNITO

Dette kan være en ny og spennende variant av fredags-tacoen! Mye salat og grønnsaker.

 

  porsjoner

Tacosalat

 • 500 g kjøttdeig av svin
 • 2 ss taco spice mix
 • 4 stk tomat
 • 1/2 stk agurk
 • 1/2 stk rød paprika
 • 1 stk løk
 • 1 dl mais hermetisk
 • 1 dl salatbønner
 • 1/2 stk bladsalat
 • 50 g sorte oliven i lake
 • 1 dl alfalfaspirer
 • 75 g tortillachips

 

Stek svinekjøttdeigen i en stekepanne og tilsett litt tacokrydder. Vask og del salatblader. Skjær tomater og agurk i terninger, paprika i biter og løk i ringer. Bland de oppkuttede grønnsakene sammen med mais, bønner og oliven. Fordel svinekjøttdeigen over.

 

Server med tortilla-chips og alfalfaspirer.

Ønskelista mi for november

Ønskeliste for november. Hvis man hadde tykk lommebok og større leilighet til å romme alt xD

 

Svea - Miss Smith jacket


Lumi Pop - Rechargeable Selfie Ring Light

NYX - LINGERIE LIQUID LIPSTICK

MAX FACTOR - SKIN LUMINIZER MIRACLE FOUNDATION

NLY Shoes - Boots 

NLY One - Scoop Back Sequin Dress 

COOKIE DOUGH LACE FRONT WIG

NLY Shoes - Patent thigh High Boot 

TOFFEE LACE FRONT WIG

 

Timberland - AF 6IN Prem Wheat


 

BISCOTTI LACE FRONT WIG

Adidas Originals - Tubular Viral 

NAYEON LACE FRONT WIG

Et indre jordskjelv


 

 ________

Et indre jordskjelv som rister av smerte. 
Smerten som får øynene til å gråte. 
Tanker som får hode til å sprenge. 
Et indre jordskjelv som ingen kan se. 

Alene i mine tanker, tanker som piner meg. 
Et rop om hjelp som ingen kan høre,
for på utsiden er jeg ei blid jente.

 

(Diktet er hentet fra Google)

WORK,WORK,WORK ________

 

Se på meg da, oppe tidlig! Søstra mi ringte igår og spurte om jeg kunne hjelpe mannen hennes og vaske ut av det gamle huset deres som skal overgis idag klokken 17. Så da ble det litt jobb på morgenkvisten. Etter at jeg har vasket huset skal jeg inn til Oslo og til frisøren min som skal se på håret mitt og om det er noe vi kan gjøre for å fikse opp i at det er så tørt og floker seg hele tiden. Jeg håper hun sier at vi bare må bytte det, for jeg har ikke så mye tro på at det skal funke å kure det eller noe sånt. Vet av tidligere erfaringer at når det er sånn her da er det eneste man kan gjøre og bytte hele settet. Stress.. jaja :) Hadde forferdelig mareritt inatt så har ikke sovet spesielt godt. Trodde selvfølgelig at det var virkelig og hadde skjedd også så jeg lå og var lei meg i flere timer.. Hehe.. ufff.. Nå må jeg stikke og vaske. Snakkes

Presidentvalget i USA er ingenting annet enn en katastrofe

__________

Sitter å ser på TV2 Nyhetskanalen nå og hører Hans Olav Lahlum uttale seg om presidentvalget i USA. Som de fleste har fått med seg nå så vant Donald Trump valget og er nå USA's president. Hva vil dette ha å si for oss og resten av verden? Hva vil skje i USA? Hvordan kunne dette skje? Jeg kan ikke annet enn å si at jeg føler at dette ikke er bra. Hverken for oss eller USA. Det sier mye om utviklingen i verden når en tydelig rase- og kvinnediskriminerende representant kan bli president i USA. Jeg prøver å tenke at hvor mye skade kan han egentlig rekke å gjøre på noen år... Jeg håper konsekvensene blir få og milde. Men dette satte et støkk i meg hvertfall. Utfallet av valget i USA er ingenting annet enn en katastrofe.  Resten av verden er i sjokk.. 

 

LAMMECARRÉ MED SALSA VERDE OG SØTPOTETERLammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.

INGREDIENSER

Ingredienser:

 • 11⁄2 kg lammecarré
 • 2 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 2 ss margarin
 • 1 pose ferdig blandet salat

Salsa verde:

 • 21⁄2 dl frisk persille
 • 1 potte frisk oregano
 • skall og saft av 1⁄2 stk sitron
 • 1 båt hvitløk
 • 11⁄2 dl olivenolje

Søtpotetskiver:

 • 800 g søtpotet
 • 1⁄2 dl olivenolje
 • 1 ts salt
 • 1⁄2 ts pepper
 • 1⁄2 potte frisk timian
 • 2 ss smør

 

SLIK GJØR DU

 1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
 2. Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne med margarin og det over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
 3. Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
 4. Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Når kjøttet er ferdig tar du det ut og lar det hvile. Sett umiddelbart opp temperaturen i stekeovnen til 225°C., og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.

Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat 

STORE forandringer

Jeg vurderer å farge håret mitt mørkt. Sånn ordentlig mørkt liksom. Ikke svart men veldig mørkt brunt. Jeg vet ikke. De siste gangene jeg har farget håret brunt har jeg ikke vært spesielt fornøyd, men jeg tror det er fordi jeg ikke hadde det mørkt nok. Jeg har litt lyst på sånn Kardashian/Jenner mørkt, ikke sånn mellom rødbrunt. Jeg skal ihvertfall farge bunnen av håret mitt ganske mørkt, men vet ikke om jeg tørr å ta tuppene enda. Liker jo samtidig å ha det så naturlig som mulig så jeg slipper å farge det hele tiden. Og naturlig så har jeg mørkeblondt hår som blir bleka til blondt i sola. Så gidder jeg drive å farge det hele tiden.. Hmm..Her er jeg med ulike hårfarger:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHva syns du?
 

Date, snø og skamVar ute med A idag. Vet ikke hva folk synes om at jeg bruker navnene deres på bloggen, derfor jeg kaller folk med forbokstav by the way. Men ja, vi var å postet en pakke også hang vi litt på Ski storsenter. Tok turen innom Jams og drakk litt te og snakket. Elefanten i rommet - det er så sykt kaldt ute! Hva skjer.. Jeg er i sjokktilstand hvertfall. Føler hodet og kroppen henger igjen i august, MINST og jeg er ikke klar for kulde og snø. Hadde på meg hvite joggesko da. Funka fint det ;) Prøvde noen lange gensere på Bikbok idag som var utrolig digge og billige. Den her i 3 forskjellige farger

 

Koster bare 199 kr og det var noen prosenter med ull i til og med. Rart altså. Hvordan noen ting er så utrolig overpriset og andre ting bare får man omtrent gratis. Hvertfall føles det sånn når man har gavekort, at man får det gratis, for man betaler jo ikke med cash man har.. hehe.. Dro en tur på Vinterbro istad for å kjøpe de genserne, men de hadde bare i sånn lime grønn der og jeg tror jeg vil ha svart og hvit. Så det ble ikke noe genser på meg enda. Også har jeg funnet en crop genser som er så utrolig kul, syns jeg da. Så den kjøpte jegNår jeg kom hjem fra Vinterbro så satt jeg meg ned å så på SKAM. Hadde ikke sett noen av episodene i sesong 3, for jeg prøvde å spare det opp litt slik at det ble flere episoder på rad. Elsker den serien altså. Syns kanskje sesong 2 var sånn ultimat bra, men denne virker også bra altså, men sesong 2 <3 Vanskelig å slå det.. Uansett de fortsetter å ta opp viktige temaer, det eneste jeg syns var litt... ikke så bra var at "Isak" sa at han ville droppe psykisk syke i livet sitt. Altså han refererte til moren. Men ja, det syns jeg ikke var spesielt hyggelig fordi man kan jo ikke noe for at man er psykisk syk. Undertegnede heller.. Men det gjorde at jeg tenkte at jeg snart må komme med noen bra innlegg om psykiske temaer. Må jo selvfølgelig skrive om noe som opptar meg, men hvis det er noen ønsker om temaer som er interesante og vite noe mer om så bare kommenter. 

 

Også må jeg si det, dere som leser bloggen min, og dere som kommenterer. I love you guys  ♥ Fortsett med det, det betyr uendelig mye!

 

ENKEL, RASK KYLLINGSALAT


En skikkelig kyllingsalat er kjempegodt til lunsj eller middag, og superenkelt å lage om du har rester av stekt eller grillet kylling.  Frukt og kylling smaker nydelig sammen!

INGREDIENSER

4
PORSJONER
 • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
 • 1 pk ruccula
 • 1⁄2 stk strimlet issalat
 • 200 g blå druer , delt i to
 • 1 stk mango i biter
 • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
 • 2 stk appelsin , skrelt og i tynne skiver
 • 1 stk rødløk i tynne skiver
 • 100 g grovhakkede cashewnøtter

Dressing:

 • 2 beger melonyoghurt , (2 x 125 g)
 • 2 ss sitronsaft

 

SLIK GJØR DU

1. Plukk kjøttet av kyllingen og del det i mindre biter. Du kan velge om du vil beholde skinnet på.

2. Legg ruccola og issalat utover på et stort fat. Fordel resten av ingrediensene utover salaten og dryss hakkede cashewnøtter over til slutt.

3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og server den i en skål ved siden av salaten. Ferskt brød smaker godt til.

 

Bytt ut druene med cherrytomater eller paprikastrimler, og lag dressing av litt yoghurt naturell blandet med hvitløk og karri, og vips, så har du en helt ny salat!

UKEN SOM KOMMER

 

 

                                                                           
 


 

 

MANDAG

Jeg våknet tidlig for K skulle inn til Oslo til kl ni, prøvde å sove etter K var dratt men fikk selvfølgelig ikke sove. Også kom snekker'n like etterpå og da var det så mye bråk så var ikke så lett å få sove. Men jeg var så trøtt at jeg hadde ikke sjans til å stå opp så halvsov litt til jeg til slutt sto opp. Ryddet i leiligheten, tømte søppel og ryddet ut av oppvaskmaskinen før jeg dro til Ski og tok sol, handlet litt og var i et møte. På kvelden lagde jeg meg middag, vasket klær og så på den nyeste episoden av Greys anatomy. Elsker den serien!

TIRSDAG

Jeg skal ut med A. Jeg må spare penger så har ikke mulighet til å finne på så mye, men må hvertfall levere en pakke i Ski også kanskje prøve å få kjøpt inn mat og drikke til flere dager så jeg slipper å handle hver dag og frakte varene på bussen. A har heldigvis bil og kan hjelpe meg å få tunge varer hjem ;) Hvis jeg skulle vært litt effektiv og fått litt ut av dagen, så står jeg opp tidlig og dusjer, ordner håret, sminker meg, tar på meg klær også går vi ut å tar litt bilder til bloggen. Har bare gamle bilder nå. Tar jo aldri bilder av meg selv. Hehe.. Må ha litt mer materiale. Ikke akkurat det mest fristende å gjøre når det er så kaldt ute men..Hvis ikke blir det bare masse selfies som vanlig fremover!

ONSDAG

Jeg skal i gruppe og det er litt spennende denne dagen for det begynner to nye i gruppa. Det tror jeg vi trenger for gruppedynamikken så det ser jeg frem til.  Etter gruppa tenker jeg at jeg skal ta sol også dra hjem å legge meg tidlig, for jeg har litt å fikse på torsdagen.

TORSDAG

Jeg må til frisøren min i Oslo for å få de til å se på håret. Det er ikke bra for tiden så må nok skifte det ut. Mens jeg er i byen tenker jeg at jeg skal gå i de butikkene jeg har gavekort/tilgodelapper i og se om jeg får kjøpt meg noe nytt eventuelt noen julegaver. Er så sjeldent i byen så benytter sjansen for å se om de har noe bedre utvalg i butikkene der enn i Ski området :)

FREDAG

Jeg har et møte slash kaffedate på Egon i Ski også skal jeg ta sol også hjem og vaske leilighet. På kvelden skal jeg bare kose meg med The stream og Senkveld og slappe av.

LØRDAG
Jeg har som vanlig ikke noe planer, haha... Hvem vet hva de skal i helgen på en mandag liksom... Jeg skjønner at konseptet mitt med "uken som kommer" ikke passer for alle for å si det sånn. Men det er faktisk gøy å prøve å legge en plan slik at man vet litt hva man skal gjøre de forskjellige dagene. Tenker at jeg får spørre folk hva de skal lørdagen utover i uka også legger jeg plan etter det. Kanskje jeg drar inn til byen å ser fotball med pappa eller noe sånt. 

SØNDAG

Søndag, søndag, søndag... Er jo ikke noe å se på tv, nye episoder av serier kommer ikke før natt til mandag og ja. Denne dagen er håpløs. Skjønner ikke hva folk gjør på søndager hvis de ikke ligger å sover halve dagen. Men jeg syns søndager er sånn fantastisk kinodag da, så kanskje noen blir med meg på kino. Er egentlig ganske mange filmer jeg har lyst til å se nå, så det var egentlig en ganske god idè.. jaaaa det vil jeg! 

Arme riddere av grovt brødEn smakfull og god måte å bruke opp restene av brødet på.

INGREDIENSER

 • 4 skiver grovt brød
 • 2 stk egg
 • 4 ss sukker
 • 21⁄2 dl melk
 • 1⁄2 ts malt kardemomme
 • 1 ts malt kanel
 • 2 ss smør til steking

 

SLIK GJØR DU

 1. Pisk egg lett sammen med 1 ss sukker, melk og krydder i en stor bolle.
 2. Skjær gårsdagens grovbrød i tykke skiver og deretter i tykke staver.
 3. Bløt brødstavene i eggeblandingen til de er gjennombløtet.
 4. Stek brødstavene i godt med smør ved middels temperatur i stekepannen til de er litt gyllen på alle kanter.
 5. Paner deretter stavene i resten av sukkeret og stek i ovn på ca 180°C i ti minutter.
 6. Server arme riddere med syltetøy eller på ekte amerikansk vis med lønnesirup.

UKEN SOM GIKK #9 

UKENS SOM GIKK #9


 

AKKURAT NÅ

Er så sykt trøtt idag, K reiste idag tidlig også kom snekker'n rett etter så våknet tidlig og sovnet sent. Ikke en god kombi ;) Nå har jeg ryddet opp her for det var faktisk litt rotete, og det er det ALDRI. Jeg er allergisk mot rot. Så nå er alt bra igjen. Sitter med en sånn kjip følelse siden K har dratt og føler at det er for mye vinter ute, kaldt og ja. Alt føles kaldt og rart idag. Såå! Jeg skal i et møte klokken 16 så tenkte å ta sol før det så drar snart. Det får meg alltid til å finne varmen igjen <3
 

HØYDEPUNKT

Det må bli når jeg dro til legen for å ta nye tester ang streptokokker og den viste seg og være negativ og K kunne komme hjem i helgen... Åw!

 

UKENS OPPTUR

Definitivt hele helgen og at K var hjemme. Så avslappende og koslig og bare slappe av hjemme og kose oss med filmer og god mat. Fikk ordnet litt forskjellige ærender i helgen også, så det var digg. Også er det deilig å kjenne at man begynner å bli litt bedre etter å ha vært ganske syk i over to uker. 

 

UKENS NEDTUR

Jeg fortsetter bare å legge på meg mer og mer. Uff så tragisk. Skjønner ikke hva som skjer. Hva gjør jeg galt liksom.. Må være all kakaoen jeg har drukket mens jeg har vært syk :P

 

UKENS CRAVING

Alpen barer... Åh har ingen fler igjen... Det er ALTFOR godt assa..

 

UKENS FAVORITT

Denne geniale tanktopen. Endelig noe som passer under alle genserne mine og inni cardigans og jakker. Jakten har vært endless.. Ikke for lang, ikke for kort, ikke for trang ikke for vid.. Jeg kjøpte i 3 forskjellige størrelser likesågodt.. hehe 


UKENS INNKJØP

Har ikke beholdt mye av det jeg har kjøpt siste uken. Er veldig kresen og ikke mye som går gjennom nåløyet. Men det ble det her da.


UKENS TANKE

Hvis hun eller han kan, kan ikke jeg? Alt er mulig for den som tror nok på det og kjemper for det de vil oppnå.
 

                       UKENS LÅT                           

              Har fått så dilla på Skei og PT fra The stream. Nå digger jeg den nyeste sangen dems den her:


                    

UKENS IRRITASJONSMOMENT

Det er det mail styret som ingen ende ville ta. Jeg har ikke fått svart fra to mail adresser på et halvår, men vet dere, jeg klarte å fikse det denne uka! Så hvis noen har samme problem så meg så bare hyl ut så skal jeg hjelpe. Dette gjelder altså apple telefoner.

 

UKENS MEST LESTE INNLEGG

Keeping up with the Kardashians - ny episode!

OPPUSSING DEL 2

Endelig er den her!

Den nye blair witch filmen 
Er visst en vandrende filmreklamør for tiden, men ja, jeg var å så den nye blair witch filmen på kino ikveld. Jeg ble faktisk litt skremt innimellom. For å si det sånn, det skal mye til at jeg blir det for jeg har sett så mange skrekkfilmer. For eksempel så jeg og K It follows på morgenen idag, og folk sier den er så bra og skummel og jeg har jo til og med selv anbefalt den for dere, fordi den har blitt kåret til en av de beste skrekkfilmene i 2015, men den er jo ikke sånn ordentlig skummel :P Den er ikke dårlig eller noe sånt, men man blir ikke ordentlig skremt hvis man har sett litt skrekkfilmer fra før. Når handlingen er i en øde skog på natten derimot, da blir jeg litt redd for det føles mer virkelig. Og slik er jo Blair witch filmene. Har sett de gamle også, men kan ikke huske at jeg syns de var noe spesielt skumle, men litt creepy kanskje og er jo noen scener der man skvetter til litt. Anyways, jeg syns den nye filmen var bra! Slutten er litt forutsigbar og hadde hatt noen ideer til hva de kunne gjort for å gjøre handlingen litt bedre, men jeg vil alikevel anbefale dere å se denne filmen og helst på kino, med de lydeffektene som følger med der. Blir ikke helt det samme å se den hjemme i stua på tv anlegget ;)
 
Her kommer traileren så kan du se om dette kan være noe for deg:
 


Har du sett de andre filmene? Kommer du til å se denne?

12 beste skrekkfilmer fra 2015

Gira på å se en skrekkfilm denne helgen? Skrekkfilmer er absolutt ikke for alle. Men hvis du elsker å bli skremt av filmer da er kanskje denne listen noe for deg! Dette skal visstnok være den ultimate listen over topp 12 skrekkfilmer fra 2015 som du ikke burde se alene. Tør du å sjekke de ut? 

 

1. The Gift - Et ungt gift pars liv blir snudd på hodet når en tidligere bekjent av ektemannen bringer mystiske gaver og en skrekkelig hemmelig til lyset etter mer enn 20 år.

2. We Are Still Here - I  det kalde vinterland i New England våkner et hus opp hvert 30 år og krever offer.3. Creep - Om du tror og synes at found footage-genren er totalt oppbrukt, utmelket og ikke har mer å by på, ja da skal du se Creep! Denne lille perlen av en råtass er nemlig mye hva nettopp denne smale og begrensede genren er og bør handle om, kokt sammen til noe svært enkelt men glimrende effektivt og ikke minst, morsomt!

4. Maggie - En tenåringsjente blir smittet av et utbrudd av en sykdom som sakte forvandler de rammede til kannibalistiske zombier. Hun har sin kjærlige far ved sin side gjennom hele forvandlingen.

5. It Follows - Filmen handler om den 19 år gamle jenta Jay (Maika Monroe) som etter å ha hatt sex med kjæresten Hugh (Jake Weary) får vite at hun har fått en forbannelse som går ut på å bli forfulgt av en skikkelse i form som noen hun kjenner, eller bare en person i folkemengden helt til hun kan overføre den til noen andre, eller selv bli drept. Sammen med vennegjengen prøver hun stadig å flykte fra vesenet, men det er til ingen nytte.

6. The Gallows - 20 år etter en ulykke under en skoleforestilling hvor en student døde, ønsker studentene i den samme lille byen å hedre minnet og sette opp det samme stykket igjen. De finner fort ut at noen ting er bedre å la ligge...7. The House on Pine Street - En psykologisk skrekk om en ung kvinne å takle en uønsket graviditet etter å flytte inn i en tilsynelatende hjemsøkt hus.8. The Atticus Institute - En utrolig skremmende historie basert på hendelsene høsten 1976, da en liten psykologilab uvitende ble åsted for det eneste tilfellet av besettelse som noensinne har blitt bekreftet av den amerikanske regjeringen. I det som raskt ble et spørsmål om nasjonal sikkerhet, oppdaget ledende paranormal psykolog dr. Henry West at hans siste pasient, Judith Winstead, hadde uforklarlige krefter som rett og slett ikke kunne kontrolleres. 9. Let Us Prey - Holdt i en avsidesliggende politistasjon, tar en mystisk fremmed over sinn og sjeler alle inne.10. Unfriended - En gruppe onlinevenner blir hjemsøkt av en mystisk overnaturlig kraft, som bruker kontoen til deres avdøde venn.11. Insidious: Chapter 3 - Satt til før tiden hvor Lambert-familien fra de første to filmene ble hjemsøkt. Elise Rainier, en begavet synsk person, samtykker motvillig til å bruke evnen sin til å ta kontakt med de døde for å hjelpe en tenåringsjente som har blitt angrepet av et farlig overnaturlig vesen.12. Poltergeist - Familien Freelings en typisk amerikansk kjernefamilie lever et fredelig liv helt til idyllen uten forvarsel blir brutt av onde, overnaturlige krefter som trenger inn i hjemmet. Det viser seg at boligområdet der de bor er bygd oppå en gammel kirkegård. Det som til å begynne med var små, harmløse hendelser utvikler seg etter hvert til å bli dødsens alvor, særlig når husets femårige datter blir kidnappet av åndene.

 

Likte du dette innlegget? Legg igjen en kommentar hvis du ønsker flere slike lister i ulike sjangre, filmer, musikk eller serier. Lik og del 

Happybox

Her om dagen mottok jeg min første pakke fra Happybox, som jeg gjerne vil vise dere. (Dette er IKKE et sponset innlegg, jeg betaler akkurat som alle andre.) For dere som ikke vet hva det er så er det samme konsept som Glossybox. Det fungerer slik at du mottar en pakke 1 gang per kvartal (4 ganger årlig) med produkter som har en ordinær pris på minimum 1500,- kr (Din pris er alltid kun 498,-) og abonnementet kan du pause, starte og stoppe når det måtte passe. Det er heller ingen bindingstid og gratis frakt. Du vil alltid motta minimum 5 produkter i pakken og i noen tilfeller langt flere. Du vil kun motta fullverdige produkter ( altså ingen vareprøver osv). Jeg elsker dette konseptet! Du får jo mulighet til å få testet ut nye produkter til en brøkdel av prisen! Her kommer det som fulgte med i den pakken jeg mottok, noen av dere som har prøvd Happybox før? Eller noen av produktene under?

PINK DREAM

Leppepomaden Pink Dream inneholder kakosmør og jojobaolje, samt en behagelig sukkersmak, som fukter og pleier leppene. Uten parabener

DROP

Drop by Skintechologies er en applikasjons svamp som med sin dråpe form gjør det enkelt å nå vanskelige områder i ansiktet.

NVEY NOURISHING BRONZER

Nvey Eco sin compact bronzer er utviklet med vitamin A,C &E for å fukte og stramme huden. Produktet er uten talc og bronzeren legger seg fint på huden med jojobaolje.

GOLD SERUM

Moroccan Gold Serum by skintechnologies er perfekt for daglig pleie av alle hårtyper, spesielt, skadet og tørt hår. Arganolje revitaliserer, nærer og gir fuktighet til håret. Serumet danner en beskyttende film rundt hvert enkelt hår som gjør det glatt og lett å gre. Serumet forhindrer flisete tupper.

EYEPATCH

Bli kvitt mørke ringer og poser under øynene med eyepatch produkt! Eyepatch er et hydrogel flak som reduserer mørke ringer og poser under øynene. Hydrogel lappen inneholder aktiv kollagen som forbedrer hudens fasthet og lakris som reduserer tegn på tretthet. Hydrogel i kombinasjon med varme fra kroppen får de aktive ingredienser til å trenge inn i de dype hudlagene.

BLAX

Verdens beste hårstrikk! Blax er laget av et smidig, resirkulerbart plastmateriale med suverene egenskaper. Den er uten "sømmer" og metall, og er derfor skånsom mot håret. Strikken beholder samme elastisitet og holder til minst 100 gangers bruk. Blax sitter godt og stabilt hele dagen, og når den tas av, glir den ut - uten å lage floker, gjøre vondt eller dra ut hårstrå

 

 

Ønskeliste fra NELLY

Er så mye fint i butikkene og på nettet nå! Jeg var jo på vill leting etter nye klær for et par måneder siden, men da fant jeg ingenting. Fortsatt syns jeg det er vanskelig å finne fine gensere, men er så mye annet jeg har lyst på! Ikke at jeg TRENGER flere kjoler... eller sko... Men.. Se på det her da! Me want! 
Fredag, besøk og middagsdateForsov meg selvfølgelig på morgenen idag og rakk ikke noenting før legetimen. Stressa med å få sjekka om jeg fortsatt er smittsom og har bronkitt og streptokokker for da hadde det vært litt skummelt å få besøk, når K har eksamen rett rundt hjørne. Heldigvis var det negativt på alle prøver idag, så pencilinen har fungert! Da var det grønt lys for at K kunne komme på besøk i helgen :) Vi møttes i Ski og tok likesågodt middagen på Jams, der vi spiste nydelig mat som alltid. Jeg bestilte Jams salat som er en type kyllingssalat, K tok chiliburger også delte vi en fingermat rett med løkringer, mozzarella sticks, nachos og salat. Glemte selvfølgelig å ta bilde for vi var så sultne, men det var hvertfall utrolig godt! Etter middagen tok vi bussen hjem til meg og nå ligger K og tar seg en nap, mens jeg oppdaterer meg på dagens nyeste serier. Ikveld skal vi bare slappe av, spise pizza og se film med noen i familien min. Jeg er fortsatt litt syk, forkjøla og hoster og sånt så blir nok en ganske rolig helg. Imorgen kommer snekkern og skal fortsette oppussingen i den nye delen så da spørs det om vi må ut av leiligheten og finne på noe hvertfall på dagtid imorgen, men ellers blir det nok bare å holde seg inne i snøværet som visstnok skal komme. Enn så lenge så gikk jeg fortsatt i joggesko idag og var rimelig happy i nøyaktig 2 sekunder til jeg ble våt på beina av snøen og den rosa skyen jeg svevde på med joggeskoene mine, ble brått en bløt,hvit sky av sludd og kulde. Jeg har blitt sånn anti-vintermenneske, elsket vinteren når jeg var yngre og syns det var den beste årstiden. Nå er det mer sånn...(!) Uff og huff... Men jula er koslig da.. xD 

101 romantiske ideer6. Skriv: jeg elsker deg i duggen på bilvinduet, baderomsspeilet eller i margarinen. 

7. Miks deres helt egen romantiske cd og sett den på hver gang dere skal ha kjærestetid. 

8. Når dere er ute og vindusshopper, merk deg hva din kjære liker og overrask ham med denne tingen en dag han er sliten og lei. 
 9. Legg et smykke i smykkeskrinet hennes. 

10. Kyss hver del av kroppen til din kjære, s-a-k-t-e. 

11. Legg små lapper og røde bringebærdrops i vitaminkrukken. 

12. Strø roseblader på sengen. Det er vel ingen klisjé når ingen gjør det? 

13. Fyll rommet med heliumballonger, hjerteputer eller yndlingsblomsten. 

14. Skriv søte og sexy ting på post it-lapper og fest dem rundt om kring i huset. 

15. Kast en mynt i vasken når han ser det, knip igjen øynene og si lavt: Kyss meg, kyss meg, kyss meg.. 

16. Ring din kjære på jobben og si enkelt: Ledig i kveld? Jeg har tenkt til å ta deg med ut for å spise verdens beste middag. 

17. Legg noen gode ord under hodeputa, under middagstallerkenen, i kjøleskapet, i smykkeskrinet, blant barbersakene hans, i matpakken, mellom boksidene han leser eller i medisinskapet. 
18. Mannfolk: vit absolutt alle størrelsene hennes; kjoler, sko, strømper, bluser, nattkjoler, bh og truse, kåpe og selvsagt størrelsen på ringefingeren hennes. Og til kvinnene: vit størrelsen han bruker i frakk, sko, skjorter, trøyer, bukser og fingerstørrelsen hans (det siste så du er sikker på ta bowlingkula passer..) 

19. Sett en bitteliten presang, pakket i en enorm eske utenfor døren hans. 

20. Gi ham en klokke med inskripsjonen: Jeg har alltid tid til deg. 

21. Be ham velge et tall mellom 1 og 100 og gi ham antallet tilbake i kyss. 

22. Spaser etter middag, veldig gammeldags-romantisk. 

23. Når dere er ute og spiser, del på absolutt alt. 

24. Heng en lapp på lampa i stuen: Tenn meg i stedet. 

25. Signér brevene dine med: I dag og for alltid. 

26. Gjem en liten gave eller et brev i en sjokoladeeske. 

27. Skriv hyggelige beskjeder til din kjære på post it-lapper og fest én på baderomsspeilet, én på kaffemaskinen og én på utgangsdøren.
28. Gi ham noe som minner ham om deg, et skjerf, en sexy truse, en lokk av håret ditt, et bilde..

29. Tenn masse stearinlys på badet og dusj sammen. 

30. Planlegg en mysterie-date neste uke, og gi din utkårede små hint i forkant.

31. Gjem en liten gave et sted ute, før ham dit og be ham lete bak treet, steinen eller inni trestammen. 

32. Dette er for gentlemen; gi henne jakken din når hun fryser. 
33. Få tak i billetter til en konsert e.l. og ikke røp det før dagen kommer. 

34. Dette elsker kvinner.. Kjøp et antrekk hun prøver på, og la henne gå med det ut av butikken. 

35. Gjør noe barnslig og litt kunstnerisk sammen, som å lage trolldeig, smykker eller male deres egne bilder. 

36. Dukk opp på jobben hans i et sexy antrekk, kyss ham på kinnet og hvisk ham i øret at: Sorry, jeg klarte ikke å vente til du kom hjem. 

37. Kok litt kaffe, tenn noen lys og hopp opp i sofaen med hvert deres blad. 

38. Server din kjære frokost i senga på ditt fineste porselen. 

39. Gjem masse sexy undertøy i verktøykassen hans, og skriv: Du skal være ganske handy for å få verktøyet ditt tilbake..40. Vent på partneren din i badekaret når han kommer hjem fra jobb. 

41. Når dere er ute sammen, hvisk at du har lyst på ham. 

42. Mens dere begge er ute, få en venn til å levere en middag på døren deres. 

43. Legg en rose under vindusviskeren på bilen. 

44. Gi din kjære en lottokupong og skriv: Du er en av en million. 

45. På en iskald dag, skrap bilruten mens han er i dusjen. 

46. Lag småeksotisk mat sammen, eks. sushi, sjø - eller thai-mat. 47. Planlegg en romantisk langhelg. 

48. Når dere danser tett, hvisk ham noe sexy i øret. 

49. Dra på kunstgalleri, museum eller gå i dyrehagen og gå rundt hånd i hånd.

50. Ta dere fri midt i uka (kanskje har dere noen avspaseringsdager til gode?), stå opp tidlig og gå på kafé, på shopping og avslutt dagen med middag på en koselig restaurant.

51. Dersom kjæresten din skal bort noen dager, si at du er bekymret for ham og har skaffet en livvakt. Fisk så frem en bitteliten bamse. 

52. Kjøp lysende stjerner og fest dem i taket så de former bokstaver. Når lyset tennes kan din kjære se beskjeden i taket. 53. Kjøp elleve røde roser og en hvit og plasser den hvite midt i buketten. På kortet skriver du: Jeg vil elske deg helt til den siste rosen blekner. 

54. Kjøp domenenavnet til kjæresten din og lag en side hvor du legger ut bilder av dere, dikt og minner. Spør så kjæresten din om han har sjekket om domenenavnet er tatt. Tadaa!

55. Gå på konditori og be kjæresten din plukke ut den kaken han har aller mest lyst på. 

56. Skriv på en lapp hva du har lyst til å gjøre for kjæresten din når han kommer hjem fra jobb, og legg den mellom sedlene i lommeboken hans. 

57. I en bok kjæresten din leser, ring rundt eller bruk markeringspenn på ord som til sammen staver en romantisk beskjed. 

58. Få blomster eller konfekt levert på jobben til din kjære. 

59. Plukk en stein når dere er ute og går på et fint sted og si at du vil spare den som et minne. Få gravert inn: Jeg elsker og navnet. på steinen og gi den til din kjære ved en senere anledning. 

60. Når dere er ute og går, legg dere ned i gresset og se på skyene eller stjernene og finn figurer på himmelen. 

61. Tegne to barnslige figurer som holder hender under en stor smilende sol, og sørg for at han ser at du gjør det. Senere legger du tegningen i en konvolutt og sender den som et formelt brev til din kjæres arbeidsplass i en hektisk uke. 

62. Når dere er i en botanisk hage eller et annet romantisk sted, deklamer et skikkelig romantisk og litt avansert dikt for din kjære, som en av Shakespeares sonetter. 

63. En dag du vet at kjæresten din må jobbe overtid, fyll en boks med godsaker du vet han elsker og klistre et rødt kors utenpå boksen. 

64. Når dere går forbi et huskestativ, gi partneren din en dytt på huska. 

65. Legg en langstiklet rose et sted din kjære vil se den sammen med ordene: Jeg er så takknemlig for deg. 66. Sett en boks med en massasjeolje og noen lekre fargede servietter i på nattbordet hans fredag kveld, og legg et lite visittkort oppi som forteller at en flink massøse kan nås på nevnte telefonnummer, altså ditt mobiltelefonnummer, hele lørdag formiddag. 

67. En dag du vet at din kjære er sliten, vart ham opp fra han kommer hjem. Lag et lekkert skumbad, tørke ham med et deilig håndkle ettepå og før ham inn på soverommet hvor du har forberedt et lekkert kveldsmåltid dere kan spise i senga. 

68. Når dere er ute på et romantisk sted, gi ham den ene øretelefonen til ipoden din og sett på sangen deres og dans som et gammelt ektepar. 

69. Dersom kjæresten din har et kjæledyr han forguder, kjøp en bitteliten gave til det, i stedet for til ham. 

70. Lag en romantisk piknik hjemme på stuegulvet, gjerne med et tema: italiensk med rødrutete duk og spaghetti eller lag sydhavsstemning og disk opp med krydret mat i små boller. 71. Når han drar på jobb, send en beskjed til ham umiddelbart hvor det står: Jeg savner deg noe helt fryktelig.. når kommer du tilbake? 

72. Finn ut om det er en bok han elsket som liten gutt, en ting han ønsket seg, et sted han har mange minner fra eller noe han drømmer om å gjøre og arranger en aldri så liten overraskelse for din kjære. 

73. Få noen til å ta et fint bilde av dere, ram det inn og heng det opp på et sted dere ikke kan unngå å se det. 

74. Arranger en liten reise. Gi ham noen hint i forhold til bekledning og hvor lenge dere skal være borte, men ikke si hvor dere skal før dere er på flyplassen. 

75. Skal han reise bort uten deg? Snik en pakke inn i kofferten hans. 

76. Har dere årsdag snart? Graver datoen og navnene deres på to champagneglass og skål i bobler når dagen kommer. 


77. Merk deg ting kjæresten din prater om, selv om det er noe så «irrelevant» som hvor han har kjøpt en skikkelig god is og vis at du husker det når anledningen byr seg. 

78. Plant et tre sammen og drikk champagne foran treet ved hver årsdag og snakk om året som har gått. 

79. Til en spesiell anledning, oppkall en stjerne etter kjæresten din. Mer om dette kan du lese her

80. Finn en tegneseriestripe som passer på deg og kjæresten din, fyll boblene med egen tekst og forstørr og kopier den. 

81. Gi ham kjærlighetskuponger. Disse kan han veksle inn mot for eksempel en fotmassasje, alt etter som hva du har skrevet på kupongen.

82. Ta ham med på ballongferd eller overnatt i et fyrtårn, noe han garantert ikke har gjort før. 

83. Er dere et sted ingen kan se dere, bad nakne i snøen. 84. Når han sitter og jobber, smyg opp bak ham og gi ham en skuldermassasje som varer og varer..

85. Kjøp en bok dere begge ivrer etter å lese og les et kapittel høyt hver kveld. 

86. Varme håndkledet for ham mens han er i dusjen. 

87. Neste gang du bestiller en pizza, be dem om å skjære den ut i hjerteform mot noen ekstra kroner. 

88. Neste gang dere skal ut å spise, finn frem en hjemmelaget spå laget av papir merket med høyre, venstre, 100 meter frem, 100 meter tilbake etc. og se hvor dere havner. 

89. Lei en romantisk film, kjøp god mat, vin og dessert og nyt en skikkelig deilig filmkveld i hverandres armkrok. 
90. Putt heliumballonger i bagasjerommet på bilen og legg ut på tur. Be så partneren din om å hente jakken din i bagasjerommet.. 

91. Når dere er ute sammen, gi din kjære et kompliment som alle kan høre og klem hånden hans når du sier det. 

92. Bestill en hudpleietime, en massasje, en frisørtime ? her er det bare fantasien som setter grensene, eller få et gavekort på dette og gi det til partneren din. 

93. Gi partneren din en magisk gaveboks. Hver måned, putt en liten ting i boksen.

94. Gi kjæresten din et skikkelig søtt, men veldig internt kallenavn som får dere til å fnise når dere bruker det.

95. Gå på skitur og ha med masse god niste og varm kakao.

96. Dra til en norsk by dere ikke har vært i og bruk helgen til å utforske den. 97. Gå på jakt etter nye kafeer i nærområdet, se om dere finner en uslepen diamant som kan være bare deres. 

98. Lagre et bilde eller et brev som en bmp-fil og sett det som skjermbakgrunn på pc?en hans. 

99. Fyr opp i peisen og grill marsmellows på spyd. 

100. Fyll kjøleskapet med delikatesser, kjøp et himmelsk brød og ferskpresset juice. 

101. Spis middag med masse tente lys. I kveld! 

KJÆRLEIKEn drøm er bare en drøm
til den plutselig blir sann
En berøring er bare en berøring
til følelsen setter hjertet i brann.

Et kyss er bare et kyss
Helt til du finner den ene
En setning er bare en setning
til du sier tre ord du kan mene.

Jeg elsker deg.

Åja, det er bare torsdag...

Jeg tok fredagsrengjøringen idag fordi nr 1: K kommer imorgen!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Lykkeruuuus...!!!  Og nr.2: Det var helt vilt støvete pga oppussingen og jeg har støvallergi så det går ikke overens.. Men tilbake til det at K kommer. For visse personer har ikke vært i området siden sommerferien, så dette er rimelig stort syns jeg :D Og det blir så hyggelig, for jeg er syk og fattig og hadde egentlig ingen planer til helgen. Nå blir det ikke like kjedelig å sitte hjemme for nå får jeg besøk! Så det er koslig :)

Var ute å gjorde noen ærender på morgenen idag. Jeg våknet så tidlig også tenkte jeg bare nå må jeg få ting unna. For jeg har helt sånn ryddemani og kan ikke ha en søppelpose stående som nesten er full eller en pakke som skal returneres, liggende i flere dager. Jeg må gjøre alt så fort det lar seg gjøre. Hehe.. Så jeg har styra litt idag som jeg gjør hver dag, også dro jeg innom å tok sol.. ehm... tredje gang denne uka..? Det er kanskje litt i overkant, men det er jo gratis så da blir det litt mye av det gode :O Tar ikke så lenge av gangen da. Sånn 20 minutter og da føler jeg det er innafor. Før pleide jeg å ta en time 1-2 ganger i uken.. Rart man får rynker i en alder av 24 liksom.. :D Men det er ikke noe sak det når det er så mye kan gjøre for å bli kvitt de, haha uff! Tenk om jeg tenkte sånn... ikke bra. Nå er klokka snart fem og jeg har gjort absolutt alt jeg trengte å gjøre idag og litt mer enn det, så hva nå... Jo jeg skal vaske klær! GØY...

Tudelu! 

Vietnamesisk mat - bra for helsen!


Vietnamesisk mat er bra for helsen.

Vietnamesisk mat er spennende og smakfull, og mange av rettene inneholder mye grønnsaker og sunne ingredienser. Ofte serveres det også råkostsalat ved siden av. Rettene er gjerne rike på krydder, urter og spennende smaker som chili, hvitløk, ingefær, koriander og sitrongress. Hver type grønnsak, krydder, og urt har sin helt egne og unike sammensetning av næringsstoffer som alle har en positiv effekt på helsen. Nettopp derfor beskrives det vietnamesiske kjøkkenet som et av verdens sunneste.

Ingefær
Ingefær har i folkemedisinen vært brukt mot kramper, fordøyelsesbesvær, kvalme, betennelse og blodpropp. Ingefær er svært rik på antioksidanter og hele femti forskjellige antioksidanter har blitt funnet i denne roten. Ingefærkjøttet er svært aromatisk og har en skarp smak. Ingefær brukes mye i asiatiske matretter og gir en spennende smak til retter med kjøtt, fisk, sjømat og tofu. Ingefær kan rives, finhakkes eller skjæres i tynne skiver.

Chili
Det finnes over 200 ulike typer chili. Chili er rik på både vitamin A og vitamin C. Chili inneholder flere kjemiske stoffer som har en sterk smak og virker irriterende på hud og slimhinner. Det er derfor vi opplever en brennende smak i munnen når vi spiser chili. Noen mener at denne sterke smaken gjør at vi blir mindre sultne og mer tilfredse etter et måltid.

Sitrongress
Sitrongress gir et sitron- og ingefæraktig preg på maten, uten å gi den samme syren som sitron gjør. Det sies at sitrongress skal ha en antibakteriell virkning, og være bra for både fordøyelse, hud og helse. Når du kjøper sitrongress bør du velge stilker som er lysegrønne og faste i hele stilken.

Hvitløk
Hvitløk er rik på antioksidanter og inneholder svovelholdige forbindelser som har vist seg å ha helsefremmende egenskaper. Skal du steke i olje er det lurt å frese litt hvitløk i den varme oljen. De svovelholdige antioksidantene i hvitløken gjør nemlig at oljen tåler varmen i pannen bedre.

Her finner du asiatiske oppskrifter.

LES MEG!!!!!!!!!

Ikke som i at du skulle vært synsk og lest hendene mine, men LES DETTE INNLEGGET! xD

 

Over til tema. Serien "skam". Jeg er ikke noe unntak av "alle", jeg har sett Skam og jeg liker det. Jeg blir fengslet av serien, temaene og rollefigurene.

«Skam» er blitt serien «alle» snakker om og følger med på for tiden. De litt eldre ser på fordi de på humoristisk vis kjenner seg igjen i tenåringsproblemene, dagens ungdom følger med fordi det er slik det er å være ung i dag,barn følger nysgjerrig med for å finne ut hvordan det er å være tenåring i 2016. Det hele er troverdig og underholdende.

«Skam» diskuteres i skolegården og i lunsjen på jobben, braksuksessen engasjerer, får folk til å smile, er full av selvironi, skaper frustrasjon og viser samfunnsengasjement. Og selvsagt er det mye dramatikk. Men bak alle intrigene ligger det viktige temaer og budskap.

Her er noen viktige temaer som skjuler seg i «Skam»-serien:

1. Bagatellisering av voldtekt

Sist ut er hendelsen med Noora etter at hun sovnet på fest hos Nikolai som er broren til William (ja, vi tar det litt for gitt at du følger med). Hun våknet, uten klær, i en seng og husker kun bruddstykker av festen. Noora er redd for hva som har skjedd med henne, og googler etter tegn på voldtekt på nett. Skam-episoden er en sak lege Kaveh Rashidi tok opp i en kronikk i Aftenposten fredag forrige uke. Han påpeker i tittelen: «Noora er blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Uansett om hun ble voldtatt av Nikolai eller ikke»

I kronikken skriver han videre at voldtekt ofte blir bagatellisert. Hvis hun er blitt voldtatt, er det ille, men det er fortsatt en alvorlig handling hvis hun er blitt skjenket og tafset på, understreker Rashidi.

Legen sier til Aftenposten at Skam trekker fram to grunnleggende utfordringer knyttet til seksuelle overgrep:

«For det første må overgrep forebygges. Til dette kreves økt kunnskap og sunnere holdninger på et individnivå - noe Nikolai mangler. Den andre utfordringen er å forebygge senskader. Da er første steg å øke åpenheten om overgrep slik at man kan få tilbud om hjelp.»

På nett diskuteres episoden og hendelsen, og serien har nok en gang tatt opp et viktig tema blant unge.

Side2 hadde fokus på nettopp dette og overgrep i fjor, i forbindelse med kampanjen #ikkegreit, som satte søkelyset på grensesetting.

- Unge viser at de er usikre på hvor grensene går når det gjelder voldtekt på fest, fysisk vold fra kjæresten, psykisk vold, tvang, press og seksuelle overgrep, uttalte redaktør i ung.no, Beate Aas til Side2 i den forbindelse.

 

2. Åpenhet og ærlighet

I sesong èn av «Skam» var det Eva som var i fokus. Nå er det Noora som er hovedpersonen. Og det handler mye om henne og William. Men i begynnelsen var det Vilde og William. Hun var forelska (og besatt) fram til Noora også noe uventet fikk følelser for seriens kjekkas. Og de to innledet et forhold i skjul. Trodde Noora. Vi seere ventet i spenning på et oppgjør og drama, men det vi heller fikk se var ekte vennskap. Og selv om mange tar det for gitt er åpenhet, ærlighet og et godt vennskap viktig gjennom hele livet.

Den naive Vilde hadde nemlig visst om William og Noora lenge, og viste seg fra en ny side. Vi seere ble minnet på hvor godt det er å ha gode venner.

Og ikke minst ble tenåringene introdusert til det terapeut Sissel Gran kaller «en nervøs, romantiserende, tvangsmessig opptatthet av en annen, med sterke innslag av panikk og avhengighet».

Nemlig det å være hekta, og ikke klare å komme seg ut av et forhold som trekker deg ned.

3. Kroppsfokus

På flere måter tar «Skam» opp temaer rundt kroppsfokus. Det fine er at det ikke gjøres belærende eller på en ekstrem måte. Men serien gjenspeiler problemer med mat og kropp på et nivå som mange kan kjenne seg igjen i når man er ung og opptatt av hva andre synes om en. Det er likevel alvorlig. Vilde har problemer med spising, noe Noora kommenterer og følger opp. Hun har selv antydet fra tid til annen at hun også har hatt et anstrengt forhold til mat. Noora kjenner igjen tegnene som viser at man ikke har et sunt kosthold.

Altså tas temaet kroppsfokus og spiseforstyrrelser opp med jevne mellomrom, uten at det bekreftes at Vilde faktisk har en spiseforstyrrelse. Men tegnene er til stede og Noora tar opp saken. Spesielt rundt Vildes følelser om å ikke være bra eller pen nok. Sistnevnte er typisk med tanke på spiseforstyrrelser. Rådgivning for spiseforstyrrelser (ROS) skriver:

«Ofte er spiseforstyrrelsen en måte å håndtere et følelseskaos på. Spiseforstyrrelsen kan gi en opplevelse av å ha kontroll og gi en følelse av mestring. I overgangsfaser, ved tap eller sorg, krenkelser, angst eller uro kan en løsning bli å ta kontroll over mat, kropp eller trening. Spiseforstyrrelsen fungerer derfor som en mestringsmekanisme, en beskyttelse mot følelsen av å aldri strekke til, å aldri være flink nok, dyktig nok eller pen nok.»

Og temaet gjør at ungdom diskuterer og blir bevisst på spiseforstyrrelser. Spesielt diskuteres tirsdagens episode hvor Vilde blir sint på Eskild fordi han har spist opp fiskekakene hennes. Nærmere 500 personer har kommentert hendelsen, og leserne diskuterer seg fram og tilbake rundt temaet spiseforstyrrelser.

Noora har også tidligere tatt opp kroppspress med tanke på sponsing av russebussen. Vi elsker dette sitatet:

«Skal vi gå rundt og reklamere for Brun og Blid og bidra til et umenneskelig kroppspress blant unge folk?».

4. Sexting

Med Instagram, Facebook og Snapchat følger det også store utfordringer blant de unge. Mange forstår ikke konsekvensen av å dele bilder, eller klarer stå imot presset med slik deling. Et nakenbilde eller sexvideo kan spres raskt på nett, eller fra mobil til mobil. Plutselig kan hele skolen ha sett noe som i utgangspunktet var privat.

- Tall fra Medietilsynet viser at syv prosent av alle unge i alderen 13-16 år oppgir at de i løpet av det siste året har sendt nakenbilder av seg selv via mobil eller internett, har fungerende daglig leder Leif Gunnar Vestbøstad Vik tidligere uttalt til Side2.

Hvis uønsket informasjon er blitt spredd på nett, eller fra person til person, så kan dette være tøft for den det gjelder, heter det i Side2-saken.

- Noen klarer å tenke at dette var den ene episoden også har de et nettverk av venner og familie som støtter dem. Men en person som har lite sosialt nettverk kan reagere annerledes. Vi har sett eksempler der personer har måttet bytte skole og nettverk og etablere seg helt på nytt.

I «Skam» har vi tidligere vært innom temaet med såkalt sexting. Nok en gang var det Noora som satte en venn på plass da han viste et foto. Episoden vi viser til er da Jonas viste fram et puppebilde han hadde fått fra en interessert jente. Da blir det viktig å si fra at det ikke er greit, eller som Noora sa:

«Halloooo, du kan ikke vise det til oss!»

Noen ganger holder det at en kul og sterk stemme sier fra.

 

5. En gang en bad boy alltid en bad boy?

Karakteren William, spilt av Thomas Hayes - som for tiden «ruller» med selveste kronprinsparet , debatteres enormt. Er han en klassisk mørk og dyster helt, som alle jenter vil redde eller er han en man absolutt skal holde seg unna.

Flere ganger har vi sett William være voldelig, ofte uten provokasjon, som da han knuser en vinflaske i hodet på en rivaliserende russegjeng.

- Far er borte, og mor som skulle bekrefte ham, er mest opptatt av sin nye kjæreste. William har en stor sårbarhet. Han har et stort behov for å bli sett. Han fastslår jo hele tiden overfor Noora at «du liker meg, du liker meg», sa psykiater Fred Heggen til Side2.

«Skam»-William deler fansen, men hvordan det vil ende for ham er fremdeles åpent.

Kanskje har overlege og psykiater Fred Heggen rett?

- William er en fyr som er vant til å få det som han vil. Når han møter Noora, klarer han ikke å få plassert henne. Hun sier det hun mener, ofte på en brutal måte. Samtidig er jeg redd at når han først har fått bekreftet det han vil, vil han gå videre, sier han.

 

Så hvorfor se Skam? Jo for å få disse viktige temaene på banen. Skam er for alle, ikke bare de på 20 år. Jeg ser det også, og jeg er 30. Du som er mor eller far bør se det fordi du har barn og etterhvert ungdommer. lær deg noe: SE SKAM! :):):):)

Syk, deprimert og økonomisk struggle

Neida...alt er ikke så tragisk. Men det er litt tragisk. Haha... Jeg var i gruppe idag og det var litt som vanlig og litt bedre samtidig. Hvis det gir mening. Har ikke helt bestemt meg enda for om det som skjedde bare var kleint eller om det var hyggelig. Men tror det var at en av de andre i gruppen var veldig omtenksom ovenfor meg. Hvis jeg ikke misforstod hele situasjonen. Hehe... Etter gruppen var ferdig gikk jeg en rask tur innom butikken og kjøpte tyggis (no surprise there) og en iskaffe barista. De er så gode! OMG! Også gikk jeg å tok sol før jeg dro med bussen til Vinterbro og rakk såvidt timeavtalen min der hos negldesigner. Jeg har gått fast på Tl salongen i Ski ganske lenge nå, men de økte prisene 1 oktober var det vel, så det ble rett å slett for dyrt å fikse neglene der. Da tenkte jeg at jeg fikk slutte med akrylnegler, men hadde så vondt etter at jeg hadde revet av resten av akrylen på neglene mine og de var korte og såre og jeg klarte ikke gjøre noe fordi jeg er så vant til lange negler så blir hemmet med korte. Så derfor prøvde jeg nytt sted idag der det er litt rimeligere. Jeg er sånn delvis fornøyd. Tror jeg vil like de bedre når de har vokst litt ut for syns den hvite delen på neglen er litt for tykk akkurat nå. Altså at neglen som er rosa er for kort. Men ellers syns jeg formen o.l ble bra. Bilde! Jada...Så sånn ble det og nok om det og alt det der. Nå må jeg finne et eller annet underholdene å se på for akkurat nå sitter jeg å ser på nyheter og været og det er faktisk litt krise.. xD At det skal begynne å snø og ja. Det er for mye! Tror jeg hørte noe sånt som at det skulle bli en halv meter med snø faktisk.. Når var det sist det her liksom. 1850? :O Nå har Kira lagt seg ned oppå meg og prøver å si at jeg skal bli ferdig med å blogge. Jeg får vie litt tid og kos til hun da. Selv om jeg savner min gamle katt veldig noen ganger så er jeg ikke noe mindre glad i Kira. Hadde bare vært koslig og ha dem begge ;)

PREIKZ ♥

Til minne om Zorah


Det sitter en jente i nord.

Som føler seg ensom og trist.

Hun tror hun er alene på jord.

Hun har mistet sin spesielle gnist.

 

Men det er mye hun ikke vet.

Og mye hun ikke har sett.

Tiden i nord er ingen evighet.

Å dra hjem fra nord blir ikke lett.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Zorah er den beste katten jeg kjenner.

Og alt hun har gir hun deg.

Dere vil sammen finne venner.

Og glemme oss i sør i en fei.

Et team som dere er fylt med glans.

Tårer og latter og klemmer.

Tenk om mange som dere fans.

Og alle katter hadde eieren de trenger.

Tross din fortid og angst som du sliter med.

Så er du god og snill.

Du vil alltid dine medmennesker se.

Og sammen med dem går alt til.
 

KYLLING TANDOORIVanskelighetsgrad

Middels
Tid: 40-60 min

Visste du at du kan lage ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori? Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir mye smak!

 

INGREDIENSER

 • 8 stk kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

 • 10 stk hel nellik
 • 2 ts korianderfrø
 • 2 ts spisskummenfrø
 • frø fra 10 stk hel kardemomme
 • 2 stk løk
 • 4 båt hvitløk
 • 2 ss revet frisk ingefær
 • 2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
 • 2 ts pepper
 • 11⁄2 ts gurkemeie
 • 31⁄2 dl matyoghurt
 • 1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:

 • 4 stk tomat i små terninger
 • 1⁄2 stk finhakket agurk
 • 1⁄2 stk finhakket løk
 • 2 ts finhakket frisk koriander
 • saften fra 1 stk lime
 • 1⁄2 ts sukker
 • litt g salt

 

SLIK GJØR DU

 1. Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
 2. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.
 3. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
 4. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
 5. Bland alle ingrediensene til salaten og sett den kaldt frem til servering.

 

Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

 

PS: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.

 

 

Keeping up with the kardashians - ny episode!


 

Jeg er litt treg, for den ble strengt tatt lagt ut natt til mandag. Men var så mye som skjedde igår så fikk ikke sett den før ikveld. Men ja, jeg bare elsker KUWTK... Man an faktisk se den siste episoden på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=tA1KN689dwY, diverse streaming sider og lastne det ned selv. Dette er jo da ulovlig. Men for å gi dere alle alternativene :) Jeg digga Rob and Chyna også, men var av og til litt vel mye drama, FAKTISK! Å det er det spesielt at jeg sier, men blir litt merkelig når man hyler og skriker til hverandre på hverdagsbasis syns jeg. Virker ikke spesielt hyggelig å ha det sånn hvertfall. Men nå er jeg ekstremt konfliktsky da og takler ikke at folk skriker til meg eller sier stygge ting. Et skjørt sinn... ;)

Skal faktisk snart legge meg tror jeg. For jeg er ikke i form. Denne streptokokker'n tar knekken på meh... Verker i alle ledd og muskler, hehe :) Har ikke orket å spise noe særlig idag heller, for er så vondt å svelge. Men jeg drikker MASSE da og ikke bare brus og kaffe. Te og vann og selvfølgelig sukkerfri brus.. Har fått en ny favoritt nå faktisk, som er en billig brus fra Coop-kjeden butikkene. Det er som pepsi max altså sukkerfri og uten kalorier, men er mye billigere. SUPEEER! Har pleid å kjøpe den fra meny eller kiwi til 15 kr, men i det siste har jeg vært endel å handlet i coop butikker og da har det blitt deres brus. Og det er faktisk hakket bedre, for den holder litt lenger på kullsyren og har ikke fult så mye flasker. Liker ikke de i sånn altfor mye plast som blir helt flate når du tar i dem. Irriterende når man skal pante også for da må man "blåse" opp alle flaskene igjen for å få pant for de... Hverdagsproblemer ass... 

 

OPPUSSING DEL 2

Oppussingen begynner å ta form. Idag har snekker'n fjernet døra som var mellom gang og stua så nå er det blitt en litt mer åpen løsning. Er sykt rart, for er så vant til å ha døra der og siden det er under oppussing er det nå kaldt og støvete i hele leiligheten nå som døra ikke er der og ikke blokkerer alt støvet ute. Haha! Men er utrolig artig. Begynner liksom å bli en hel leilighet nå. Har jo manglet ferdig gang og det har jeg ettertraktet. Et ordentlig sted å henge yttertøy og ha sko. Har egentlig vært en oppbevaringsplass/rotested frem til nå. Hadde malespann stående, isolasjon som lå rundt omkring og forskjellige møbler der jeg oppbevarte sko.

Slik så det ut før (etter det var ryddet og gulvet var pigget opp): 
 

Slik ser det ut nå:

Gøy eller hva? 

Endelig er den her!


 

Sophie Elise sin bok - Selvbilde kom endelig i posten idag. Jeg bestilte den på nett fordi den kostet litt mindre der enn i bokhandelen i Ski. Dette var jo i forrige uke, men det har drøyt litt med posten så fikk den idag. Har så langt bare lest en side, jeg er historiens dårligste på å lese. Jeg har aldri kjøpt meg en bok før fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg nok til å lese og klarer ikke leve meg inn i historien. Men tror denne boka passer for meg. Også syns jeg det er flott å på en måte støtte Sophie, for det virker det som hun behøver og fortjener, litt gode ting som skjer :) Kommer til å ta med meg boka i veska å lese den på togturer som uansett bare er helt døtid uten noe fornuftig å gjøre. Planen er siden jeg ikke har noen plan etter imorgen, og dra til Oslo på torsdagen på dagen. Få frisøren til å se på håret mitt som ikke er helt bra for tiden også møte pappa på ettermiddagen, spise mat og gå på kino. Det vil si, hvis jeg blir friskere... Akkurat nå føler jeg meg ikke helt bra og dro derfor innom legen idag for å ta litt tester og da viste det seg at jeg har streptokokker (!) Aner ikke hvor lenge jeg har hatt det, men tror det er en stund. Har hatt vondt i halsen ganske lenge nå. Ble jo syk når jeg var i Lillehammer for to uker siden ca og tenkte at det bare var vanlig influensa, men så har det liksom ikke blitt så mye bedre, spesielt i halsen da. Og det var jo ikke så rart når man trenger pencilin! Idag har jeg vært ute med A. Vi har vært på Ski og ordnet noen ærender, og i et møte i Ås med bostøtte avdelingen der som hjalp meg med å klage til husbanken ang et krav om tilbakebetaling av bostøtte for 2015. Hardt liv :P Nå er det hvertfall gjort også er det bare å håpe på det beste utfallet ;) Gjelder å ha trua! 

 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits